پورنوگرافی نمایشی بیپرده با هدف ایجاد هیجان و تحریک است که در قالبهای مختلف از جمله کتاب، عکس، پویانمایی، فیلم و … ارائه میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر هادی غلاممحمدی مشاور خانواده در ادامه مقاله خود در روزنامه «خراسان» نوشت: امروزه تولید فیلمهای غیراخلاقی به یک صنعت پولساز تبدیل شده است که متولیان آن به دنبال کسب درآمدهای آن چنانی هستند و برای هر گروه سنی برنامهریزی، هدف گذاری و تدوین میکنند. به عبارتی این فیلمها که با هدف کسب درآمد تولید میشوند، با در نظر گرفتن تفاوت آدمها، ویژگیهای آنها، نیازهایشان، کمبودها و کاستیهای آنها سعی در ایجاد جاذبه و هیجان های مختلف دارند. فیلمهایی که مشاهده آنها عوارض و آثار مخرب بسیار زیادی دارد. در ادامه، نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.
در جلسات مشاوره تبعات ناشی از این کار را دیدم
مشاهده فیلمهای غیراخلاقی تاثیرات فراوانی دارند از جمله اینکه میتواند اعتیادآور باشد و تبدیل به یک عادت منفی شود. قبل از این که به تاثیر منفی این اشتباه بر روابط زوجها بپردازم، باید بگویم در طول مدتی که به کار درمان و مشاوره مشغول هستم به اشکال مختلف تبعات ناشی از مشاهده فیلمهای این چنینی را در اتاق مشاورهام دیدم و جدیدترین مورد آن مردی بود که به دلیل اعتیاد به فیلمهای غیراخلاقی به دختر ۱۳ ساله خود تمایل پیدا و رابطه جنسی ولی نه به شکل کامل با وی برقرار میکند. همچنین نارضایتیهای زوج یا زوجهای که همسرش به این فیلمها اعتیاد دارد هم در جلسات مشاوره کاملا مشهود است و بار روانی منفی که به دلیل اعتیاد رفتاری همسرش تجربه میکند هم موضوع مهمی است.
اصلیترین آسیبهای تماشای چنین فیلمهایی
اما اصلیترین آسیبهای تماشای چنین فیلمهایی عبارتند از:
ایجاد توقعات بالا| از جمله مشکلات مشاهده فیلم های پورن ، بالا بردن سطح توقعات همسران از عملکرد جنسی همدیگر است. در این فیلمها انواع عملکردها و رفتارها اتفاق میافتد که در یک رابطه زناشویی ساده بین زن و شوهر اتفاق نمیافتد یا این که در فیلمهای مذکور زنان و مردانی به تصویر کشیده میشوند که در فیلم رفتارها و حرکات غیرمعمول دارند که در رابطه زوجین ممکن و میسر نیست. از طرفی از آن جایی که فیلمهای غیراخلاقی در خدمت صنعت پولساز پورنوگرافی هستند، افراد حاضر در این فیلمها با انواع مراقبتها، هزینهها، عملهای زیبایی و… میتوانند به لحاظ ظاهری جذابتر از همسران افراد معتاد به این فیلمها به نظر برسند و زمینه برای ایجاد مقایسه همسر خود با مرد یا زن حاضر در فیلم بنا گذاشته میشود. موضوعاتی که به دلسردی منجر می شود و در نتیجه در بلند مدت میزان رضایت جنسی زوجها را کاهش میدهد.
کاهش صمیمیت| تماشای چنین فیلمهایی میتواند به بی تفاوتی به زوج یا زوجه، بیارزش دانستن تک همسری، شک کردن و ارزش قائل نشدن برای ازدواج منجر شود و رابطه زوج ها صرفا تبدیل به یک رابطه فیزیکی شود. رابطهای که صرفا در خدمت میل جنسی و حالتهای حیوانی انسان قرار میگیرد و از روح انسانی و لطیف این رابطه میکاهد و باعث میشود که رابطه از طراوت و احساس عمیق دوست داشتن و دوست داشته شدن دور شود و دیگر نتوان برای آن نام عشق را بر زبان آورد زیرا ما میدانیم که عشق از مولفه تعهد، صمیمیت و شهوت تشکیل شده است.
معتادشدن به این رفتار اشتباه| بعد از مدتی تماشای فیلمهای پورن این رفتار تبدیل به عادت میشود به این معنا که افراد این رفتار را به شکل عادتی انجام می دهند و به عبارتی معتاد به آن میشوند و برای انجام رابطه زناشویی نیاز به این پیدا میکنند که با تماشای این فیلمها تحریک شوند و با همسرشان رابطه برقرار کنند. تصویرسازیهای ناشی از این عادت مخرب هم باعث میشود که در رابطه، فرد به جای توجه به همسر خود به تخیل خود و مردان و زنان موجود در فیلم توجه کند و سعی میکند با تصویرسازی آنها به اوج لذت جنسی برسد.
تنوعطلب شدن| مشاهده افرادی با موقعیتها و حالتهای مختلف در این فیلمها باعث ایجاد تنوعطلبی در زوج ها میشود به گونهای که تمایل پیدا میکنند با افراد مختلف وارد رابطه شوند. عاملی که در بلند مدت زمینه را برای فروپاشی رابطه زوج ها و ایجاد نارضایتی زناشویی فراهم میآورد. از آن جا که فیلمهای پورن گسترده است و فرد در هر بار مشاهده فیلم انواع و اقسام افراد را در رابطه با یکدیگر مشاهده میکند دچار تنوع طلبی در رابطه خود میشود و زمینه را برای خیانت و فروپاشی سیستم خانواده فراهم میکند.
خودارضایی| مشاهده شده است که تمایل به خودارضایی در مردان و زنان معتاد به مشاهده فیلمهای پورن از دیگر افراد بیشتر است به گونهای که این افراد به رغم داشتن همسرتمایل دارند خود را با تخیلات جنسی ناشی از مشاهده فیلمهای پورن ارضا کنند و با این عمل باعث رنجش و ایجاد ناراحتیهای روان شناختی در همسرشان شوند.
اگر به این فیلمها اعتیاد پیدا کردیم، چه کنیم؟
گام اول| باید به لحاظ شناختی خود را آماده کنید؛ به عبارتی فهرستی از دلایل خود را در این باره که چرا میخواهم مشاهده فیلمهای غیراخلاقی را ترک کنم برای خود، روی کاغذ بنویسید و همچنین بنویسید که مشاهده این فیلمها چه آسیبهایی را برای شما رقم زده و باعث شده است که شما چه چیزهایی را از دست بدهید. این کار به ارتقای بینش و آگاهی شما کمک میکند. همچنین انگیزه کافی را در شما ایجاد و تقویت میکند.
گام دوم| به دنبال جایگزین باشید و سعی کنید تا فعالیتی را جایگزین کنید. برای این منظور از مسافرت، ورزش، هنر و انجام فعالیتهای اجتماعی و تفریحی به عنوان جایگزینهای مناسب استفاده کنید. همچنین محیط خود را تغییر دهید و ماندن به تنهایی در اتاق و فضایمجازی را امتحان نکنید. امتحان کردن برخی امور به زیانهای آنها نمیارزد و از طرفی خود را بسیار قوی در نظر نگیرید که من با وجود بودن در محیطی تنها این رفتار را انجام نخواهم داد.
گام سوم| راه را دشوار کنید، یعنی آن که برای سایتهای غیراخلاقی که فیلتر شدهاند از فیلترشکن استفاده نکنید و تا حد امکان فیلتر شکنها را از سیستم خود حذف کنید و با این کار دسترسی آسان خویش به محتواهای زننده را از بین ببرید و حذف کنید. با این کار شما برای رسیدن به محتواهای دلخواه اذیت خواهید شد و قدمی مهم برای ترک آن برداشته خواهد شد.
منبع:ایسنا