تاریخ انتشار : پنجشنبه 18 آذر 1400 - 17:52
68 بازدید
کد خبر : 156959

دانشگاهی داریم که با ۱۹ هیات علمی اداره می‌شود

دانشگاهی داریم که با ۱۹ هیات علمی اداره می‌شود

وزیر علوم بر ضرورت اجرای جدی طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی در کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر مراکزی آموزشی داریم که با ۱۹ هیأت علمی اداره می‌شوند، بنابراین باید با ساماندهی وضعیت واحدهای کوچک مشخص شود. به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی وزیر علوم در اجلاس سراسری کارگروه‌های تخصصی برنامه ریزی و گسترش وزارت علوم

دانشگاهی داریم که با ۱۹ هیات علمی اداره می‌شود

وزیر علوم بر ضرورت اجرای جدی طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی در کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر مراکزی آموزشی داریم که با ۱۹ هیأت علمی اداره می‌شوند، بنابراین باید با ساماندهی وضعیت واحدهای کوچک مشخص شود.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی وزیر علوم در اجلاس سراسری کارگروه‌های تخصصی برنامه ریزی و گسترش وزارت علوم امروز در دانشگاه تربیت مدرس در حال برگزاری است به تشریح وضعیت آموزش عالی طی ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: بسیاری از فعالیت‌های فعلی این عرصه طی چهار دهه گذشته قدیمی باقیمانده است. این در حالیست که در دنیا شاهد تحولی بزرگ است. آموزش عالی به دلایل مختلف بوده‌ایم. به همین دلیل باید تغییراتی اساسی در برنامه‌های درسی، واحدها، دوره‌ها، رشته‌ها، مأموریت‌های دانشگاه‌ها و دانشکده‌های مختلف صورت بگیرد.

وی در ادامه تصریح کرد: ما نیازمند دریافت ایده‌های جدید و نوآورانه از متخصصین، اساتید و سرآمدان عرصه آموزش عالی در قالب نقدها و پیشنهادها به منظور ایجاد تحول و تغییر در آموزش عالی هستیم تا برنامه ریزی‌ها و سیاستگذاری‌ها که وظیفه ستاد وزارت علوم است به منظور ایجاد این تغییر اتفاق بیفتد.

وزیر علوم تاکید کرد: در حال حاضر بخشی از برنامه‌ها و سیاستگذاری‌های وزارت علوم بر اساس برنامه مصوب این وزارتخانه و برخی نیز توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور اعطای مجوز در راستای ایجاد تحول و برنامه ریزی در حوزه آموزش عالی اتفاق افتاده است. ضمن اینکه مجموعه‌های دانشگاهی نیز به صورت رسمی و غیر رسمی بر ضرورت انجام این امر تاکید دارند.

دکتر غلامی به برنامه ساماندهی آموزش عالی اشاره کرد و گفت: وقتی از تحول عرصه آموزش عالی در قالب ساماندهی مراکز آموزش عالی کشور که بعضاً برخی از این مراکز با ابعاد کوچک مشغول فعالیت هستند آغاز شده است و ما گاهاً دانشگاهی داریم که با ۱۹ نفر هیأت علمی اداره می‌شود. این مراکز کوچک حتی توان اداره یک دانشکده را ندارند. بنابراین اجرای برنامه ساماندهی آموزش عالی در خصوص این مراکز نیز تصمیم گیری می‌کند که البته طرح اولیه اجرای این برنامه از سال گذشته آغاز شده است و در اجرای آن پیشرفت‌هایی نیز حاصل کرده‌ایم.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه فارغ التحصیلان دانشگاهی باید بتوانند موجب ایجاد تحولی در جامعه باشند، گفت: این افراد باید به گونه‌ای آموزش ببینند که شخصیت منفعل نشوند و بتوانند فعال و کارآفرین باشند که تحقق این امر نیازمند ساماندهی و برنامه ریزی دوره‌ها، رشته‌ها و مقاطع دانشگاهی است.

وی با تاکید بر اینکه ایران بر اساس شاخص‌های بین‌المللی جایگاه قابل قبولی در رشد علمی داشته است، گفت: باید این پیشرفت‌ها در حوزه فناوری نیز حرکت کند ضمن اینکه تلاش کنیم جایگاه فعلی را نیز حفظ کنیم.

دکتر منصور غلامی به تدوین خوشه‌های علمی تخصصی توسط دانشگاه‌های برتر کشور خبر داد و گفت: این خوشه‌ها به منظور بررسی موضوعات مورد نیاز جامعه و رفع مشکلات موجود تشکیل شده است و کارگروه‌های مختلف توانستند نظرات کارشناسی خود را در این عرصه مطرح کنند. بطوری‌که نتایج این جمع‌بندی به اعضای دولت ارائه شد.

وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: اخیراً رئیس جمهور طبق دستوری به رئیس دانشگاه تهران تاکید نموده‌اند مسئولیت بررسی وقایع سیل اخیر کشور را بر عهده و نظرات کارشناسی در خصوص دلایل، راهکارها و آینده این امر به هیأت دولت ارائه دهد.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.