دولت بایدن تحریمهایی را علیه ۲۲ مقام ارشد میانماری و اعضای خانوادهشان بر سر نقش در سرکوب اعتراضات پس از کودتا اعمال کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دفتر کنترل داراییهای خارجی (اُفک) وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای گفت بین این افراد هفت عضو کلیدی شورای نظامی میانمار هستند.
اقدام علیه هفت عضو ارتش میانمار و ۱۵ همسر و فرزندان بزرگسال مقامهای قبلا تحریمشده، به عنوان بخشی از واکنش آمریکا به کودتای فوریه و خشونت متعاقب آن علیه معترضان در این کشور عنوان شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد: سرکوب دموکراسی به دست ارتش میانمار و کمپین خشونت وحشیانه علیه مردم “برمه” غیرقابل قبول است. ایالات متحده به تحمیل هزینههای مضاعف علیه ارتش برمه و ارتقای پاسخگویی برای عاملان این کودتای نظامی و خشونت جاری به ویژه از طریق هدف گرفتن منابع این ارتش و رهبران آن ادامه خواهد داد.
در میان مقامهای دولت خونتای میانمار که هدف گرفته شدند، میتوان به وزیر اطلاعرسانی، وزیر سرمایهگذاری و روابط اقتصادی خارجی، وزیر کار، مهاجرت و جمعیت، وزیر رفاه اجتماعی، امداد و اسکان مجدد و سه عضو شورای اداری دولتی که ارتش میانمار پس از کودتا راهاندازی کرد، اشاره کرد.
براساس این تحریمها، تمام داراییها و هرگونه شرکت متعلق به آنها در حوزه قضایی آمریکا توقیف خواهد شد و آمریکاییها از انجام معامله با آنها منع میشوند.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین روز جمعه دستور نهایی را برای لغو تحریمهای دوره ترامپ علیه دادستانها و کارمندان دیوان کیفری بینالمللی صادر کرد. به موجب این دستور که از ششم ژوئیه اجرایی خواهد شد، فرمان اول آوریل جو بایدن برای ابطال مجوز دوره ترامپ برای تحمیل تحریم علیه مقامهای آی.سی.سی که در تحقیقات جنایت جنگی علیه شهروندان آمریکایی وارد شده بودند، تکمیل میشود.
این مجوز بر پایه درخواست مایک پامپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا بود که دادستان ارشد آی.سی.سی و یک دستیار ارشد آن را با تحریمها هدف قرار داد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه کنونی آمریکا اندکی پس از آنکه دولت بایدن حکم نهایی را درباره آن صادر کرد، تحریمهای فوق را برداشت.
منبع:ایسنا