سازندگان فیلم «یدو» از همراهی نکردن ارگان‌هایی که می‌توانستند، در ساخت فیلم جنگی کمک کنند، انتقاد کردند. به گزارش ایسنا، فیلم جدید سازنده «بیست و سه نفر» با نام «یدو» در آخرین روز رسمی نمایش فیلم‌های جشنواره فجر ۱۹ بهمن‌ماه در برج میلاد به نمایش درآمد. این فیلم روایتگر داستانی از مادری آبادانی و فرزندانش

سازندگان فیلم «یدو» از همراهی نکردن ارگان‌هایی که می‌توانستند، در ساخت فیلم جنگی کمک کنند، انتقاد کردند.

به گزارش ایسنا، فیلم جدید سازنده «بیست و سه نفر» با نام «یدو» در آخرین روز رسمی نمایش فیلم‌های جشنواره فجر ۱۹ بهمن‌ماه در برج میلاد به نمایش درآمد.

این فیلم روایتگر داستانی از مادری آبادانی و فرزندانش است که با شروع جنگ مجبور به ترک خانه خود می‌شوند.

«یدو» که با سه کودک آبادانی ساخته شده، برداشتی از یک داستان کوتاه است و کودکان بازیگر این فیلم پس از تماشای هنرنمایی‌شان با شوقی کودکانه گفتند که فکر نمی‌کردند ،کارشان خوب شده باشد و با این فیلم انگار راه زندگی‌شان را پیدا کردند.

ستاره پسیانی که برخلاف سن و سال خود نقش یک مادر آبادانی را بازی کرده است، در نشست پرسش و پاسخ فیلم گفت: بازی در یک نقش دور از واقعیت و شخصیت واقعی برای هر بازیگری یک چالش است و من در این فیلم و «سرخپوست» که زنی بلوچ بودم، از این چالش استقبال کردم.

مهدی جعفری درباره انتخاب ستاره پسیانی گفت: واقعیت این است که سن واقعی مادر در داستان اصلی بیشتر بود ،ولی ما تصمیم گرفتیم سن این نقش را کمتر کنیم. به دو سه نفر دیگر پیشنهاد داده بودیم، گرچه از ابتدا ستاره را برای این نقش درنظر داشتیم که به خاطر شرایط سنی تردید داشتیم اما در نهایت بقیه  گزینه‌ های که پیشنهاد دادیم، به دلایلی که من خیلی نمی دانم ؛ ممکن است گرمای جنوب، کرونا یا سختی کار بوده باشد، نپذیرفتند. در نهایت سراغ گزینه اول رفتیم و کار انجام شد.

او درباره انتخاب این قصه برای ساخت فیلم «یدو» گفت: من زاده شهر اهواز هستم و چند سالی می‌شود که در حوزه دفاع‌مقدس کار می‌کنم. روزی ابراهیم ایرج‌زاد داستان «زخم شیر» نوشته صمد طاهری را به من پیشنهاد داد که بخوانم و اگر دوست داشتم فیلمش را بسازم. ما از این قصه، فیلمنامه‌ای سینمایی استخراج کردیم که حاصل آن «یدو» شد.

جعفری با تاکید براینکه همه فکر می‌کنند« برای ما همه چیز فراهم است»،  از همراهی نکردن دستگاه‌های مربوط برای ساخت فیلم جنگی انتقاد کرد و گفت: به دلیل کرونا و پروتکل‌ها و مسائل دیگر شرایط برای ما سخت شد و مجبور شدیم راه‌های دیگری را برای ادامه کار در نظر بگیریم.

محمد رضا مصباح، تهیه کننده نیز  پس از تسلیت برای درگذشت علی انصاریان و تشکر از کادر درمان، درباره ژانر فیلم گفت: فیلم «یدو» ترکیبی از ژانر دفاع مقدس، با نگاهی به حوزه خانواده و توجه به نوجوانان است. سال گذشته درصدد همکاری با مهدی جعفری بودم که در این فیلم شرایط فراهم شد. همچنین از «بنیاد سینمایی فارابی» و «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» تشکر می‌کنم که امکان همکاری را فراهم کردند. عوامل این کار در سخت‌ترین شرایط ممکن کار می‌کردند و جایگاهشان در سینمای ایران پایدار خواهد بود.

او درباره ادامه کار به عنوان تهیه کننده با وجود عدم موفقیت فیلم‌های قبلی در گیشه گفت: اینطور نبوده که فیلم‌های قبلی‌ام شکست خورده باشد ولی بحث‌های تجاری اولویت من نیست. در حال حاضر چند فیلم‌ اکران نشده دارم و امیدوارم شرایط برای ۳۰۰ فیلم اکران نشده سینما فراهم شود تا ما هم بتوانیم آثار خود را در سینما نمایش دهیم.

مصباح در ادامه با اشاره به اینکه همانطور که در فیلم هم نجابت داشتیم، در تبلیغات نیز همینطور بودیم و در روزهای پایانی فیلم به نمایش درآمد.

او از رسانه ‌ها درخواست کرد که برای روزهای باقی مانده، فیلمش بیشتر معرفی شود.

موسیقی «یدو» که توسط بامداد افشار ساخته شده یکی از نکات مثبت این فیلم است که جعفری توضیح داد: انتخاب بامداد افشار برای من ریسک بود، چون این کار متفاوت از کارهای قبلی ام بود.

او خاطرنشان کرد که کار آهنگسازی او را قبلا در فیلم «پوست» شنیده بودم و بسیار دوست داشتم. انتخاب این کار برای او هم ریسک بود و این جسارت از جوانی مثل بامداد برمی‌آمد.

ما برای رسیدن به این موسیقی آواهای آبادانی را انتخاب کردیم و به عنوان موتیف‌هایی در کار استفاده کردیم که به نظرم نتیجه کار مطلوب شده است.

محمد آلبوعلی، ریحانه آریامنش، میلاد صویلاوی (بازیگر)، مرتضی نجفی(مدیر فیلمبرداری)، عباس عباسی (طراح‌گریم)، میثم مولایی (تدوینگر)، آیدین ظریف (طراح صحنه) از حاضران در این نشست بودند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

خروج از نسخه موبایل