هادی بابایی در گفت وگو با ایلنا از رشت اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ در راستای اجرای طرح نظارت بهداشتی و تامین سلامت و امنیت غذایی شهروندان در گیلان تعداد ۷۰ هزار و ۸۷۰ مورد بازدید میدانی از مراکز عرضه فراورده های خام دامی صورت گرفته است. وی با اعلام این آمار تصریح کرد: همه

هادی بابایی در گفت وگو با ایلنا از رشت اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ در راستای اجرای طرح نظارت بهداشتی و تامین سلامت و امنیت غذایی شهروندان در گیلان تعداد ۷۰ هزار و ۸۷۰ مورد بازدید میدانی از مراکز عرضه فراورده های خام دامی صورت گرفته است.

وی با اعلام این آمار تصریح کرد: همه اشکالات و نواقص بهداشتی در این مراجعات به متصدیان گزارش و هشدار شد و در این راستا تعداد ۳۳۳ مورد متخلف بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی افزود: در سال گذشته از تعداد موارد بازدید شده میزان بیش از ۷۴ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف کشف و از چرخه مصرف انسانی حذف شد.

مدیر کل دامپزشکی استان گیلان گفت: در فرایند تولید فرآورده‌های خام دامی، نظارت بهداشتی از کشتارگاه‌های دام و طیور و کارگاه‌های بسته بندی و قطعه بندی طیور به صورت مستمر انجام شد و جهت کنترل شرایط بهداشتی در این مراکز تعداد ۹۷۱ نمونه از کشتارگاه‌، کارخانجات خوراک دام و مراکز بسته بندی اخذ و به آزمایشگاه ارسال شد.

بابایی در خصوص برنامه‌های در حال اجرا و پیش روی دامپزشکی گفت: با توجه به اینکه حفظ سلامت مصرف کنندگان فرآورده‌های خام دامی از سیاست‌های اصلی و اولویت‌های سازمان دامپزشکی کشور است، در این راستا با مشارکت و همکاری سایر دستگاه‌های نظارتی بازدیدهای مستمر از تمام ۸۵۰۰ مرکز عرضه در استان و نظارت و نمونه‌برداری دوره‌ای از کشتارگاه‌های دام و طیور و کارگاه‌های بسته‌بندی انجام می‌شود.

وی همچنین افزود: کنترل ویژه بر شرایط حمل و نقل و نظارت بر رعایت زنجیره سرد در چرخه تولید و توزیع  فرآورده‌های خام دامی از برنامه های اولویت دار است.

مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه یکی از وظایف سازمان دامپزشکی کشور، حفظ سلامت و بهداشت فرآورده های خام دامی با کاهش عوامل شیمیایی شامل باقیمانده های دارویی، سموم و فلزات سنگین در محصولات و فرآورده های دامی است، اظهار داشت طرح ملی پایش مخاطرات در فرآورده ها همگام و همزمان در سراسر کشور انجام می‌شود.

انتهای پیام/منبع:ایلنا

خروج از نسخه موبایل