تاریخ انتشار : دوشنبه 22 آذر 1400 - 17:44
118 بازدید
کد خبر : 165204

بیانیه پایانی «همایش بین‌المللی مطالبات حقوقی – بین‌المللی دفاع مقدس »

بیانیه پایانی «همایش بین‌المللی مطالبات حقوقی – بین‌المللی دفاع مقدس »

در پایان همایش بین‌المللی مطالبات حقوقی بین‌المللی دفاع مقدس که امروز برگزار شد، بیانیه‌ای صادر شد. به گزارش ایسنا، دراین بیانیه آمده است: با درود و سلام به رهبر و معمار کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره)  و شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نیز شهدای مدافع حرم

بیانیه پایانی «همایش بین‌المللی مطالبات حقوقی - بین‌المللی دفاع مقدس »

در پایان همایش بین‌المللی مطالبات حقوقی بین‌المللی دفاع مقدس که امروز برگزار شد، بیانیه‌ای صادر شد.

به گزارش ایسنا، دراین بیانیه آمده است:

با درود و سلام به رهبر و معمار کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره)  و شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نیز شهدای مدافع حرم بویژه سید شهیدان مدافع حرم سردار دلها شهید سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی:

امام خمینی (ره) در خصوص دفاع مقدس می‌فرمایند:

“در دویست سال اخیر، برای اولین بار ایران، در جنگی نابرابر حتی یک وجب از خاک خود را از دست نداد؛ از مستشاران خارجی کمک نگرفت؛ روی پای خود مردانه ایستاد؛ در صنایع دفاعی به خودکفایی رسید؛ حتی در اوج جنگ از رفتن به پای صندوقهای رأی برای تعیین سرنوشت، غفلت نکرد و خود را به عنوان قدرتی که می تواند پشتوانه مستضعفان جهان باشد تثبیت کرد”.

با ابتکار پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی تحت اشراف سردار ریاست محترم ستاد کل نیروهای مسلح، افتخار آن داریم که به فضل الهی و در چهلمین ‌سالگرد آغاز دفاع مقدس و یک‌سال پس از ترور مظلومانه شهید سلیمانی و یاران ایشان، همایش بین‌المللی “مطالبات حقوقی-بین‌المللی دفاع مقدس” را با مشارکت قوه قضائیه و وزارتخانه‌های امور خارجه، راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری بیش از ۲۰ دانشگاه لشکری و کشوری برگزار نماییم.

پس از فراز و نشیب‌هایی که عمدتا شرایط خاص کرونایی بر ما تحمیل کرد و با مشارکت شش کارگروه تخصصی با رویکرد دفاع مقدس شامل: کارگروه تخصصی حقوق- کارگروه تخصصی علوم سیاسی و روابط بین‌الملل- کارگروه تخصصی محیط زیست- کارگروه تخصصی منابع انسانی- کارگروه تخصصی اقتصاد و کارگروه تخصصی مخاطرات سلامت انسانی و با برگزاری حدود ۲۰ مورد جلسات و نشست‌های علمی تخصصی  با مشارکت تقریبی سیصد نفر از اساتید و محققین و تخمین ۶۰۰۰ نفر ساعت در فضای فیزیکی و نیز مجازی در سال ۹۹  ابعاد مختلف موضوع مورد مداقه و بررسی و تحلیل علمی اساتید و محققین و صاحبنظران دانشگاههای اصلی کشور  واقع گردید و نهایتا در پنجم اسفند ماه ۱۳۹۹ به نقطه پایانی رسید که جا دارد از تمامی  ارگانها و دستگاههای گوناگون لشکری و کشوری که همکاری ارزشمندی داشته اند در همین جا از همه و همه بدون استثنا صمیمانه تقدیر و تشکر نماییم.

جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام علیه ایران، طولانی‌ترین جنگ متعارف قرن بیستم بود که با حمایت هر دو قدرت غرب و شرق و بیش از ۳۰ دولت عربی و اروپایی انجام گرفت؛ اگرچه دفاع مقدس با پیروزی انکارناپذیر جمهوری اسلامی ایران به پایان رسید و موجب شکل‌گیری مکتب مقاومت و تغییر هندسه قدرت در منطقه شد.

مقام عظمای ولایت و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای عزیز  در این خصوص می‌فرمایند: ” دفاع مقدّس یکی از عقلانی‌ترین حوادث ملّت ایران بود”.

طبعا این همایش درواقع یک مرحله و گام نخستین به سمت جبران خسارات وارده به ملت شریف ایران اسلامی در ابعاد: منابع انسانی- محیط زیست- تاسیسات و زیر ساخت‌های مختلف فنی و تبیین خسارت‌ها و غرامت‌های ناشی از حمایت حامیان منطقه‌ای و بین‌المللی در جنگ تحمیلی و ارائه :

-مدل‌های محاسبه مالی خسارات (مستقیم و غیرمستقیم) وارده به زیر ساخت‌های اقتصادی و سرمایه‌های انسانی و اجتماعی و محیط زیستی ناشی از جنگ و پیگیری حقوقی بین‌المللی ترور شهید سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی و شهید مجاهد ابو مهدی المهندس از دولت امریکا.

و نهایتا:

تهیه دادنامه‌هایی است علیه آمریکا، آلمان و فرانسه و سایر حامیان صدام و توجیه افکار عمومی مردم جهان و تاریخ‌سازی و در مرحله بعد تلاش برای طرح دعوی در دادگاه‌های داخلی و بین‌المللی است. بطور کلی نیاز است جمهوری اسلامی  یک جبهه حقوقی- بین‌المللی وسیعی را علیه دشمنان خود طراحی کند.

یک اقدام مهم که در این خصوص ضروری به نظر می‌رسد، تبیین آکادمیک و علمی- کاربردی موضوع از ابعاد گوناگون و ارائه واحدها و دروس مرتبط در مراکز آموزش عالی و موسسات پژوهشی و تلاش در جمع‌آوری اسناد و مستندسازی در راستای احقاق حقوق ملت شریف و بزرگ ایران اسلامی است که آگاه سازی نسل‌های فعلی و آتی جامعه ما از این حقایق و جلوگیری از تحریف تاریخ و وقایع نیز حائز اهمیت و ضرورت ویژه‌ای است.

در خاتمه متذکر می‌شود که در اولین گام ممکن است کلیه انتظارات به حق حاصل نشود و نیاز جدی وجود دارد همایش‌هایی در سنوات و مراحل بعد هم با راه‌اندازی دبیرخانه دائمی این همایش در تداوم این حرکت استمرار یابد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.