حلزونهایی که سر خود را جدا می کنند و بدن جدید درمیآورند!
نوعی حلزون دریایی میتواند سر خود را از بدن جدا کرده و بدن جدیدی تولید کنند. به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، همه تاکنون درباره موجوداتی شنیدهایم که قادر به ترمیم و بازیابی دُم یا اندام خود پس از آسیب یا قطع شدن آن اندام هستند. اکنون بر اساس یک مطالعه جدید منتشر
نوعی حلزون دریایی میتواند سر خود را از بدن جدا کرده و بدن جدیدی تولید کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، همه تاکنون درباره موجوداتی شنیدهایم که قادر به ترمیم و بازیابی دُم یا اندام خود پس از آسیب یا قطع شدن آن اندام هستند. اکنون بر اساس یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله Current Biology، دانشمندان به تازگی دو گونه حلزون دریایی “کیسهزبانان” را کشف کردهاند که میتوانند کاری باورنکردنی انجام دهند. آنها ابتدا سر خود را از بدن خود جدا کرده و سپس یک بدن جدید و کامل با قلب و سایر اندامهای داخلی رشد میدهند.
محققان فکر میکنند که این حلزونهای دریایی ممکن است از توانایی فتوسنتزی کلروپلاست های جمع شده از جلبکها در رژیم غذایی خود برای زنده ماندن به اندازه کافی و احیا و بازیابی استفاده کنند.
“سایاکا میتو” از دانشگاه زنان “نارا” در ژاپن گفت: ما از دیدن حرکت سر پس از جدا دشن از بدن این حلزونها متعجب شدیم. ما فکر میکردیم که آنها به زودی بدون قلب و سایر اندامهای مهم خواهند مرد، اما دوباره وقتی متوجه شدیم که این حلزونها قادر به بازسازی یک بدن کامل دیگر هستند، شگفت زده شدیم.
“میتو” دانشجوی دکترا در آزمایشگاه “Yoichi Yusa” است. دانشجویان در این آزمایشگاه حلزونهای دریایی را از زمانی که در تخم هستنند، برای بررسی نحوه زندگی آنها بررسی میکنند و یک روز “میتو” در آنها چیزی غیرمنتظره دید؛ سر یک حلزون دریایی ساکوگلوسان بدون بدن در حال حرکت بود و توانست دوباره یک بدن جدید برای خود بسازد!
در ابتدا محققان تصور میکردند که این حرکت حلزونها حرکتی موسوم به “اتوتومی” یا قطع ارادی اندام است که اندام قطع شده پس از مدتی از بین میرود، اما اینطور نبود و این سرهای جدا شده توانستند برای خود یک بدن جدید دست و پا کنند.
محققان حتی مشاهده کردند که یک حلزون در طول عمر خود دوبار قادر به انجام این کار است.
در این گزارش، محققان دریافتند که سر حلزون، هنگامی که از قلب و بدن وی جدا میشود، میتواند به طور مستقل حرکت کند. سپس چند روز بعد زخم پشت سرش بسته میشود. سرهای بدون بدن حلزونهای جوان پس از چند ساعت از جلبکها تغذیه میکنند و ظرف مدت یک هفته بازسازی قلب را آغاز میکنند و تقریباً در عرض سه هفته، روند احیا و بازسازی بدن به پایان میرسد و حلزونها بدن کاملاً جدیدی دارند.
با این حال، سرهای بدون بدن حلزونهای پیرتر از جلبکها تغذیه نمیکنند و تقریباً در مدت ۱۰ روز بعد میمیرند.
محققان میگویند هیچ موردی وجود نداشت که بدنهایی که سر نداشتند هم سر جدیدی دربیاورند. اما بدنهایی که سرشان قطع شده بود حرکت میکردند و برای چندین روز تا گاهی حتی چند ماه به لمس واکنش نشان میدادند.
محققان هنوز نمیدانند که این حلزونها چگونه میتوانند سر خودشان را قطع کنند. اما آنها گمان میکنند که این حلزونها از سلولهای شبیه به سلولهای بنیادی واقع در در لبه بریده شده گردنهای کوچک خود استفاده میکنند تا بازسازی بدن را انجام دهند.
محققان همچنین نمیدانند که چرا یک حلزون دریایی سر خود را قطع میکند. یک فرضیه این است که آنها این کار را برای کمک به از بین بردن انگلهای داخل بدن خود انجام میدهند که مانع تولید مثل حلزونها میشوند.
محققان همچنین نمیدانند که چه چیزی باعث میشود سر حلزون بدن وی را ترک کند که یک موضوع مهم برای مطالعات آینده است.
این نوع از حلزونهای دریایی از قبل به توانایی ادغام کلروپلاستها از جلبکها در بدن خود منحصر به فرد شناخته میشدند. روشی به نام “کلپتوپلاستی” که به این حیوانات امکان میدهد از طریق فتوسنتز، بدن خود را تأمین کنند. این توانایی میتواند به حلزونها پس از “اتوتومی” به اندازه کافی برای بازسازی بدن جدید کمک کند.
این یافتهها نوع جدیدی از “اتوتومی” را آشکار کرده است. این میتواند آغاز اولیه یک فناوری برای آینده باشد که بتوان به طور مصنوعی عمر اعضای جدا شده بدن را افزایش داد، شاید حتی برای انسان.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰