تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 - 19:31
77 بازدید
کد خبر : 96075

رایزنی واشنگتن با قطر و کویت برای اسکان مترجمان افغان

رایزنی واشنگتن با قطر و کویت برای اسکان مترجمان افغان

چند مسئول آمریکایی از رایزنی آمریکا با قطر و کویت برای اسکان مترجمان افغان و خانواده‌هایشان در پایگاه‌های نظامی واشنگتن در این دو کشور خبر دادند. به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، مسئول آمریکایی و یک منبع در کنگره اعلام کردند که گفت‌وگوهای واشنگتن برای اسکان موقت تعدادی از مترجمان افغان

رایزنی واشنگتن با قطر و کویت برای اسکان مترجمان افغان

چند مسئول آمریکایی از رایزنی آمریکا با قطر و کویت برای اسکان مترجمان افغان و خانواده‌هایشان در پایگاه‌های نظامی واشنگتن در این دو کشور خبر دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، مسئول آمریکایی و یک منبع در کنگره اعلام کردند که گفت‌وگوهای واشنگتن برای اسکان موقت تعدادی از مترجمان افغان و خانواده‌های آنها در پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در قطر و کویت به مراحل آخر رسیده است و آنها منتظر تأیید ویزایشان هستند.

این منابع به روزنامه پولتیکو گفتند: در صورت موافقت کشورهای میزبان‌، متقاضیان بیشتری می‌توانند به پایگاه‌های نظامی آمریکا در قطر و کویت منتقل شوند. هیچ یک از دو کشور هنوز با درخواست واشنگتن برای میزبانی از اتباع افغانستان موافقت نکرده‌اند، اما توافق “نزدیک” است.

منبع کنگره در این باره گفت: توافق با قطر و کویت در اصل “معاملات انجام شده” است و کمیته‌های نیروهای مسلح از این طرح مطلع شده‌اند.

یکی از منابع مذکور نیز اعلام کرد که دولت بایدن همچنین در حال بررسی اختصاص پایگاه‌های واشنگتن در سایر نقاط خاورمیانه، اروپا و آسیا و اقیانوسیه برای اسکان متقاضیان بیشتر در مراحل مختلف روند خروج از افغانستان است.

سه‌شنبه نیز وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، حدود ۲۵۰۰ افغان که به آمریکا و شرکایش در جریان جنگ افغانستان کمک کردند به صورت موقت به همراه خانواده‌هایشان به یک پایگاه نظامی در ایالت ویرجینیا منتقل می‌شوند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با فشارهای زیادی از سوی دو حزب برای شروع جابجایی این افراد پیش از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان روبرو شده بود.

علاوه بر پایگاه‌های نظامی، آمریکا گفته که برخی از این افغان‌ها را در کشورهای ثالث مستقر می‌کند اما هنوز به این کشورها اشاره‌ای نشده است. حدود ۲۰ هزار افغان درخواست خود را برای گرفتن ویزای ویژه مهاجرتی ارائه کرده‌اند. با این حال، آمریکا تعداد دقیق آنها را اعلام نکرده است. تخمین برای افغان‌های واجد شرایط ۵۰ هزار نفر است.

روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تا پایان اوت سال جاری میلادی نگرانی‌هایی را درباره افزایش خشونت‌ها در این کشور همزمان با افزایش درگیری‌ها بین نیروهای دولتی افغانستان و شبه نظامیان طالبان به وجود آورده است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.