برنامه جامع علم و فناوری دانشگاه مسیر هشت ساله آینده را مشخص میکند
عکس دریافتی است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به تدوین برنامه جامع علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار کرد: این برنامه مسیر دانشگاه را برای هشت ساله آینده مشخص می کند و برنامه های عملیاتی یکساله مبتنی بر آن نوشته می شوند. به گزارش ایسنا، دکتر جلیل کوهپایهزاده در جمع مدیران عامل
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به تدوین برنامه جامع علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار کرد: این برنامه مسیر دانشگاه را برای هشت ساله آینده مشخص می کند و برنامه های عملیاتی یکساله مبتنی بر آن نوشته می شوند.
به گزارش ایسنا، دکتر جلیل کوهپایهزاده در جمع مدیران عامل بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی ایران، ضمن تاکید بر لزوم توجه به موضوعاتی مانند آموزش مجازی دوره های بالینی، تلهمدیسین، حرکت از درمان بستری به سمت درمان سرپایی و … به برخی از اقدامات انجام شده در حوزه بیمارستانسازی اشاره کرد و گفت: راه اندازی یک بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی در شهر قدس از اتفاق های خوب در سال جاری بود. همچنین ساختمان جدید بیمارستان فیروزآبادی نیز به زودی افتتاح میشود و بیمارستان ملارد و امام خمینی شهریار نیز در ماه های ابتدایی سال آینده به بهرهبرداری می رسند.
وی افزود: سال ۹۹ سالی پرتلاطم بود؛ کرونا موجب شد فشار زیادی متوجه نظام سلامت شود. هزینه های زیادی دادیم و البته تجربه های زیادی را هم به دست آوردیم که هر کدام نوشتنی و قابل ثبت برای آینده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با قدردانی از تلاش های انجام شده، خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای دوران کرونا توجه ویژه به نظام سلامت از سوی همه دست اندرکاران کشور است که هیچ وقت حتی در طرح تحول سلامت هم تجربه نشده بود.
تدوین برنامه جامع علمی وفناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران
وی با اشاره به تدوین برنامه جامع علمی وفناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار کرد: این برنامه مسیر دانشگاه را برای هشت ساله آینده مشخص می کند و برنامه های عملیاتی یکساله مبتنی بر آن نوشته می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: بیمارستان ها اعم از آموزشی و غیر آموزشی باید در این برنامه حضور فعال داشته باشند.
لزوم کار بیشتر در حوزه آموزش مجازی دوره های بالینی
دکتر کوهپایه زاده ادامه داد: در همه گیری کرونا به این نتیجه رسیدیم که در حوزه آموزش بالینی به صورت مجازی باید بیش از این کار شود؛ خوشبختانه در برخی بیمارستان ها کارهایی به صورت پایلوت انجام شد و امیدواریم در سال آینده این تجربه ها در سطحی وسیع تر به بیمارستان های دیگر هم تعمیم داده شود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت حرکت از بستری بیمار به سمت درمان سرپایی به منظور کاهش هزینه های درمان و افزایش فرانشیز، گفت: آموزش درمان های سرپایی به دانشجویان پزشکی را باید جدی بگیریم تا این شکافی که ایجاد شده، جبران شود.
وی افزود: در بسیاری از بیمارستان های ما مراجعه و درمان بیماران سرپایی وجود دارد که هر کدام از آنها فرصتی برای آموزش به دانشجویان هستند.
دکتر کوهپایه زاده با اشاره به وضعیت نامطلوب هتلینگ در بیمارستان ها به دلیل بالا بودن هزینه ها، گفت: بهترین راه این است که درمان را از بستری بیمار به سمت درمان سرپایی سوق دهیم تا هزینه های نظام سلامت کاهش یابد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: توجه به آموزش های غیر پزشکی هم نباید کمرنگ شود؛ برون سپاری بخش های مختلف پاراکلینیکی نباید به مفهوم فراموش کردن دانشجویان پیراپزشکی باشد.
وی گفت: دانشکده داروسازی و دندانپزشکی هم از سال آینده از طریق کنکور در کنار دانشجویان خارجی و دانشجویان انتقالی دانشجو می پذیرد.
دکتر کوهپایه زاده با بیان اینکه معاونت آموزشی توسعه رشته های فلوشیپی را پیگیری می کند، افزود: باید از فرصت ها به ویژه وجود نگاه مثبت دکتر مصطفی قانعی به عنوان دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور استفاده کرد تا بسیاری از رشته ها که چندین سال متوقف بودند، مجوز دوباره برای ارائه بگیرند.
وی گفت: از طراحی دوره های کوتاه مدت و آموزش دانشجویان خارجی هم غافل نشوید؛ این دوره ها فرصتی برای افزایش اعتبار دانشگاه و همچنین کسب درآمد هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه بیمارستان های ما از حوزه فناوری دور هستند، افزود: جا دارد هر یک از بیمارستان یک مرکز رشد داشته باشند و با کمک معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه توانایی فناورانه خود را عملیاتی کنند.
وی خاطر نشان کرد: دفتر مطالعات بالینی بیمارستان نیز همچون مرکز رشد باید زیر نظر رییس بیمارستان فعال باشد تا نگاه دانشگاهی به ارائه خدمات داشته باشیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: هنوز به موضوع تله مدیسین خیلی نپرداختیم و این در حالی است که بخش خصوصی در این حوزه جلوتر و موفق تر عمل می کند. بنابراین با کمک معاونت درمان به این موضوع هم بپردازید.
وی با اشاره به تجربه موفق سفره سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: هم اکنون چهارده بیمارستان از خدمات سفره سلامت برای تامین غذای بیماران استفاده می کنند؛ شاید این تجربه در مورد رختشویخانه های بیمارستان ها هم بتواند تکرار شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه با تاکید بر اینکه نسبت به گردشکری سلامت کم توجهی نشود، افزود: از تجربه هایی که در بیمارستان های حضرت رسول اکرم(ص) و شفایحیاییان به دست آمده، استفاده کنید؛ البته امیدواریم معاونت درمان وزارت بهداشت کمک کند که مسیر گردشگری سلامت به عنوان یک راه کسب درآمد روشن تر شود.
وی از مدیران عامل بیمارستان ها خواست تا واحدهای اقتصاد سلامت را در بیمارستان ها فعال کنند و در ادامه اظهار کرد: برای این منظور از دانشکده مدیریت و مراکز تحقیقات مدیریت بیمارستانی و علوم مدیریت و اقتصاد سلامت و همچنین گروه آموزشی اقتصاد سلامت بهره بگیرید اما تنها به آنها محدود نشوید و از تجربه های خودتان استفاده کنید.
دکتر کوهپایه زاده با بیان اینکه پروژه های نیمه تمام و شروع شده را در ۶ ماه آینده کامل کنید، تاکید کرد: برای توسعه فضای فیزیکی پروژه جدیدی آغاز نکنید، مگر اینکه منابع مالی مشخص و دست یافتنی داشته باشد.
وی در مورد هوشمندسازی بیمارستان گفت: برای این منظور به دنبال الگوی واحدی نیستیم بلکه برای هوشمند سازی بیمارستان ها با نگاه بهره ورانه بررسی کنید که اجرای کدام یک از برنامه ها برای مجموعه بیمارستان مزیت ایجاد می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان به اهمیت تقویت داروسازهای بالینی در بیمارستان ها و همکاری با مجموعه مدد اشاره کرد و افزود: داروسازان بالینی در راندمان کار و سلامت بیماران نقش ویژه دارند.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در ادامه این نشست هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی ایران و مدیران عامل هفده بیمارستان این دانشگاه نقطه نظرات خود را در مورد چالش های سال ۱۳۹۹ و برنامه های سال ۱۴۰۰ مطرح کردند.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰