شفافیت مالی و قابل دسترس وقف میتواند اعتماد عمومی را فراهم کند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پس از ورود اسلام به ایران از قرن سوم مساجد محل آموزش بوده و از قرن چهارم مدارس به عنوان یک ضرورت به زندگی ایرانیان اضافه شده است که اکثر آنها موقوفه بوده است. امروز حوزه وقف با دانشگاه نیز ۵۰۰ موقوفه را در خود دارد. حوزه وقف دانشگاه
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پس از ورود اسلام به ایران از قرن سوم مساجد محل آموزش بوده و از قرن چهارم مدارس به عنوان یک ضرورت به زندگی ایرانیان اضافه شده است که اکثر آنها موقوفه بوده است. امروز حوزه وقف با دانشگاه نیز ۵۰۰ موقوفه را در خود دارد. حوزه وقف دانشگاه علاوه بر مکان در علم و نوع دانش نیز داریم و خوشبختانه خیلیها برای علوم پایه وقف میکنند.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سعیدرضا عاملی -دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی- امروز سهشنبه(۱۲ اسفندماه) در سومین همایش ملی خیر ماندگار با اشاره به اینکه اولین هدف کار خیر برای انسان است، گفت: در امر خیر مساله اصلی به حساب آوردن و توجه به همگان است، نیکوکاری مردمی با نیکوکاری بنگاههای بزرگ و ثروتمند متفاوت است پس باید نیکوکاری را مردمی کرد. یک خیری که داوطلب کار خیر است اولین لذت برای او فراهم است نه کسی که به او کمک میشود.
وی ادامه داد: وقتی در نیکوکاری به سمت آموزش و بنیه دانش جامعه میرویم یک گسترهای در دامنه نوآوریهای اجتماعی فراهم میکنیم، این نوآوری میتواند اتفاقات جدید را رقم بزند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه شفافیت مالی و قابل دسترس وقف میتواند اعتماد عمومی را برای واقف و کسی که خدمات دریافت میکند فراهم کند، تصریح کرد: وقتی شفافیت ایجاد شود احساس تقویت و عضویت اجتماعی و هویت ملی شکل میگیرد.
عاملی بیان کرد: نیکوکاری ماهیت جهانی دارد، دراقع آنچه برای ایران انجام میدهیم برای جهان هم باید انجام داد، البته در بسیاری از حوزههای بینالمللی ما تمایلی به حضور نداریم چون بسیاری از سازمانهای خیریه جهان با نگاه سلطه قدرت و ثروت هستند، با این وجود نیت ما برای کار خیر نباید محدود به یک جغرافیای خاص باشد، البته فراموش نکنیم هرآنچه کار خیر انجام دهیم به خودمان باز خواهد گشت، برای نمونه تلاش ما برای حذف تروریست در منطقه خیرش به تمام دنیا بازگشت.
وی افزود: حوزه نیکوکاری اجتماعی دارای سه رکن وقف و حمایتهای اجتماعی اشخاص و نهادها، نیکوکاری مردمی از طریق مشارکت همه مردم در حمایت از یکدیگر و نهادهای سیاستگذار و نهادهای کلی است، اما باید لایههای متنوع نیکوکاری اجتماعی را مشخص کنیم، باید نیروی متخصص را در زمینه امور خیر آموزش دهیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگ با بیان اینکه نباید تمام کارهای خیریه را یک نهاد انجام دهد، گفت: ما در زندگی روزمره باید به دیگران کمک کنیم، مساله بیتوجهی که امروز در زندگی مردم ایجاد شده است خوب نیست، متاسفانه در زندگی فعلی کسی حتی از حال همسایه خود خبر ندارد، بنابراین جنس کار خیر فقط مالی نیست بلکه باید در تمام ابعاد بتوانیم به دیگران کمک کنیم.
عاملی خاطرنشان کرد: سازمان اوقاف میتواند نیمی از فعالیت خود را در اختیار دانشگاهها قرار دهد، زیرا امروز نور در علم است، برای نمونه کار خیر در امر محیطزیست امری است که نباید از آن غافل شویم، نیکوکاری در محیطزیست میتواند به سلامت ما کمک کند، حتی غذای سالم میتواند در مسیر نیکوکاری قرار گیرد. حتی حوزه مشاوره در امر نیکوکاری نباید فراموش شود، خیلی از مردم روزانه دچار اضطراب و بنبستهای اجتماعی هستند که با نیکوکاری در این عرصه میتوان به قشری از جامعه کمک کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر شرکتهای چند ملیتی فقط در امر خیر پول نمیدهند بلکه تجهیزات و منابع انسانی خود را در اختیار میگذارند تا بتوانند قدمی در عرصه خیر بردارند. از این رو در حوزه سیاستگذاری باید تسهیلگری در کار خیر و نیکوکاری داشته باشیم، در عین حال امکان خدمات بدون مالیات، تامین ضوابط حقوقی لازم برای کمک به دیگران، دانشافزایی در حوزه امور خیریه هم اهمیت خواهد داشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگ ابراز کرد: در حوزه امور خیر و نیکوکاری ایران تاریخ غنی دارد، زرتشت در اوستا صراحتا میگوید «خوشبختی از آن کسی است که دیگران را خوشبخت کند»، با همین پیشزمینه تا زمان پیامبر(ص) و دین اسلام در تاریخ ایران کار خیر را میبینیم، در آتشکدههای قدیم ایران کار آموزشی را انجام میدادند که بعد از ورود اسلام به ایران مسجد جای این اماکن را گرفتند.
عاملی یادآور شد: پس از ورود اسلام به ایران از قرن سوم مساجد محل آموزش بوده و از قرن چهارم مدارس به عنوان یک ضرورت به زندگی ایرانیان اضافه شده است که اکثر آنها موقوفه بوده است، امروز حوزه وقف با دانشگاه نیز ۵۰۰ موقوفه را در خود دارد، حوزه وقف دانشگاه علاوه بر مکان در علم و نوع دانش نیز داریم، خوشبختانه خیلیها برای علوم پایه وقف میکنند.
وی در پایان گفت: حوزه وقف علمی نه در ایران بلکه در دنیا بسیار پررنگ است، برای مثال ۴۰میلیارد دلار وقف دانشگاه هاروارد آمریکا است، زیرا تولید علم بسیار مهم است و ما هم باید به این موضوع اهتمام داشته باشیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰