تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 - 18:17
120 بازدید
کد خبر : 192675

رتبه سوم خراسان‌رضوی در حوزه تولیدات گیاهی در کشور

رتبه سوم خراسان‌رضوی در حوزه تولیدات گیاهی در کشور

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی گفت: خراسان‌رضوی از نظر سطح زیرکشت و تولید، مقام سوم کشور را در زمینه تولیدات گیاهی به خود اختصاص داده است. غلامحسین ساربان در نشست خبری به مناسبت چهل ودومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با شعار همگام با کشاورز، تولید هدفمند، امنیت غذایی که امروز

رتبه سوم خراسان‌رضوی در حوزه تولیدات گیاهی در کشور

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی گفت: خراسان‌رضوی از نظر سطح زیرکشت و تولید، مقام سوم کشور را در زمینه تولیدات گیاهی به خود اختصاص داده است.

غلامحسین ساربان در نشست خبری به مناسبت چهل ودومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با شعار همگام با کشاورز، تولید هدفمند، امنیت غذایی که امروز در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: خراسان‌رضوی از نظر سطح زیرکشت و تولید مقام سوم کشور را در زمینه تولیدات گیاهی به خود اختصاص داده است. استان ما از نظر سطح زیر کشت در حوزه باغی در کشور رتبه ششم و در تولید رتبه دوم و در حوزه زراعت از نظر سطح زیر کشت رتبه دوم و از نظر تولید رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در سال جاری از طرف کشاورزان کشت غلات با استقبال خوبی رو به رو شده و قیمت گندم ارتقا پیدا کرده است. برای اولین بار کشاورزان در کشور توانسته‌اند در بحث تعیین نرخ محصولات اساسی از طریق نماینده‌های خود ورود پیدا کنند. در سال جاری ۱۲۶هزار و ۱۶۶ هکتار کشت آبی گندم سهیمه ابلاغ شده به خراسان‌رضوی است و سطح سبز این محصول بیشتر شده است.

ساربان ادامه داد: در تولید گندم دیم در سال جاری ۱۴۲ هزار هکتار به استان ابلاغ شده است که از این میزان ۱۳۳ هزار هکتار محقق شده است. در زمینه کشت جو آبی ۱۲۷ هزار هکتار به استان ابلاغ شده که ۱۲۲ هزار هکتار آن محقق شده است .در تولید جوی دیم ۴۵ هزار هکتار ابلاغ شده که از این مقدار ۳۶ هزار هکتار اجرا شده است. در سال گذشته ۱۳هزار و ۳۵۰ تن بذر در حوزه گندم و جو توزیع شده که در سال جاری این مقدار به ۱۷ هزار و ۳۰۰ تن رسیده است. در زمینه تولید کلزا ۱۵هزار هکتار سهیمه به استان تعلق گرفته است که از این میزان ۸ هزار و ۴۰۰ هکتار قرار داد بسته شده است. ما جزو ۶ استانی هستیم که ۵۰ درصد تعهداتمان محقق شده است.

وی در مورد نزولات جوی استان در سال جاری تصریح کرد: در مهرماه سال جاری ۰.۴ میلی‌متر بارندگی، در آبان‌ماه سال جاری ۷.۹ میلی‌متر و در آذرماه ۲۱.۸ میلی‌متر بارندگی در سطح استان نزولات جوی داشته ایم. بارندگی خراسان‌رضوی به ۴۲.۱ میلی‌متر رسیده است. سال گذشته در بلند مدت۸۰ میلی‌متر بارندگی وجود داشته است که در سال جاری در بلند ۳۷.۹ درصد کاهش داشته‌ایم. نسبت به سال گذشته حدود ۵۱.۹ درصد کاهش بارندگی در استان وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی خاطر نشان کرد: تا سه روز گذشته توانسته‌ایم ۱۳۹ هزار تن کود ازت استان را جذب کنیم. در این زمینه تلاش‌ها و پیگیری‌های مناسبی انجام شده است. اما به دلیل وارداتی بودن کود فسفات و پتاس با افزایش قیمت‌ها رو به رو بودیم و استقبال خوبی از طرف کشاورزان صورت نگرفت و سهیمه استان جذب نشده است.

خراسان‌رضوی دارای رتبه اول در احیای مرغ لاین

مجیدجعفری در ادامه این نشست در زمینه پتانسل دامی و طیور استان اظهار کرد: در سطح خراسان‌ رضوی ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار راس گوسفند و بز، ۶۴۱ هزار راس دام سنگین، ۱۰ هزار ۵۰۴ نفر شتر و ۴۴۰هزار کلنی زنبور عسل وجود دارد.

وی افزود: در ۹ ماه سال جاری ۶۴ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۸۹۳ هزار تن تولید شیر ، ۱۲۷ هزار تن تولید مرغ، ۱۰۲ هزار تن تخم‌مرغ، ۱۲ هزار جعبه تخم نوغان، ۳۳۴۰ تن تولید عسل در استان صورت گرفته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه «استان در حوزه پرورش طیور رتبه اول در احیای مرغ لاین را به خود اختصاص داده است» خاطر نشان کرد: با توجه به تحریم‌ها و عدم واردات مرغ اجداد به کشور در زمینه تامین جوجه یک روزه با مشکلاتی مواجه بودیم. با توجه به پتانسل خوب در مجموعه مرغ مادر دیزباد برنامه‌ریزی برای احیای مرغ لاین در دستور کار قرار گرفت و تولید جوجه یک روزه سویه آرین انجام شده است.

وی افزود: خراسان رضوی رتبه دوم در توسعه نوغان داری و رتبه اول کشور در حوزه تولید نخ در کشور را به خود اختصاص داده است. در بخش مرغ تخم‌گذار ۴ واحد فعال وجود دارد که ۱۶۹ هزار قطعه در این واحدها وجود دارد. در بخش مرغ مادرگوشتی ۱۰ واحد فعال ۴۳۵ هزار قطعه گوشتی وجود دارد.

جعفری بیان کرد: به طور میانگین ۳۸۰ تن تخم‌مرغ روزانه در استان تولید می‌شود و میزان مصرف روزانه تخم‌مرغ در استان روزانه ۲۰۰ تن است که می‌توان گفت در تامین نیازهای استان خود کفا هستیم. در زمینه مرغداری‌های گوشتی تا ۱۵ بهمن سال جاری ۴ میلیون ۳۵۳ هزار قطعه‌ جوجه‌ریزی شده است. امیدواریم تا پایان بهمن ماه این عدد به ۸ میلیون ۵۰۰ هزار قطعه برسد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی بیان کرد: در حوزه مرغ گوشتی میزان نیاز در استان در هر روز ۴۰۰ تن است و مشکلی برای تامین مرغ مورد نیاز استان وجود ندارد. در خراسان‌رضوی از مجموعه ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام، ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار راس پلاک‌گذاری شده است و این استان رتبه اول در زمینه پلاک بندی و هویت بخشی دام را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: ۶۸۰ هزار تن انواع نهاده‌ها در سطح دامداری‌ها و واحدها استان توزیع شده است. تامین نهاده‌های بخش طیور به صورت صد درصدی از طریق سامانه بازارگاه انجام می‌شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.