تاریخ انتشار : دوشنبه 22 آذر 1400 - 15:10
95 بازدید
کد خبر : 164400

دیده‌بان حقوق بشر: چین پیگرد قضایی اویغورها را تشدید کرده است

دیده‌بان حقوق بشر: چین پیگرد قضایی اویغورها را تشدید کرده است

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد، چین به طرز چشمگیری پیگرد قضایی اقلیتهای مسلمان در سین‌کیانگ را از طریق نظام دادگاهی رسمی افزایش داده و مجازات‌های حبس طولانی برای اتهامات مبهمی نظیر “راه انداختن نزاع” و دادن هدیه به بستگان ساکن خارج صادر کرده است. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، طبق اعلام

دیده‌بان حقوق بشر: چین پیگرد قضایی اویغورها را تشدید کرده است

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد، چین به طرز چشمگیری پیگرد قضایی اقلیتهای مسلمان در سین‌کیانگ را از طریق نظام دادگاهی رسمی افزایش داده و مجازات‌های حبس طولانی برای اتهامات مبهمی نظیر “راه انداختن نزاع” و دادن هدیه به بستگان ساکن خارج صادر کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، طبق اعلام دیده‌بان حقوق بشر، بیش از ۲۵۰ هزار تن در این منطقه شمال غرب چین از سال ۲۰۱۶ تاکنون رسما محکوم به مجازات و زندانی شده‌اند.

مایا وانگ، محقق دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای تصریح کرد: “به رغم وجود ظاهر قانونی، بسیاری از افراد در زندانهای سین کیانگ مردم عادی هستند که به خاطر پرداختن به زندگی خود و اجرای مذهبشان محکوم شده‌اند.”

دیده‌بان حقوق بشر عنوان کرد، بین ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ در ضمن برخورد با اویغورها و دیگر اقلیتهای عمدتا مسلمان، مجازاتهای کیفری در این منطقه افزایش یافته است.

این سازمان با استناد به داده‌های دولتی گفت، دادگاه‌های سین کیانگ حدود ۱۰۰ هزار تن را در سال ۲۰۱۷ به مجازات محکوم کردند که به میزان کمی کمتر از ۴۰ هزار تا نسبت به سال ۲۰۱۶ بیشتر است.

این سازمان حقوق بشری اعلام کرد، پلیس، دادستانها و دادگاه‌ها تحت فشار قرار گرفته‌اند تا به اسم مقابله با تروریسم “مجازاتهای سخت و سریع صادر کنند” که این منجر به زندانی شدن بسیاری بدون ارتکاب یک جرم واقعی شده است.

به گفته این سازمان، مجازاتها به خاطر فعالیتهایی همچون “گفتن حلال و حرام بودن چیزها به دیگران” و هدیه بردن برای بستگان در ترکیه صادر شده‌اند و این سازمان متذکر شد که مجازاتهای حبس طولانی‌تر شده‌اند.

قبل از سال ۲۰۱۷ حدود ۱۱ درصد از محکومیت‌ها شامل مجازات حبس تا میزان پنج سال بود در سال ۲۰۱۷، ۸۷ درصد مجازاتها این طور بوده‌اند.

دولت چین ادعاها درباره سوء رفتار با اقلیت‌ها و مسلمانان را رد کرده و اقداماتش را در راستای آموزش و پرورش آنها برای جلوگیری از کشیده شدن به سمت افراط گرایی می‌داند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.