چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تبعیض بین اعضای هیات علمی دانشگاه ها و قضات کشور در معافیت های مالیاتی در سال ۱۴۰۰ انتقاد کردند.
به گزارش ایسنا موسی غضنفر آبادی در جریان جلسه علنی امروز مجلس و بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه در تذکری بیان کرد: در تبصره ۱۲ لایحه ما شاهد بودیم که یکی از نمایندگان پیشنهادی را مطرح کرد و بر اساس آن اعضای هیات علمی دانشگاه ها از پرداخت مالیات معاف شدند اما قضات باید مالیات بپردازند متاسفانه در جمهوری اسلامی شأن قضات نسبت به کشورهای همسایه پایین تر است. انتظار داریم که بین قضات و اعضای هیات علمی کشور که همگی زحمت کش هستند تفاوتی قائل نشویم یا هر دو گروه باید مالیات بپردازند یا هر دو گروه باید حذف شوند.
سید سلمان ذاکر نیز در تذکری در این زمینه بیان کرد: در ابتدای پیشنهاد مطرح شد که هم قضات و هم اعضای هیات علمی از پرداخت مالیات معاف می شوند اما پس از رای گیری اعلام شد که قضات باید مالیات بپردازند ما برای هر دو گروه احترام قائل هستیم این صحیح نیست در شرایطی که قضات با مشکلات عدیده ای روبرو هستند بین آنها با اعضای هیات علمی تفاوت قائل شویم.
مجتبی یوسفی در تذکری دیگر بیان کرد: در پیشنهادی که نمایندگان برای معافیت مالیات قضات و اعضای هیات علمی دانشگاه ها به آن رای دادند باید پاسخگوی افکار عمومی، معلمان، کارمندان، کارگران و حتی فردی که بر روی دکل حفاری در دریا کار می کنند و باید ۲۵ درصد مالیات بپردازند باشیم ما نباید بین اقشار مختلف تبعیض قائل شویم اگر بنا به معافیت مالیاتی است باید همه گروه ها را در نظر بگیریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این تذکرات بیان کرد: ما قبول داریم که قضات کشور جزء اقشاری هستند که باید در اولویت بوده و به زندگی آن ها رسیدگی شود اما پیشنهادی مطرح شد و نمایندگان نیز به آن رای دادند در خصوص اعضای هیات علمی قانون دائمی وجود داشت و آنها معاف شدند اما درخصوص قضات قانون دائمی نداشتیم اکنون نیز رای گیری انجام شده است و امکان رای گیری مجدد وجود ندارد.
منبع:ایسنا