خواف، کاخک و بردسکن بیشترین بارندگی شب گذشته را داشتند
عکس آرشیوی است ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: بارندگیهای شب گذشته کمتر از بارندگیهای قبل بود؛ بیشترین میزان بارندگی ۱۸ میلیمتر مربوط به خواف و سپس کاخک با ۱۷.۵ میلیمتر و بردسکن نیز با ۱۷ میلیمتر بوده است. حجتعلی شایانفر در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: تا کنون بر اثر تگرگ
ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: بارندگیهای شب گذشته کمتر از بارندگیهای قبل بود؛ بیشترین میزان بارندگی ۱۸ میلیمتر مربوط به خواف و سپس کاخک با ۱۷.۵ میلیمتر و بردسکن نیز با ۱۷ میلیمتر بوده است.
حجتعلی شایانفر در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: تا کنون بر اثر تگرگ و باران شب گذشته خسارت سنگینی گزارش نشده اما در محدوده خلیلآباد و بردسکن بر اثر تگرگ خسارتهایی به بخش کشاورزی وارد شده است.
وی ادامه داد: قطعا برآورد میزان خسارت توسط کارشناسان بخش کشاورزی به چند روز زمان نیاز دارد، خوشبختانه در سامانه بارشی شب گذشته هیچ گونه تلفات جانی و جراحتی گزارش نشده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی بیان کرد: در ابتدای این سامانه گزارشی از آبگرفتگی به خصوص در شهرهای جنوبی و خواف و تربتحیدریه و بجستان و گناباد داشتیم، که با حضور به موقع نیروها رفع گردید.
وی مطرح کرد: در سامانه بارشی دو روز گذشته خسارتهایی به چند واحد مسکونی، بخش کشاورزی، تاسیسات زیربنایی، تاسیسات شهری و راه وارد شد که ارزیابی و پیگیری میشود.
شایانفر بهار را فصل ناپایداری جوی توصیف و بیان کرد: در این فصل بارش باران رگباری و شدت آن بسیار زیاد است به طوری که در مدتی کوتاه حجم بسیار زیاد آب را در معابر و مسیلها جاری میکند که یک رخداد طبیعی حادثهساز است بنابراین مردم باید خیلی دقت کنند تا از بروز حادثه جلوگیری شود.
وی گفت: اگر هر کدام از این سامانهها به خصوص سامانههایی که از بخشهای جنوبی حرکت میکند، مستقر شود میزان آب و رطوبت آن بسیار است، چون در جاهایی که به صورت طوفان تندری و رعد و برق اتفاق میافتد حجم بارش در مدت زمان کمی خواهد بود به همین علت نگران این وضعیت هستیم.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: در این گونه سامانهها همواره نگران اماکن تفرجگاهی هستیم، طی سالهای گذشته در ایام نوروز اگر تلفاتی هم داشتهایم مربوط به این نقاط بوده، اما امسال چون راه ورود تمامی نقاط تفرجگاهی بسته شده و مردم هم رعایت میکنند، خسارتها پایین آورده شده است.
وی ادامه داد: به دلیل تجربیاتی که از سالهای قبل داشتهایم بسیاری از مسیلهای پرخطر از جمله منطقه کلات، نیشابور، بردسکن، خلیلآباد و… لایروبی شده که این اقدام کمک بزرگی در رد شدن روانآبها بدون برجای گذاشتن خسارتهای سنگین شده است.
شایانفر با بیان اینکه در برخی از نقاط شهری که میدانستیم امکان بروز مشکلاتی در زمان بارندگی وجود خواهد داشت تجهیزات، ماشینآلات و نیروها مستقر شدهاند، عنوان کرد: تمام تلاش ما این است که بتوانیم از این بارندگیها استفاده کنیم.
وی گفت: اکنون بسیاری از سدها و بندها در حال آبگیری هستند، تا بتوانیم فصل خوبی داشته باشیم، اگر چه تا پایان اسفندماه بارندگیها یک درصد و نسبت به بلند مدت بسیار کاهش داشت، اما بارندگیهای چند روز اخیر موجب گردید وضعیت بهتر و مثبت شود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی از شهروندان خواست؛ در زمان بارندگی و به خصوص رعد و برق احتیاط لازم را داشته و از حریم و بستر رودخانهها دور شوند، همچنین دامداران از رفتن به ارتفاعات و حرکت در مسیل رودخانه به جد پرهیز کنند.
وی اظهار کرد: بر اثر بارندگی و سیل سال گذشته خسارتهای بسیاری در بخشهای مختلف بر جای گذاشته شد، در بخش مسکن نیز به بیش از سه هزار واحد خسارت وارد شد که تمامی آنها احداث و تمامی تسهیلات تامین گردید، در بخش کشاورزی نیز حدود ۵۸ میلیارد تومان اعتبار به حساب جهاد کشاورزی واریز و به تمامی خسارت دیدگان فروردینماه نیز مطابق دستورالعمل پرداخت شد، در بخش تاسیسات زیربنایی نیز حدود ۹ میلیارد تومان برای لایروبی رودخانهها، ۲۳ میلیارد تومان هم در یک مرحله و ۳۴ میلیارد نیز برای زیرساختهای بخش کشاورزی توزیع گردید.
شایانفر گفت: سال گذشته به رغم تمامی محدودیتها تقریبا کمبود اعتباری نداشتیم، از شهروندان نیز میخواهیم به هشدارهای هواشناسی توجه کنند.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰