به شمارههای «۴۰۳۰» پاسخ دهید/کرمان در موج اول کرونا/احتمال افزایش مبتلایان تا ۲ هفته دیگر
ایسنا/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: منظور از جمعیت غربال شده، به این معنا بوده که مراقبین سلامت و بهورزهای دانشگاه علوم پزشکی با مردم با شماره ۴۰۳۰ تماس تلفنی گرفته و از آنها موارد اصلی علایم کرونا و راهنمایی های لازم برای نحوه برخورد با علائم نشان داده شده در افراد را ارائه می
ایسنا/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: منظور از جمعیت غربال شده، به این معنا بوده که مراقبین سلامت و بهورزهای دانشگاه علوم پزشکی با مردم با شماره ۴۰۳۰ تماس تلفنی گرفته و از آنها موارد اصلی علایم کرونا و راهنمایی های لازم برای نحوه برخورد با علائم نشان داده شده در افراد را ارائه می دهند که متاسفانه برخی از مردم تصور میکنند که تماس گرفته شده از سوی شماره ۴۰۳۰ تبلیغاتی است لذا پاسخ نمیدهند. بنابراین از مردم درخواست داریم که به شماره ۴۰۳۰ حتما پاسخ دهند.
دکتر “سیدوحید احمدی طباطبایی” ظهر امروز پنجشنبه هفتم فروردین ماه در نشست خبری با محوریت ویروس کرونا درباره اجرای طرح غربالگری در استان کرمان گفت: از آغاز اجرای طرح غربالگری در سطح کشور تاکنون حدود ۵۶ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۷۷ درصد جمعیت تحت پوشش در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم، ۴۰ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سیرجان و ۲۷.۴ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان مورد غربالگری قرار گرفته است.
وی درباره نحوه اجرای این طرح گفت: منظور از جمعیت غربال شده، به این معنا بوده که مراقبین سلامت و بهورزهای دانشگاه علوم پزشکی با مردم با شماره ۴۰۳۰ تماس تلفنی گرفته و از آنها موارد اصلی علایم کرونا و راهنمایی های لازم برای نحوه برخورد با علائم نشان داده شده در افراد را ارائه می دهند که متاسفانه برخی از مردم تصور میکنند که تماس گرفته شده از سوی شماره ۴۰۳۰ تبلیغاتی است لذا پاسخ نمیدهند. بنابراین از مردم درخواست داریم که به شماره ۴۰۳۰ حتما پاسخ دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره میزان استقبال مردم از سایت سلامت به نشانی salamat.gov.ir اشاره و بیان کرد: ۸ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان از سایت سلامت استفاده کردهاند و بیش از ۷۶ درصد موارد ثبت شده نیز تاکنون پیگیری شدهاند. مردم باید بدانند که بهترین سامانه برای خودارزیابی و تست از راه دور، سایت salamat.gov.ir بوده که برای ورود به سامانه نیز فقط کافی است شماره تلفن همراه و کد ملی را وارد کرده و به چند سوال درباره علائم بیماری جواب دهند.
وی درباره غربالگری در مراکز ۱۶ ساعته درمانی نیز اظهار کرد: خدمات مراکز ۱۶ ساعته بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بین ۶۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور پیشتاز بوده و مردم می توانند به این مراکز مراجعه کنند که در این راستا نیز تاکنون بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ بیمار به مراکز ۱۶ ساعته دانشگاه علوم پزشکی کرمان مراجعه کردهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان پیگیری افرادی که در تماس مستقیم با موارد قطعی مبتلا به ویروس کرونا بوده اند، را یکی دیگر از مهمترین وظایف دانشگاه علوم پزشکی در زمان اپیدمی دانست وبیان کرد: همکاران ما موظف هستند با افرادی که در تماس با فرد مبتلا بوده اند، تماس گرفته و وضعیت سلامتی آنها را بررسی کنند که در این راستا نیز تاکنون موارد قطعی مبتلا به ویروس کرونا به دلیل ارتباط با فرد بیمار در سطح استان کرمان شناسایی شده است.
احمدی طباطبایی درباره اپیدمی شدن ویروس کرونا در سطح استان کرمان گفت: در ابتدای اپیدمی کرونا در استان کرمان، ردپای سفرها در ابتلای افراد دیده میشد اما اکنون دیگر تماسهای خانوادگی باعث ابتلای افراد به ویروس کووید ۱۹ شده که نشان می دهد این ویروس هم اکنون به صورت بومی در استان کرمان در حال گردش است.
وی در خصوص کلیپهای منتشر شده در فضای مجازی در خصوص درمان کرونا و موارد دیگر و اینکه چه میزان این کلیپها معتبر هستند؟ اظهار کرد: طبق عرف دنیا، سایتهای اینترنتی که به .com ختم شده دارای اعتبار بالایی نیستند زیرا این نوع سایتهای عمدتا تجاری هستند، اما سایتهای که به gov، ir، EBU. و … ختم میشوند از اعتبار بالای برخوردار می باشند که می تواند به مطالب این نوع سایت ها استناد کرد ضمن آنکه توصیه می شود با توجه به وسعت شبکه های مجازی و دسترسی بالای ارتباطی، مردم از انتشار مطالبی که در فضای مجازی مطرح می شود و منبع و اعتبار خاصی ندارد جدا خودداری کنند.
وی سرفه، نفس تنگی، تب و گلو درد را از علایم بیماری کووید ۱۹ برشمرد و عنوان کرد: درمورد تنگی نفس بهترین راه این است که افرادی که دچار نفس تنگی هستند، جلوی آینه تعداد تنفس خود را بشمارند (دم و بازدم یکی حساب میشود). طبق عرف بزرگسالان در هر دقیقه ۲۰ نفس می کشند که اگر بیشتر بود، توصیه می کنیم حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند.
احمدی طباطبایی در بخش دیگری از صحبتهای خود در جمع خبرنگاران درباره اجرای مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا به ویژه در بخش تعطیلی واحدهای صنفی غیرضروری تا ۱۵ فروردین ماه گفت: خوشبختانه چه در سطح ملی و چه در سطح استانی، همکاری بسیاری خوبی بین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت بهداشت برای اجرای هرچه بهتر مصوبات ستاد مقابله با کرونا صورت گرفته است که در این راستا مردم می توانند شکایات و گزارشات تخلفات را با شماره ۱۱۴ سپاه در هر ساعتی و شماره ۱۱۱ استانداری در ساعات اداری اعلام کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره ناقل بودن افراد مبتلای قطعی به ویروس کرونا پس از ترخیص از بیمارستان و گذراندن دوره نقاهت عنوان کرد: فردی که دچار بیماری کووید ۱۹ شده باشد، تا یک مدت زمان مشخصی می تواند ویروس کرونا را منتشر کند و تا زمانی که فرد مبتلا دارای علایم عطسه، سرفه و آبریزش بینی باشد، به عنوان ناقل شناخته می شود لذا از شروع بیماری حداکثر تا ۱۴ روز بعد احتمال ناقل بودن در آنها وجود دارد و حتی در برخی متون علمی آمده سه روز پس از پایان بیماری فرد میتواند به سرکار خود برگردد.
احمدی طباطبایی درباره ضرورت استفاده از ماسک های N۹۵ برای کادر درمانی تصریح کرد: ماسک N۹۵ میتواند در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا تا ۹۵ درصد موثر باشد به همین جهت است که کادر درمانی بیشتر از این نوع ماسک ها استفاده می کنند چون در تماس مستقیم با افراد مبتلا به ویروس کرونا هستند اما در بعضی از بخشها طبق پروتکل های سازمان بهداشت جهانی باید لباسهای محافظتی و وسایل حافظتی کادرهای درمانی بیشتر استفاده شود.
وی درباره استفاده از وایتکس به عنوان یک محلول ضدعفونی کننده و گندزدا گفت: وایتکس باعث ابتلا به ویروس کرونا درافراد نمیشود اما برای استفاده از وایتکس برای گندزدایی سطح باید از درصد رقیق شده مناسب آن استفاده کرد و توصیه می شود افرادی که زمینه بیماری های تنفسی، دارند، کار رقیق کردن وایتکس را به هیچ عنوان انجام ندهند و یا حداقل در زمان استفاده از ماسک استفاده کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره برخی مطالب در شبکه های مجازی مبنی بر انتشار ویروس کرونا از طریق هوا، با اشاره به مقالات سازمان جهانی بهداشت در این باره عنوان کرد: در آخرین مقاله منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی، عنوان شده که در برخی از مکانهای پزشکی به طور مثال در بخش های ICU و عفونی و … احتمال آنکه ویروس کرونا در هوای آن محدوده تا چند ساعت وجود داشته باشد، هست اما در سایر فضاهای عمومی و سربسته احتمال اینکه در ویروس کرونا هوا معلق باشد، بسیار کم است.
احمدی طباطبایی در خصوص ضایعات مغزی جبران ناپذیر به برخی افراد مبتلا به کرونا به دلیل کمبود اکسیژن اظهار کرد: ضایعه ریوی ایجاد شده توسط کرونا مثل ضایعه مشابه بمباران شیمیایی است و وقتی اکسیژن خون پایین میافتد ممکن است بر روی مغز هم تاثیر بگذارد.
وی در رابطه با آخرین مصوبه ستاد مقابله با کرونا استان کرمان درباره عدم اجازه انتقال فرد بیمار کووید ۱۹ به منزل پس از ترخیص از بیمارستان بیان کرد: مریضی که به کرونا مبتلا شده دیگر به دلخواه خودش نمیتواند به خانه برود و تا زمان که درمان قطعی پیدا نکند اجازه رفتن به خانه به وی داده نمیشو که با توجه به شرایط حال بیمار یا در بیمارستان باقی خواهند ماند و یا به نقاهتگاه منتقل خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره روند افزایشی اپیدمی کرونا در استان کرمان خاطرنشان کرد: رفتار اپیدمی کرونا به رفتار اجتماعی مردم بستگی دارد. خوشبختانه در حال حاضر در هر حال ۷۰ درصد مردم همکاری خوبی داشته و مسائل فاصله گذاری های اجتماعی و بهداشت فردی را رعایت می کنند اما متاسفانه ۳۰ درصد افرا جامعه مسئولیت پذیر اجتماعی آنها ضعیف بوده و به همین جهت پیشبینی ما این است که احتمالا ظرف ۲ هفته آینده (به دلیل دید و بازدیدهای عید و سفرهای نوروزی)افزایش موارد مبتلا به ویروس کرونا را در استان کرمان شاهد باشیم.
احمدی طباطبایی در پاسخ به این سوال که استان کرمان در موج اول یا دوم شیوع کرونا قرار دارد؟ بیان کرد: استان کرمان هم اکنون در موج اول کروناست و بهصورت خوشبینانه پیش بینی می کنیم تا اردیبهشت ماه سال جاری درگیر این بیماری باشیم و باتوجه به اینکه کووید ۱۹ این یک ویروس جدید است و رفتار بعدی آن قابل پیشبینی نیست، ممکن است موجهای بعدی آن را در آینده شاهد باشیم و در این خصوص نمیتوان بهصورت قطعی اظهار نظر کرد.
وی در خصوص افاغنه و انتشار این ویروس از سوی آنها گفت: باید مرزهای کشور و به ویژه استان کرمان را به دلیل هم جواری با استان سیستان و بلوچستان به خوبی کنترل کنیم اما در موضوع انتشار ویروس از سوی افاغنه مشکل ما افاغنه غیرمجاز هستند و با افاغنه مجاز مشکلی نداریم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰