تاریخ انتشار : چهارشنبه 19 آبان 1400 - 2:33
180 بازدید
کد خبر : 82800

این سونامی کرونا را جدی بگیرید!

این سونامی کرونا را جدی بگیرید!

ایسنا/مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران معتقد است رها کردن و دفع ناخواسته وسایل حفاظت فردی توسط بعضی از شهروندان در معابر تبعات بسیار زیادی را نیز به همراه دارد و محیط زیست را آلوده می‌کند. محمدعلی ززولی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اواخر سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ پس

این سونامی کرونا را جدی بگیرید!

ایسنا/مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران معتقد است رها کردن و دفع ناخواسته وسایل حفاظت فردی توسط بعضی از شهروندان در معابر تبعات بسیار زیادی را نیز به همراه دارد و محیط زیست را آلوده می‌کند.

محمدعلی ززولی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اواخر سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ پس از شیوع ویروس کرونا در کشور تعطیلات مکرر رخ داد که اثرات مختلفی را به همراه داشته است.

وی تصریح کرد: کم شدن آلودگی هوا و صوتی به واسطه کاهش شدید تردد وسایل نقلیه و مسافرت ها یکی از اثرات مثبت تعطیلی ها در دوران کرونا بود که باعث کاهش آلاینده های زیست محیطی و همچنین افزایش پاکیزگی محیط زیست شده بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: همین کاهش ترددها و مسافرت ها باعث کم شدن طبیعت گردی و گردشگری شده بود که درواقع به نوعی با احیای اکولوژیکی همراه بود و بعضی از حیات وحش به منطقه خود برگشتند.

ززولی با اشاره به اثرات منفی ویروس کووید۱۹ بر محیط زیست گفت: پس از شیوع کرونا، استفاده مردم از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک و دستکش و شیلد و همچنین مواد ضدعفونی کننده و گندزداها برای در امان ماندن از این بیماری باعث شد تا این موارد بالاجبار وارد محیط زیست شدند.

وی افزود: افزایش پسماندهای پزشکی به واسطه مراجعات بسیار زیاد بیماران به بیمارستان ها که بخش اعظم آن وسایل حفاظت فردی و گندزدا بود از دیگر اثرات منفی ویروس کرونا بر محیط است.

استاد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: رها کردن و دفع ناخواسته وسایل حفاظت فردی توسط بعضی از شهروندان در معابر تبعات بسیار زیادی را نیز به همراه دارد چراکه این آلودگی ها به مرور زمان وارد اکوسیستم آبی می شوند و مشکلاتی برای آبزیان، میکروارگانیسم‌ها و ماکروارگانیسم‌های موجود در آب ایجاد می کنند.

ززولی با اشاره به اینکه پسماندها از خود آلاینده هایی را منتشر می کنند که مخاطراتی برای محیط زیست به همراه دارد، یادآورشد: با توجه به اینکه دراوایل شروع ویروس کرونا گندزدایی خیابان ها انجام می‌شد، متاسفانه ورود این آلاینده ها به محیط زیست علاوه برازبین بردن میکروارگانیسم های مفید باعث مقام شدن بعضی از میکروارگانیسم های بیماری زا نیز می شود.

وی افزایش پسماندهای شهری را یکی دیگر از اثرات منفی شیوع ویروس کرونا بر محیط زیست برشمرد و گفت: طی این دوران به دلیل نامشخص بودن ابعاد بیماری هم مردم و هم شرکت های بازیافت تمایلشان به بازیافت کمتر شد که متاسفانه افزایش پسماند خود آلودگی آب ، خاک و هوا و … را نیز به دنبال دارد.

استاد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزایش مصرف آب و تولید فاضلاب را از دیگر پیامد های کرونا بر محیط زیست به عنوان یک منبع آلودگی دانست.

ززولی در ادامه برای پساکرونا راهکارهایی چون تغییر المان های شهری و تشویق حمل و نقل عمومی، استفاده از انرژی قابل تجدید، حرکت به سمت صنعت سبز، تغییر رفتار مردم در زندگی، برنامه ریزی در خرید و تغییر رفتاردراستفاده از خرید های اینترنتی ، تغییر چیدمان اداری برای جلوگیری از انتشار هر نوع بیماری و غیره را نیز بیان کرد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه به علت تغییر رفتار مردم با ویروس کرونا و کم خطرجلوه دادن، شرایط کشور را برای ایجاد پیک های بعدی مساعد می کنند،هرچند واکسن هم وارد چرخه شده اما واکسیناسیون ایمنی نسبی را به همراه دارد و مردم باید بیشتر پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.