تاریخ انتشار : یکشنبه 19 دی 1400 - 18:17
110 بازدید
کد خبر : 188361

دستاوردهای علمی و صنعتی ایران دنیا را زیر و رو خواهد کرد

دستاوردهای علمی و صنعتی ایران دنیا را زیر و رو خواهد کرد

ایسنا/قزوین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: نهادهای علمی به مرور زیرساخت‌ها را در کشور می‌سازند و در آینده نزدیک خواهیم دید که دستاوردهای علمی و صنعتی ایران دنیا را زیر و رو خواهد کرد به شرطی که در بستر ایمان و دین حرکت کنیم و این امر با وحدت و انسجام محقق خواهد شد. دکتر

دستاوردهای علمی و صنعتی ایران دنیا را زیر و رو خواهد کرد

ایسنا/قزوین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: نهادهای علمی به مرور زیرساخت‌ها را در کشور می‌سازند و در آینده نزدیک خواهیم دید که دستاوردهای علمی و صنعتی ایران دنیا را زیر و رو خواهد کرد به شرطی که در بستر ایمان و دین حرکت کنیم و این امر با وحدت و انسجام محقق خواهد شد.

دکتر علی‌اکبر صالحی در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه دائمی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور که امروز ۲۰ بهمن در سرای سعدالسلطنه قزوین برگزار شد؛ اظهار کرد: انقلاب انفجار نور بود و رنگ و بوی الهی داشت، بستری که انقلاب فراهم کرد بستر خداباوری و دین باوری بود و اساس انقلاب نیز اخلاق و ادب است.

وی با اشاره به گذشت ۴۲ سال از عمر با برکت انقلاب عنوان کرد: علی‌رغم تهدیدها و تحریم‌ها فراز و نشیب‌های زیای داشتیم اما بالنده و روبه‌جلو در حال حرکت هستیم.

صالحی بیان کرد: دوره برانگیختگی از زمان مشروطه آغاز شد و به برکت رهبری امام راحل دین غبارگرفته احیا و عرضه شد و این عرضه نه تنها در ایران بلکه در سطح جهان بود به گونه‌ای که جوانان اروپایی که به پوچ‌گرایی رسیده بودند به دین گرایش پیدا کردند.

وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی فلسفه زندگی را برای جهانیان عرضه و هدف از زندگی را بیان کرد؛ طی ۴۲ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با انواع توطئه‌ها از قبیل جنگ تحمیلی و تحریم‌ها روبه‌رو بودیم در خصوص جنگ تحمیلی باید بگوییم جنگ تحمیلی جنگ صدام نبود بلکه جنگ جهانی علیه ایران بود.

این مسئول ضمن تأکید روی این موضوع که رمز انقلاب الله اکبر و پیوند با الله است و در دنیا می‌بینیم که مردم کشورهای اسلامی متأثر از انقلاب اسلامی ایران هستند؛ بیان کرد: کشورهای غربی با نظام اسلامی مشکل دارند و انرژی هسته‌ای را بهانه قرار می‌دهند چون نمی‌توانند بگویند با نظام اسلامی مشکل دارند زیرا در این صورت آزادی بیان که مدعی آن هستند زیر سؤال خواهد رفت.

وی گفت: به لطف خداوند متعال و تلاش دانشمندان به تمامی آستانه‌های صنعت هسته‌ای دست یافته‌ایم و اکنون فناوری هسته‌ای را در اختیار داریم ولی برای بلوغ آن نیازمند زمان هستیم.

علی رغم همه محدودیت‌های ۴۲ ساله دستاوردهای عظیمی داشته‌ایم؛ حال سؤال اینجاست کدام کشور می‌توانست با جنگ تحمیلی و تحریم‌های فلج کننده و کاهش صدور نفت به کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه به این دستاوردها دست پیدا کند؟

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: اما اکنون با اتکا به توان داخل نیازهای صنعتی، علمی، پزشکی، سلامت و کشاورزی کشور را تأمین می‌کنیم و تهیه بیش از ۱۰۰ میلیون تن مواد غذایی در سال یک نمونه است. اگر تنها به یک دستاورد بخواهیم اشاره کنیم، لوله کشی ۳۸۰ هزار کیلومتر گاز است که سالانه ۱۰ هزار کیلومتر انجام شده ولی برای مردم عینیت ندارد.

وی بیان کرد: اوایل انقلاب ۱۷۵ هزار دانشجو داشتیم ولی اکنون این آمار افزایش یافته و برای مثال در شهری مانند قزوین بیش از ۸۰ هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند و دانشگاه‌های مختلف دستاوردهای بزرگی برای این استان داشته‌اند.

پیشرفت ایران به دلیل پتانسیل داخلی است

صالحی تصریح کرد: همه دنیا پیشرفت کرده است و عده‌ای می‌گویند اگر انقلاب اسلامی اتفاق نمی‌افتاد هم همین پیشرفت‌ها در کشور صورت می‌گرفت در پاسخ این افراد باید بگوییم که دو نوع پیشرفت داریم اول پیشرفتی که ناشی از توان و پتانسیل داخلی است و پیشرفت دوم وابستگی و دریافت آن از بیگانگان است.

وی افزود: دستاوردهای علمی و فناوری ایران از درون جوشیده است، ما علم هسته‌ای را از کسی دریافت نکردیم و تنها با دسترسی به کتب و مقالات علمی توانستیم علم را به فناوری تبدیل کنیم که این کار آسانی نیست چون همه دنیا به این منابع دسترسی دارند و تبدیل علم به فناوری نیازمند تلاش مضاعف است.

این مسئول خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی طیف وسیعی از فعالیت‌ها را دارد و جبهه‌های علم و فناوری را فتح می‌کند؛ سال ۶۸ چند سانتریفیوژ مستعمل وارد کشور و از سال ۶۸ تا ۷۶ طول کشید تا مونتاژکاری را بیاموزیم، از سال ۷۶ تا ۸۵ نیز به فعالیت خود ادامه دادیم تا بتوانیم یک آبشار بسازیم و اکنون صفر تا ۱۰۰ سانتریفیوژ را خودمان طراحی می‌کنیم و در حال حاضر با طراحی یک نرم افزار طراحی سانتریفیوژ هم سهل شده است.

وی اظهار کرد: همه این پیشرفت‌ها در سایه تحریم به دست آمده و اگر تحریم نبود پیشرفت‌های بیشتری اتفاق می‌افتاد، انقلاب اسلامی رو به قله پیشرفت در حال حرکت است ولی هنوز به قله نرسیدیم؛ رسیدن به قله تلاش و کوشش مضاعف می‌خواهد و تلاش دشمن برای این است که ما به قله نرسیم. اگر می‌خواهیم رو به جلو حرکت کنیم باید امید را به  جامعه تزریق کنیم و نیمه پر لیوان را ببینیم هرچند مشکلات اقتصادی داریم اما برای رفع آن در کشورتلاش می‌شود.

صالحی در ادامه با اشاره به انتخاب بایدن در آمریکا گفت: بایدن نیامده درباره خروج از برجام سخن می‌گوید، بایدن محدودیت‌های مالی، بانکی و دارویی وضع کرده با این حال ادعای حقوق بشر نیز دارد؛ وی شعار ترامپ زدایی می‌دهد ولی خودش همان راه ترامپ را طی می‌کند. آمریکا باید فکر تسلیم شدن ایران را از سرش بیرون کند چون در این ۴۲ سال نتیجه‌ای از اعمال فشار نگرفته است؛ فشار بایدن نیز به جایی نخواهد رسید.

وی تصریح کرد: یکی از گلوگاه‌های تولید واکسن، ساخت سانتریفیوژ بود که سازمان اتمی آن را ساخت و به بنیاد برکت تحویل داد. دشمن باید بداند هرچه بیشتر ما را محدود کند ما از پای نخواهیم نشست و نیازهایی که در ما ایجاد خواهد شد منجر به خلاقیت و اختراع می‌شود.

این مسئول ادامه داد: دشمن با ورود از در تقابل راه به جایی نخواهد برد و بهتر است تعامل بر اساس توازن را امتحان کند؛ صدام و داعش توطئه‌های آمریکا علیه ایران بودند تا ما را اسیر کرده و چهره اسلام را خدشه‌دار کنند اما حق را نمی‌توان پنهان کرد و برای همیشه کنار گذاشت؛ اکنون حقانیت ایران نمایان شده است و حتی ایرانیان مخالف انقلاب نیز به آن اذعان دارند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به این موضوع که هیچ ایرانی نمی‌تواند نسبت به اقتدار کشورش بی‌تفاوت باشد؛ بیان کرد: دشمنان نمی‌خواهند ایران به دانش موشکی و فناوری هسته‌ای مسلح باشد بنابراین ما باید قوی باشیم تا مانند صدام ما را بازیچه خود قرار ندهند. انقلاب اسلامی رهبری متفکر دارد که جامعه را هدایت می‌کند و ایشان همواره بر قوی شدن ایران تأکید دارند.

وی گفت: نهادهای علمی به مرور زیرساخت‌ها را می‌سازند و در آینده نزدیک خواهیم دید که دستاوردهای علمی و صنعتی ایران دنیا را زیر و رو خواهد کرد به شرطی که در بستر ایمان و دین حرکت کنیم و این امر با وحدت و انسجام محقق خواهد شد.

صالحی در پایان با اشاره به اختلاف سلیقه‌ها، تصریح کرد: ضمن داشتن اختلاف باید در یک مسیر حرکت کنیم اگر اختلاف درست باشد باعث حرکت جامعه خواهد شد؛ اختلاف باید سنجیده و معنی‌دار باشد و به ادب در بیان نیز توجه شود؛ چون یک مسلمان فاخر صحبت می‌کند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.