تاریخ انتشار : پنجشنبه 9 دی 1400 - 16:52
154 بازدید
کد خبر : 180629

مردم در صورت مشاهده فساد و ناکارآمدی باید بتوانند فریاد بزنند

مردم در صورت مشاهده فساد و ناکارآمدی باید بتوانند فریاد بزنند

ایسنا/بوشهر قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: علیه امر به معروف و نهی از منکر برنامه‌های بسیار حرفه‌ای می‌سازند، بیست سال پیش مقام معظم رهبری زنگ خطر در خصوص این موضوع را به صدا درآورده بود و حالا اثرات آن را می بینیم چرا که فرهنگ امر به معروف و

مردم در صورت مشاهده فساد و ناکارآمدی باید بتوانند فریاد بزنند

ایسنا/بوشهر قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: علیه امر به معروف و نهی از منکر برنامه‌های بسیار حرفه‌ای می‌سازند، بیست سال پیش مقام معظم رهبری زنگ خطر در خصوص این موضوع را به صدا درآورده بود و حالا اثرات آن را می بینیم چرا که فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر زنده نیست.

حجت‌الاسلام روح‌الله میرزایی بعد از ظهر امروز در نشست با خبرنگاران در بوشهر عنوان کرد: شغل شما خبرنگاران امر به معروف و نهی از منکر است و من شما عزیزان را آمر به معروف و ناهی از منکر می‌دانم؛ البته در این حوزه نیز ممکن است کسانی ورود کنند و قداست این حرفه را زیر سوال ببرند و با سوءاستفاده از این عنوان در راستای اهداف شخصی و یا جناحی قلم بزنند.

وی افزود: مشکل اساسی در امر به معروف و نهی از منکر تبیین است یعنی شرح آنچه برای آن فعالیت می‌کنیم. اگر ما در ساحل تنها به موی خانم‌ها یا هر مورد دیگری بپردازیم، این اسفل امر به معروف و نهی از منکر و زندانی کردن آن است.

این مسئول خاطرنشان کرد: بر علیه امر به معروف و نهی از منکر برنامه‌های بسیار حرفه‌ای می‌سازند، بیست سال پیش مقام معظم رهبری زنگ خطر در خصوص این موضوع را به صدا درآورده بود و حالا اثرات آن را می بینیم چرا که فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر زنده نیست.

قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در پاسخ به اینکه آیا امر به معروف و نهی از منکر می‌تواند کارساز و کارآمد باشد، گفت: یک عده دوست دارند معنای امر به معروف و نهی از منکر را تقلیل دهند تا به مقاصد خود برسند اما آنچه قرآن گفته و امام حسین (ع) برای آن جنگیده این معنای حداقلی نبوده و نیست.

حجت‌الاسلام میرزایی یادآور شد: آنچه در استان بوشهر و هرمزگان اتفاق افتاد موضوع صید ترال، است که فارغ از ماجراهای آن و دلیل این قرارداد، کشتی‌های چینی خلیج‌فارس را جارو می‌کنند و گویا برنامه‌ هدفمندی برای تخریب اکوسیستم خلیج‌فارس است. نکته جالب اینکه چند جوان با مطالبه‌گری و استفاده از ابزار فضای مجازی به نقد این اقدام پرداختند و سرانجام با تلاش آنان پس از گذشت یک سال و نیم دستور لغو قرارداد صادر شد. این هم یک منکر در حوزه زیست محیطی بوده که امر به معروف و نهی از منکر در این زمینه کارآمد و بسیار کارساز بوده است.

وی تاکید کرد: ساخت پتروشیمی در منطقه کویری و یا کشاورزی، نابودی طبیعت و آب، و یا بسیاری اقدامات دیگر در حوزه‌های مختلف نیز در قالب امر به معروف و نهی از منکر جای می‌گیرد که باید این فرهنگ را بیش از پیش ترویج دهیم.

این مسئول تصریح کرد: فضای نقد مسئولان و امر به معروف و نهی از منکر باید باز باشد، تا زمانی که این انتقادات به توهین و افترا تبدیل نشود. باید در این باره آموزش ارائه شود و فضای مطالبه‌گری ایجاد شود. در این فضا در صورت مشاهده فساد و ناکارآمدی باید مردم بتوانند فریاد بزنند نه اینکه خاموش شوند و آنان را به سکوت فرا بخوانند.

قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با تاکید بر اهمیت انتقال معنای درست امر به معروف و نهی از منکر برای جامعه گفت: امروز نیاز داریم که زیبایی امر به معروف و نهی از منکر را در زندگی خود بیاوریم.

وی با شرح آسیب‌شناسی فعالیت‌ها و روند کار ستاد امر به معروف و نهی از منکر توضیح داد: طی بازخوانی فرمایشات مقام معظم رهبری و طراحی جدید ساختار ستاد بر اساس این فرمایشات یک چابک‌سازی در مجموعه صورت گرفت. امروز هر آمر به معروف که به مشکل بربخورد قوه قضائیه موظف است وکیل رایگان برای او تعیین کند.

حجت‌الاسلام روح‌الله میرزایی عنوان کرد: در جریان اجرای طرح بانگ آب در یکی از روستاهای استان بوشهر که مردم تنها روزانه دو ساعت آب داشتند و باغ ویلاها به راحتی از آب شرب انواع استفاده می‌کنند این موضوع را به قوه قضائیه انتقال دادم تا در سفر سال گذشته آیت‌الله رئیسی به استان بوشهر پیگیری شود و الحمدلله جز اولویت‌ها نیز قرار گرفت. ماجراهایی از این دست زیاد است؛ از باستی هیلز تا غیزانیه و هفت‌تپه و هپکو. پس یکی از بخش‌های فعالیت ما حمایتی است.

قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور افزود: در حال حاضر هر فردی می‌تواند به سامانه امین وارد شده و با یک شماره تلفن آموزش امر به معروف و نهی از منکر در هر زمینه‌ای از جمله  محیط زیست، کارگری و… به او ارائه می‌شود تا بتواند در این زمینه‌ها فعالیت نماید که تا این لحظه ۵۳ هزار نفر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند.

این مسئول عنوان کرد: همه مردم تنها در صورت نداشتن سابقه و سوءپیشینه می‌توانند در سایت و سامانه میدان مطالبه‌گری نام‌نویسی کرده و با داشتن مجوز گروهی به حل مسائل بپردازند. تا امروز بیش از ۱۳۰۰ گروه جهادی رسمی و تخصصی در کشور داریم و ان‌شالله برنامه داریم این تعداد را به ۱۰۰۰۰ گروه برسانیم. این گروه‌ها در ۱۶ زمینه می‌توانند فعالیت کنند و البته تاکید ما بر تخصص است.

وی با بیان اینکه مطالبه‌گری امروز تخصص می‌طلبد، ادامه داد: معروفات و منکرات استان‌ها و مناطق با یکدیگر متفاوت است، یک جا کولبری و یک جا شوتی و جای دیگر صید و صیادی که باید بر اساس اولویت بر هر کدام از این معضلات تمرکز شود. هر منطقه پارامترهای فرهنگی، امنیتی و یا اجتماعی خاص خود را دارد لذا داشتن اطلس مسائل هر استان ضروری است و باید بر اساس همین تجربه‌نگاری، مطالبه‌گری صورت بگیرد.

حجت‌الاسلام میرزایی بیان کرد: برای ریزترین امر به معروف‌ها که خیابانی است تا درشت‌ترین‌ها باید الگو تعریف شود. همه ادارات یک شورای امر به معروف و نهی از منکر دارند که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد ادارات و دستگاه‌های اجرایی دارای این شورا هستند. ما دیگر از این شوراها گزارش‌های برگزاری نماز و فعالیت‌های بسیج را قبول نمی‌کنیم مگر در سه محور، اول اینکه مردم اگر بخواهند شما را آمر به معروف کنند چطور ممکن است؟، دو اینکه پرسنل بتوانند به همدیگر تذکر بدهند، و سوم اینکه اگر پرسنل خواستند بتوانند مسئولان را امر به معروف و نهی از منکر نمایند.

قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با عنوان اینکه طی این یک سال کرونایی ۱۲۰ سفر استانی انجام داده است، توضیح داد: این سفرهای استانی برای مسائل مهم و کلان چون جریان جوان‌سازی ستاد و تمرکز مسئولان استانی و یا حمایت از مطالبه‌گران بوده است.

این مسئول تاکید کرد: نباید به مسئله امر به معروف و نهی از منکر تک‌بعدی نگاه شود، مهم‌ترین مسئله این است که مردم باید تعیین کنند برای هر بوم منکر چیست. در استان سیستان و بلوچستان اصلا حجاب مسئله نیست بلکه مردم شناسنامه ندارند، گاز ندارند، آب ندارند. یعنی یک استان پهناور چنین مشکلات پیش‌پاافتاده‌ای دارد.

وی تشریح کرد: منکرات عمومی جامعه به ۱۶ دسته تقسیم می‌شود، که بزرگ‌ترین منکر بنا بر آنچه رهبر معظم انقلاب فرمودند مبارزه با گلوگاه‌های فساد است، فساد در هر زمینه‌ای. یک جا در ورزش است و جای دیگر در صادرات و یک جایی هم این منکر در حجاب است.

حجت‌الاسلام روح‌الله میرزایی یادآور شد: در بحث حجاب نباید به حلقه آخر یعنی ساحل برویم بلکه باید گلوگاه‌ها را شناسایی نماییم، چرا از تولیدکنندگان و احداث کارخانه چادر مشکی حمایت‌ نمی‌شود؟ و چرا در کشور ما لباس ایرانی و اسلامی تولید نمی‌شود؟ مشکل حجاب همین است که در بازارها و فروشگاه‌ها البسه نامتعارف به وفور یافت می‌شود اما آنچه مطابق استاندارد ایرانی و اسلامی باشد خیر. راه‌حل چنین معضلاتی هم مطالبه و مبارزه مردمی و رسانه‌ای است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.