به گزارش ایسنا مازندران،۲۷اسفند ماه سال ۹۷، بارش باران در مازندران موجب بروز سیل و آبگرفتگی های متعددی در نقاط مختلف استان شد، شهرستان های نکا، ساری، میاندورود و سیمرغ از مناطقی بودند که دچار خسارت های بیشتری شدند، اگر امدادهای سپاه و بسیج نبود شاید کمک رسانی به مردم سیل زده این مناطق به

به گزارش ایسنا مازندران،۲۷اسفند ماه سال ۹۷، بارش باران در مازندران موجب بروز سیل و آبگرفتگی های متعددی در نقاط مختلف استان شد، شهرستان های نکا، ساری، میاندورود و سیمرغ از مناطقی بودند که دچار خسارت های بیشتری شدند، اگر امدادهای سپاه و بسیج نبود شاید کمک رسانی به مردم سیل زده این مناطق به آسانی میسر نمی شد و با وضعیت بحرانی روبرو می شدیم.

از همان ابتدای بروز سیل و نمایان شدن خسارت های مختلف، شاهد حضور پاسداران و نیروهای بسیجی در مناطق سیل زده برای امداد رسانی به مردم بودیم به گونه ای که پاسداران در سوم فرودین بیش از ۲۰ هزار پرس غذای گرم، هزار تخته پتو و هزار عدد کنسرو و آب معدنی بین مردم سیل‌زده توزیع کردند. همچنین در سه روز ابتدایی وقوع سیل ۶۱ گروه جهادی در قالب هزار و ۵۰ نفر بسیجی در سراسر نقاط سیل‌زده و ارتفاعاتی که روستاهای آن در محاصره برف بودند حضور یافتند.

سپاه در مازندران امکانات زیادی را برای کم به مردم بسیج کرد به طوری که تمامی شهرستان های درگیر با سیل چندین دستگاه  لجن‌کش، کمپرسی، کامیون، لودر، گریدر، بولدزر، بیل بکو و تراکتور ارسال شد. اگر کمک های این نیروهای جهادگر نبود شاید کار امدادرسانی به سیل زدگان تسهیل نمی شد حال چگونه می توان حتی در تصور خود گنجاند که این نیروهای جان بر کف که در همه صحنه های سخت و طاقت فرسای ۴۰ساله انقلاب اسلامی پار و پشتیبان ملت بوده اند بنابر اظهارات بی شرمانه ترامپ تروریست باشند؟کدام تروریست این گونه عمل می کند؟

* رفع انسداد راه ها توسط سپاه در نکا

شهرستان نکا که از همان ابتدای وقوع سیل خسارت های زیادی را در مناطق بالادست متحمل شده بود نیاز به رفع انسداد راه های اصلی و فرعی حاصل از رانش زمین داشت تا بتوان امدادرسانی ها را آغاز کرد. در همان ساعت های وقوع سیل، رانش زمین و انسداد راه های اصلی، سپاه و بسیج سازندگی شهرستان نکا، ادوات مهندسی و خودرویی خود را برای رفع انسداد محورهای اصلی و فرعی به مناطق بالا دست اعزام کردند.

نتیجه حضور ۱۵ روزه سپاه در مناطق بالادست نکا موجب آزادسازی تمامی محورهای مسدود شده و توزیع روزانه غذای گرم به مردم مناطق سیل زده بود. توزیع بیش از ۹ هزار سبد کالا بین مردم، حضور بیش از ۱۰۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین از جمله لودر، گریدر و کمپرسی از سوی بسیج سازندگی و سپاه در مناطق، بازگشایی و بهسازی بیش از ۱۰۰ کیلومتر از جاده‌های اصلی و فرعی، انجام بیش از ۳۰ مورد بازدیدهای منطقه‌ای از سوی سپاه در طول ۱۵ روز، تنها بخشی از اقدامات صورت گرفته در این مدت بوده است.

مجیدرضا شعبانی فرمانده سپاه ناحیه نکا  در گفت و گو با ایسنا مازندران،با بیان اینکه از همان لحظات ابتدایی وقوع سیل، در مناطق سیل زده حضور پیدا کردیم، بیان کرد: مهم ترین مشکلی که در ابتدا با آن برخورد کردیم انسداد محورهای ارتباطی بین روستایی و جاده اصلی بود که در کمتر از ۵ روز بسیاری از مشکلات موجود حل شد.

وی با اشاره به اینکه سپاه به عنوان خادم مردم با درک از وضعیت موجود وارد صحنه شد، تصریح کرد: برای پاکسازی رودخانه‌ها، ترمیم پل‌ها، بهسازی مکان‌های عمومی و همچنین بازسازی محورهای مواصلاتی و پل های تخریب شده مانند پل درویشان، چرمی و تلم  آمادگی کامل داریم.

*رفع انسداد راه های مناطق بالادست ساری توسط سپاه

اما سیل در ساری نیز خسارت های زیادی از خود برجای گذاشت به گونه ای که ۶۵ روستا در ارتفاعات شهرستان در محاصره برف قرار گرفتند و ۳۵ روستا نیز دچار آب‌گرفتگی شدند. به ۱۲ هزار و ۲۶۰ هکتار از اراضی باغی و زراعی شهرستان خسارت وارد شد، ۷۲۰ نقطه از جاده‌های فرعی و ۱۳۵ نقطه از جاده‌های اصلی شهرستان دچار رانش، ریزش و انسداد شدند. همچنین بارش سنگین برف نیز محورهای ارتباطی مناطق بالادست شهرستان ساری را مسدود کرده بود، پاسداران سپاه شهرستان ساری برای رفع انسداد محورهای اصلی مناطق بالادست از همان لحظات ابتدایی وارد عمل شدند و در کمتر از ۷۲ ساعت محورهای اصلی بازگشایی شد تا روند امدادرسانی ها تسریع یابد.

روستاهای جاده دریای شهر ساری نیز یکی از مناطقی بود که خسارت های زیادی از بروز سیل متحمل شد. بسیاری از باغ های این منطقه تخریب ۵۰ تا ۱۰۰درصدی داشته و بسیاری از مدارس این روستاها نیز متاثر از آثار تخریبی سیل بودند. روستای آبمال، آکند و بهارآباد بیشترین خسارت ها را در این منطقه متحمل شدند. سپاه پاسداران در این شهرستان نیز در ابتدای وقوع سیل در مناطق سیل زده حضور پیدا کرد تا بتواند مشکلات موجود را برای خارج شدن از شرایط بحرانی بکاهد.

یعقوبی فرمانده سپاه ناحیه شهرستان ساری از همان ابتدای وقوع سیل به همراه دیگر پاسداران این شهرستان در مناطق آسیب دیده حضور یافت و به صورت روزانه مشکلات مهم هر منطقه را شناسایی و برای حل آن چاره اندیشی می کرد.

همچنین پاسداران در مناطق سیل زده این شهرستان، خانواده های مستمند و آسیب پذیر را شناسایی و تا مدتی هزینه های ضروری آنان را پرداخت کردند.

بسیج دانشجویی نیز به کمک مردم سیل زده روستای بهارآباد شتافت و بیش از ۱۰ گروه جهادی را به این روستا اعزام کرد.

سید امیر سادات کرمی مسئول بسیج دانشجویی مازندران با بیان اینکه از همان لحظه وقوع سیل گروه های جهادی دانشجویی در این مناطق حضور یافتند، اظهار کرد: روستای بهارآباد با توجه به خسارت های زیادی که متحمل شد در اولویت حضور دانشجویان جهادگر بسیجی قرار گرفت و تمامی تیم های جهادی دانشجویی به این روستا اعزام شدند.

*بی توجهی به زیرساخت های مدارس روستایی

جعفری مسئول بسیج دانش آموزی مازندران نیز در این روستا حضور داشت وی که از مدیران جوان سپاه پاسداران است با لباس خاکی که از فرط کار کردن گل آلود شده بود به جلوی دوربین خبرگزاری ایسنا آمد و از عدم توجه به وضعیت مدارس سیل زده انتقاد کرد.

مسئول بسیج دانش آموزی مازندران با بیان اینکه به زیرساخت های مدارس روستایی بی توجهی شده است، اظهار کرد: وقتی حیاط مدرسه روستای بهارآیاد کف سازی نشده و توجهی به آن نمی شود یقینا با هربار بارش باران این مدرسه دچار مشکل می شود، این موضوع، مشکل اکثر مدارس روستایی در این منطقه است.

 * آمادگی سپاه برای بازسازی منازل آسیب دیده

۲۸ اسفندماه نوبت شهرستان سیمرغ بود تا درگیر سیل شود از این رو سپاه این شهرستان با تخلیه فوری ۶ روستا و استقرار امکانات تقابلی و امدادرسانی در زمان بروز سیل خود را آماده کمک رسانی به مردم کرده بود. نکته قابل تامل نجات ۵۰۰ نفر از مردم شهرستان سیمرغ توسط سپاه از درگیری مستقیم با سیل است.

پس از وقوع سیل نیز، حضور شبانه روزی نیروهای امدادی سپاه و بسیج در مناطق سیل زده شهرستان سیمرغ موجب شد تا امروز این شهرستان از حالت اضطراری خارج شده و برنامه ریزی ها برای بازسازی و بهسازی اماکن آسیب دیده قرار گیرد.

روستاهای تالارپشت و رکن کلا از مناطقی است که خسارت های زیادی از سیل دیده و همچنان آسب ها پابرجاست. گروه های جهادی بسیج در این مناطق حضوری چشمگیر داشتند به گونه ای که مردم این مناطق در دیدار با خبرنگار اعزامی ایسنا بارها اعلام کردند که کمک های نیروهای سپاه و بسیج موجب شد تا بتوانند روستا را از حالت بحرانی خارج کنند.

برمر فرمانده سپاه ناحیه سیمرغ با بیان اینکه ۹۶۴ واحد مسکونی در مناطق سیل زده این شهرستان نیازمند بازسازی است، اظهار کرد: سپاه برای بازسازی واحدهای مسکونی سیل‌زدگان سیمرغ وارد عمل شده است.

* برنامه ۹۰ روزه سپاه برای بازسازی اماکن تخریب شده

سپاه در مازندران در نظر دارد منازل تخریب شده را بازسازی و لوازم زندگی مردم سیل زده را تامین کند. خدمات مهندسی ارائه شده توسط سپاه در مناطق سیل زده بیش از ۸ میلیارد تومان بوده است که تاکنون درخواستی از مسئولان برای دریافت آن نکرده است. این نهاد در مناطق سیل زده مازندران در نظر دارد طی یک برنامه ۹۰ روزه واحدهای مسکونی آسیب دیده در سیل اخیر را بازسازی  و بهسازی کرده و تحویل دهد. هر چند در بسیاری از شهرستان های آسیب دیده سپاه برنامه های ساخت و ساز اماکن تخریب شده را بدون چشم داشت مالی از دولت آغاز کرده است.

حسین زحمتکش- خبرنگار ایسنا مازندران منبع: ایسنا

خروج از نسخه موبایل