تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 آبان 1400 - 20:22
95 بازدید
کد خبر : 98350

سازمان ملل: با افزایش فقر در افغانستان، انگیزه کاشت تریاک بیشتر شده است

سازمان ملل: با افزایش فقر در افغانستان، انگیزه کاشت تریاک بیشتر شده است

طبق گزارش سازمان ملل، تولید تریاک در افغانستان، شاهد افزایش چشم‌گیری بوده و برای پنجمین سال متوالی، از مرز ۶۰۰۰ تن عبور کرده است. به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت افغانستان تایمز، طبق گزارش “دفتر مواد مخدر و جرائم” سازمان ملل، افغانستان تولیدکننده ۳۲۰ تن هروئین در جهان است. این کشور همچنین در سال

سازمان ملل: با افزایش فقر در افغانستان، انگیزه کاشت تریاک بیشتر شده است

طبق گزارش سازمان ملل، تولید تریاک در افغانستان، شاهد افزایش چشم‌گیری بوده و برای پنجمین سال متوالی، از مرز ۶۰۰۰ تن عبور کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت افغانستان تایمز، طبق گزارش “دفتر مواد مخدر و جرائم” سازمان ملل، افغانستان تولیدکننده ۳۲۰ تن هروئین در جهان است. این کشور همچنین در سال ۲۰۲۱، ۶۸۰۰ تن تریاک تولید کرده که نسبت به سال گذشته، با رشد هشت درصدی همراه بوده است.

طبق این گزارش، با قدرت گرفتن طالبان در کشوری که بزرگترین تولیدکننده تریاک در جهان است، عدم قطعیت در مورد این تجارت افزایش یافته و این، منجر به افزایش قیمت تریاک شده است. همچنین با تشدید فقر در این کشور جنگ‌زده، انگیزه کاشت این ماده مخدر نیز افزایش یافته است.

از آنجا که مزرعه‌داران، درماه نوامبر شروع به کاشت خشاش می‌کنند، میزان برداشت تریاک در سال آینده میلادی، به تصمیمات آن‌ها در ماه میلادی جاری بستگی دارد.

درآمدهای حاصل از تولید تریاک و مشتقات آن در سال میلادی جاری، به ۱.۸ تا ۲.۷ میلیارد دلار رسید، با این حال، در این گزارش آمده است: در زنجیره‌های تامین مواد مخدر غیرقانونی در خارج از افغانستان، مبالغی بسیار بیشتر از این به دست می‌آید. مالیات بر کشت، تولید و قاچاق مواد افیونی، منبع بالقوه پرسود تامین مالی برای بازیگران غیردولتی در این کشور است.

افغانستان در سال ۲۰۲۰، حدود ۸۵ درصد از تولید جهانی تریاک را به خود اختصاص داد. اقتصاد این کشور از مدت‌ها قبل به فروش تریاک وابسته بوده است و آمریکا نیز در ۲۰ سال حضورش در این کشور، نتوانست جلوی کشت غیرقانونی آن را بگیرد.

طبق این گزارش، این اقتصاد غیرقانونی مواد مخدر، به شکل فزاینده‌ای پیچیده شده است، به طوری که تولید مت‌آمفتامین در افغانستان در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. تقاضای بالای منطقه‌ای و جهانی برای مت‌آمفتامین، در کنار بازار اشباع مواد افیونی، می‌تواند باعث گسترش بیشتر تولید مت‌آمفتامین و سایر مواد مخدر مصنوعی شود.

سازمان ملل در این گزارش، با ابراز نگرانی نسبت به این مساله، خواستار کمک “فوری” جامعه بین‌الملل به مردم افغانستان شده و گفت: با توجه به وضعیت ناپایدار امنیتی، بحران اقتصادی طولانی مدت و وضعیت اضطراری سلامت، جامعه جهانی، به عنوان بخشی از کمک‌های کلی سازمان ملل، باید فوراً خدماتی اساسی را درقبال مردم افغانستان، برای حمایت از کاهش پایدار در کشت، تولید و تقاضای مواد مخدر غیرقانونی، ارائه کند.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.