برداشت ۷۴ میلیون دلار بدون جابهجایی سوخت
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: یکی از چالشهای ما این است که در دولت قبل بیش از ۲ میلیارد لیتر سوخت پیشفروش شده و ۷۴ میلیون دلار پول بدون جابهجایی سوخت برداشت شده است. به گزارش ایسنا، جلیل سالاری امروز در نشست خبری با بیان اینکه نبود شفافیت در عرضه فرآوردهها
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: یکی از چالشهای ما این است که در دولت قبل بیش از ۲ میلیارد لیتر سوخت پیشفروش شده و ۷۴ میلیون دلار پول بدون جابهجایی سوخت برداشت شده است.
به گزارش ایسنا، جلیل سالاری امروز در نشست خبری با بیان اینکه نبود شفافیت در عرضه فرآوردهها در بورس انرژی نیز از دیگر چالشهای ما بوده است که تلاش کردیم با ورود به این حوزه، شفافسازی کنیم.
وی با بیان اینکه ابلاغهای دولت پیشین کارهای توسعهای در صنعت پالایش را متوقف کرده بود، اظهار کرد: هرگونه اقدام توسعهای در زمینه ذخیرهسازی فرآورده و ساخت مخازن جدید و نیز توسعه خطوط لوله و صنعت انتقال در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی متوقف شده بود.
او با بیان اینکه ۴٠٠٠ نفتکش را در دوره پیش از دست داده بودیم، گفت: در بحث سوخت زمستانی نیز در دولت قبل مدیریت انجام نشده بود و ۱۰ الی ۱۵ درصد از ظرفیت ذخایر کاهش یافته بود؛ در این مدت ۷۰ روزه افزون بر نفتکشها، ٢٣٠٠مخزندار را به چرخه سوخترسانی بازگرداندیم و هماکنون بیش از ۷۰ درصد موجودی نیروگاهها از سوخت دوم پر است.
به گفته وی در احکام بودجه پیشبینی لازم برای خروج بخشی از منابع شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از دولت انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه درآمدهای حاصل از واگذاریها باید صرف توسعه صنعت پالایش شود، گفت: برنامهریزی لازم برای افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت انتقال کشور از روش حمل زمینی انجام شده است.
مصرف بنزین به ۹۰ میلیون لیتر در روز رسید
وی با بیان اینکه در مقایسه با نفت خام، امکانات صادرات فرآورده با توجه به شرایط تحریم برای ما بیشتر است، گفت: ظرفیتهای بسیار خوب صادراتی در منطقه و کشورهای خاور دور در کشور وجود دارد.
به گفته وی مصرف بنزین در کشور پس از برداشته شدن محدودیتهای کرونایی با ۱۵ میلیون لیتر افزایش روزانه، در ماه جاری به ۹۰ میلیون لیتر در روز رسیده است.
وی با بیان اینکه مصرف نفت گاز در کشور به بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر در روز رسیده است، گفت: هماکنون بهصورت میانگین روزانه حدود ۱۰۲ میلیون لیتر بنزین و ۱۰۳ میلیون نفت گاز در پالایشگاههای کشور تولید میشود.
تعیین تکلیف اساسنامه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: یک اقدام مهمی که قرار بود انجام دهیم، تعیین تکلیف اساسنامه بود تا هویت حقوقی شرکت تعیین تکلیف شود تا ما بتوانیم وارد کارهای توسعهای شویم.
سالاری افزود: در قالب کارگروههای تخصصی توانستیم اساسنامه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران را همسو با سیاستهای ابلاغ شده در بحث پتروپالایشگاهها و جلوگیری از خامفروشی را تدوین و نهایی کنیم.
وی تاکید کرد: تعدادی موارد بود که در قانون ۱۴۰۰ تکلیف شد که عملیاتی نشده بود، از جمله همان بحث وکیوم باتوم تهاتری که در بند «ز» قانون بودجه سال ۱۴۰۰ آمده بود و تکلیف شده بود که بر اساس آن ۱۵۰ هزار میلیارد ریال معادل آن وکیوم باتوم به شرکتها و کارخانجات قیرساز و دستگاههای اجرایی بدهند که در این حوزه ما بهسرعت تشکیل کارگروه دادیم و غیرتهاتری را فعال کردیم و با مجموعه شرکتهای پالایشی و دستگاههای متولی اقدامهایی انجام شد که عرضه اختصاصی در بورس انجام شود تا افزایش قیمت را نداشته باشیم و در حوزه ترمیم راههای روستایی بهکار گرفته شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفت: تاکنون حدود ۱۹ هزار تن وکیوم باتوم تحویل شده و مخازن در پالایشگاههای تخصیص داده شده و خوشبختانه وظایف قانونی ما در این بخش اجرایی شد.
سالاری افزود: در نیمه دوم امسال نخستین مشکل ما بحث سوخت زمستانی بود که در این حوزه هم متاسفانه اقدامهایی انجام نشده است؛ ۲۰ درصد ذخایر ما نسبت به گذشته، کمتر شده است و ضرورت داشت که کارگروه تأمین سوخت زمستانی نیروگاهها را با حضور مجموعه درونی وزارت نفت و دستگاههای بیرونی تشکیل دهیم.
وی تأکید کرد: خوشبختانه هماکنون ظرفیت سوخت زمستانی در حوزه نفت گاز به حجم قابل قبولی رسیده و نزدیک به ۷۰ درصد ذخیرهسازیهای نیروگاهها پر شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به این که مصرف ما در بخش گاز خیلی افزایش یافته است، گفت: در سال گذشته، ۱۶ میلیارد لیتر مصرف سوخت مایع داشتهایم که این حجم زیادی بود که به دوش مجموعه پالایش و پخش گذاشته شد.
افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت انتقال فرآوردهها
سالاری افزود: در بحث احکام قانون بودجه، احکام خوبی در قانون پیشنهاد دادیم که بتوانیم ظرفیت انتقال و ذخیرهسازی را از روش الگوی حمل زمینی، ۱۰ درصد افزایش دهیم.
وی با اشاره به اقدامهای دیگری که انجام شده است، افزود: تفاهمنامهای در حوزه ریلی در بخش شرق کشور در حال اجراست تا ظرفیت ریلی توسعه یابد، همچنین مذاکراتی درحال انجام است تا با پیشبینی انجام شده به جای استفاده از تانکر انتقال فرآوردهها با خط لوله انجام شود.
معاون وزیر نفت از اجرای موضوع سوآپ خبر داد و افزود: در احکام قانون پیشنهاد دادهایم که در بحث تبادل انرژی از روش سوآپ هم نام و غیر هم نام استفاده کرد، هماکنون نگاهمان به مسیر بازار عرضه و صادرات است و مشتریان راهبردی را در بازار رصد خواهیم کرد.
ساخت یک پالایشگاه جدید ۳۰۰ هزار بشکهای
سالاری در بخش دیگری از گفتههای خود تصریح کرد: تکمیل طرحهای توسعهای پالایشگاههای اصفهان و آبادان، ساخت یک پالایشگاه جدید ۳۰۰ هزار بشکهای و توسعه صنعت انتقال و ذخیرهسازی فرآورده از جمله برنامههای ما در دوره جدید است.
وی با اشاره به اینکه در بخش واگذاریها باید درآمد حاصل از این روند صرف توسعه شود، افزود: یکی از چالشهای که در دولت گذشته در حوزه مجاری عرضه ایجاد شده بود مربوط به واگذاری ۲۰۰ جایگاه سوخت بوده است که طی آن ۶۵۰ نفر از نیروی انسانی بلاتکلیف مانده بودند که به آن پرداختیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: طی این روند که عرضهها بدون اینکه تعیین تکلیف شوند عرضههای بعدی انجام شده، به دولت هزینههایی تحمیل شده است.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰