تنها راه احیای قنات «مون» اجرای طرح بازآفرینی است
ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان گفت: تنها راه احیای قنات دوطبقه مون ثبت جهانی اردستان و اجرای طرح بازآفرینی است. مهدی مشهدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به وضعیتی که در قنات دوطبقه اردستان وجود داشت، امسال حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای مرمت و
ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان گفت: تنها راه احیای قنات دوطبقه مون ثبت جهانی اردستان و اجرای طرح بازآفرینی است.
مهدی مشهدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به وضعیتی که در قنات دوطبقه اردستان وجود داشت، امسال حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای مرمت و لایروبی این اثرِ ثبت جهانی هزینه شده است.
وی با بیان اینکه حدود نیمی از اعتبار مرمت و لایروبی در اختیار هیئت امنای قنات دوطبقه قرار گرفته است، افزود: مرمت و لایروبی قنات با رضایت و همکاری مالکان و هیئت امنای قنات هزینه شده است و متولیان نگهداری قنات دوطبقه نهایت همکاری را با اداره میراث فرهنگی داشتند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان، با اشاره به معطل ماندن طرح بازآفرینی قنات دوطبقه اردستان، تصریح کرد: با توجه به اینکه چندین طرح دانشگاهی بازآفرینی و آماده شده است، اما با وجود اینکه تاکنون چند مرتبه به شهرداری اردستان مراجعه و درخواست کردهایم، ولی استقبال جدی از طرف مدیریت شهری، نشده است.
cدوطبقه بدون مسئول اداره میشود
مشهدی گفت: با پیگیریهایی که مسئولان شهرستان از وزارتخانه میراث فرهنگی داشتند قول مساعد همکاریهای لازم برای اجرای طرح بازآفرینی شده است، به نظر میرسد با توجه به وضعیتی که در این اثر وجود دارد، تنها راه احیای قنات دوطبقه، ثبت جهانی اردستان و اجرای طرح بازآفرینی است.
وی با ابراز گلایه از بلاتکلیفی قنات دوطبقه اردستان گفت: با وجود اینکه تاکنون چند مسئول استان و وزارتخانه در خصوص تعیین تکلیف مسئول برای قنات دوطبقه قول دادهاند، ولی متأسفانه همچنان پس از سالها این قنات بدون مسئول اداره میشود که باعث ایجاد مشکلاتی شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان کمبود زیرساختهای گردشگری را یکی از دغدغههای اداره میراث فرهنگی دانست و تصریح کرد: در سالهای گذشته مشکلاتی در بخش زیرساخت و تأسیسات گردشگری برای استقبال از گردشگران داشتیم، ولی اکنون با وجود اینکه ۱۶ اقامتگاه بومگردی فعال در شهرستان وجود دارد، اما با کمبود اقامتگاه مواجه هستیم.
مشهدی خاطرنشان کرد: اردستان در سالهای اخیر مسیر خود را در موضوع گردشگری و جذب توریست پیدا کرده است و مطمئن هستیم در سالهای آینده این شهرستان حرفهای زیادی در بخش گردشگری خواهد داشت.
اماکن تاریخیِ دولتی اردستان به بخش خصوصی واگذار میشود
وی گفت: مالکیت تعداد زیادی از اماکن تاریخی شهرستان در اختیار دستگاههای دولتی است و با توجه به اعتبارات ناچیز دولتی برای احیای این اماکن، نیازمند ورود بخش خصوصی بودیم که با مساعدت صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور، اماکن تاریخی دولتی شهرستان اردستان به بخش خصوصی واگذار میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان افزود: برای شروع واگذاری اماکن دولتی به بخش خصوصی ابتدا تا پایان سال ۲ ابنیه تاریخی به بخش خصوصی واگذار میشود و در ادامه ۱۵ بنای تاریخی دیگر را به بخش خصوصی واگذار میکنیم.
مشهدی بر لزوم واگذاری اماکن دولت به بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: احیا، مرمت و نگهداری بنای تاریخی، ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری در بخش گردشگری از مزایای این طرح خواهد بود.
منبع: ایسنا
برچسب ها :v ، احیای قنات «مون» ، اردستان ، اصفهان ، اماکن تاریخیِ اردستان ، اماکن تاریخیِ دولتی اردستان ، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان ، شهرستان اردستان ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان ، طرح بازآفرینی ، قنات ، قنات «مون» ، قنات دوطبقه ، گردشگری ، گردشگری شهرستان اردستان ، مشهدی ، مهدی مشهدی ، مون ، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰