تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 - 20:55
43 بازدید
کد خبر : 160854

توزیع هفت میلیون نهال صنوبر در ۱۴۰۰

توزیع هفت میلیون نهال صنوبر در ۱۴۰۰

ایسنا/اردبیل مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: در سال آینده با تولید و توزیع هفت میلیون اصله نهال صنوبر تلاش می‌کنیم تا توسعه هفت هزار هکتار فضای سبز را در استان شاهد باشیم. شهامت هدایت در جلسه هماهنگی برگزاری برنامه‌های هفته منابع طبیعی و روز درختکاری در اردبیل اظهار کرد: نقش درختان در ارتقا حیات

توزیع هفت میلیون نهال صنوبر در 1400

ایسنا/اردبیل مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: در سال آینده با تولید و توزیع هفت میلیون اصله نهال صنوبر تلاش می‌کنیم تا توسعه هفت هزار هکتار فضای سبز را در استان شاهد باشیم.

شهامت هدایت در جلسه هماهنگی برگزاری برنامه‌های هفته منابع طبیعی و روز درختکاری در اردبیل اظهار کرد: نقش درختان در ارتقا حیات و سلامت افراد جامعه یک نقش بی‌بدیلی است که در آیات و روایات اسلامی بر این موضوع به عنوان امانت الهی تاکید و توصیه شده است.

وی ضرورت حفاظت از اراضی ملی و جنگل‌ها را در انتقال مواریثی ارزشمند به نسل‌های آینده یادآور شد و تصریح کرد: ما در کنار احترام به نظم و انضباط طبیعت، نباید اجازه دهیم تا به دلیل برخی خطا و قصور انسانی به جای نعمت، نقمت الهی نصیب ما شود چرا که امروز به خاطر پاس نداشتن این نعمات الهی ما گرفتار خشکسالی، کم آبی و بسیاری از آفت‌های طبیعی شده‌ایم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل اولین نقش طبیعت سرسبز و درخت را تولید آب به عنوان ماده حیاتی اعلام کرد و گفت: باید در جلوگیری از خشکسالی، با توسعه جنگل‌ها و درختکاری به تولید آب به شکل مستمر کمک کنیم تا حیات انسان‌ها دچار مشکل نشود.

هدایت تأمین اکسیژن از طریق توسعه فضای سبز و کاشت درختان را یادآور شد و افزود: به برکت جنگل‌ها و کاشت انبوه درختان است که گاز CO2 در طبیعت دفع و به جای آن اکسیژن نصیب انسان‌ها می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: قطعا نقش جنگل‌ها در کنار توسعه اقتصادی و کاهش بیماری‌های مشترک دام و طیور، به تقویت نهاد کشاورزی و درآمدزایی مردم نیز منجر می‌شود و بدون واسطه اقشار مختلف جامعه می‌توانند از مزایای آن استفاده کنند.

هدایت اضافه کرد:‌ امروزه به دلیل تخریب مراتع، جنگل‌ها و مزارع کشاورزی آثار زیانبار زیست‌محیطی را در جامعه شاهد هستیم به طوریکه با یک بارش آرام باران و نزولات جوی سیل به راه می‌افتد و خطرات آن متوجه حیات انسان‌هاست.

وی بیان کرد: اگر در مسیر همین روان‌ آب‌ها درخت و جنگلی وجود داشته باشد، قطعا این پوشش گیاهی مانع به راه افتادن سیل شده و تا هشت ساعت به ماندگاری آب کمک کرده و نفوذ منابع آب را به سفره‌های زیرزمینی و افزون شدن چشمه‌های طبیعی شاهد خواهیم بود.

هدایت ادامه داد: جنگل‌ها در کنار جلوگیری از به راه افتادن سیل و عواقب خطرناک آن در حقیقت به حیات خاک نیز کمک می‌کنند تا خاک به عنوان موجودی زنده بتواند به حیات مثمر خود کمک کند.

وی با رد شایعه پلاک‌کوبی جنگل‌ها، درختان موجود در جنگل اظهار کرد: به هیچ وجه از طریق منابع طبیعی شماره‌گذاری و پلاک‌کوبی در درختان جنگل‌ها انجام نشده و وظیفه ما صیانت از اراضی ملی و جلوگیری از تخریب و تهدید آن است.

هدایت تصریح کرد: به هیچ وجه ما وارد اراضی شخصی نشده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، هموطنان می‌توانند از طریق سامانه ۱۵۰۴ به صورت شفاف و گویا پیشنهادات، انتقادات و نظرات خود را اعلام کنند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: تمامی اراضی ملی استان دارای سند و نقشه کاداستر است و هرگونه دخل و تصرف و یا قطع درختان جنگل‌ها رخ بدهد قطعا یگان حفاظت با آن برخورد کرده و متخلفان را راهی مراجع قضایی می‌کنیم.

وی افزود: به هیچ وجه قطع درختان و قاچاق چوب از مبدأ استان اردبیل انجام نمی‌شود و اگر همشهریان خودروهایی را در حمل چوب می‌بینند قطعا با مجوزهای قانونی بوده و به هیچ وجه در محدوده استان اردبیل تخلفاتی شکل نمی‌گیرد.

هدایت از توزیع ۳.۵ میلیون نهال در ایام هفته منابع طبیعی و روز درختکاری در استان خبر داد و خاطر نشان کرد: امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی زراعت چوب به عنوان یک زراعت سودمند مورد توجه و توسعه قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.