ایسنا/گیلان معاون میراثفرهنگی گیلان گفت: حفظ هویت و بافتهای تاریخی شهرها یک ضرورت همگانی و وظیفه همه آحاد و مسئولین استانی است.
ولی جهانی در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: حفاظت و احیای بنا و بافتهای تاریخی شهرها و روستاهای استان گیلان که از معماری ارزشمندی برخوردار است از جمله سرمایههای اصلی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی به حساب میآید و با توجه به رویکرد ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان در راستای حفظ و بروزرسانی کاربری این بناها در سالجاری، حفاظت و صیانت از این بناها در اولویت این ادارهکل قرار گرفته است.
معاون میراثفرهنگی گیلان با اشاره به این امر که حفظ هویت و بافتهای تاریخی شهرها یک ضرورت همگانی و وظیفه همه آحاد و مسئولین استانی است، اضافه کرد: در شهرهای گیلان به علت ریشههای تاریخی و هویتی ارزشمند هیچ دستگاهی از ظرفیت کافی برای حفاظت و حراست از تمامی بناهای تاریخی استان گیلان برخوردار نیست و این مهم با تعامل و همکاری تمامی ارگانها، سمنها و متخصصین میسر است.
جهانی گفت: خوشبختانه و با مجوزهای صادر شده توسط ادارهکل میراثفرهنگی گیلان برای تبدیل بناهای تاریخی و ارزشمند استان گیلان به اقامتگاههای سنتی، بوتیکهتلها و موزههای تخصصی، شاهد تحول مثبت در حفاظت و حراست از هویت فرهنگی استان گیلان هستیم که در این امر نقش بانوان و پیشگامی آنان قابل توجه است.
وی ادامه داد: بروزرسانی استفاده از بناهای تاریخی قابل بهرهبرداری کمک شایان توجهی به بحث ایجاد اشتغال پایدار میکند که با تسهیلات در نظر گرفته شده و رویکرد ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان در سالجاری این امر با سرعت بیشتری دنبال میشود.
جهانی اضافه کرد: بنای تاریخی شیرازی در محله پیرسرا رشت، ساختمان تاریخی حنانی در محله صیقلان رشت، ساختمان رهنما در محله ساغریسازان و ساختمان قندچی در محله کابینه و احیاء نمای بیرونی حمام گلشن لاهیجان و چندین بنای دیگر در نقاط مختلف گیلان نمونههایی از بناهایی هستند که روند مرمت، احیا و بازآفرینی آنها توسط بانوان در حال انجام است یا به بهرهبرداری رسیدند.
منبع:ایسنا