تاریخ انتشار : دوشنبه 24 آبان 1400 - 23:00
55 بازدید
کد خبر : 94862

شکوفایی جامعه شیعه در زمان امام محمدباقر(ع)

شکوفایی جامعه شیعه در زمان امام محمدباقر(ع)

ایسنا/لرستان رئیس شورای هیئت‌های مذهبی لرستان گفت: آن حضرت به نوعی پایه‌گذار حوزه‌های علمیه بود. حجت‌الاسلام روح‌الدین دریکوند با تسلیت شهادت پنجمین آفتاب افق امامت و ولایت، اظهار کرد: امام محمدباقر(ع) شخصیتی است که مانند خورشید در جامعه سیاه اموی درخشید و شاگردان زیادی را پرورش داد. وی با اشاره به اینکه باقر از «بقر» به‌

شکوفایی جامعه شیعه در زمان امام محمدباقر(ع)

ایسنا/لرستان رئیس شورای هیئت‌های مذهبی لرستان گفت: آن حضرت به نوعی پایه‌گذار حوزه‌های علمیه بود.

حجت‌الاسلام روح‌الدین دریکوند با تسلیت شهادت پنجمین آفتاب افق امامت و ولایت، اظهار کرد: امام محمدباقر(ع) شخصیتی است که مانند خورشید در جامعه سیاه اموی درخشید و شاگردان زیادی را پرورش داد.

وی با اشاره به اینکه باقر از «بقر» به‌ معنای شکافنده است و لقب امام محمدباقر(ع) شکافنده دانش‌ها بود، بیان کرد: کار کلیدی امام باقر(ع) تأسیس حوزه علمیه بود؛ به‌نوعی آغاز نشر شیعه و شکوفایی جامعه شیعه از زمان آن حضرت بود.

دریکوند با اشاره به اینکه امام علی(ع) ۲۵ سال خانه‌نشین بود و در زمان امام حسن(ع) هم شاهد کینه‌توزی‌های معاویه و بعد از آن هم شهادت امام حسین(ع) توسط یزید بودیم، اضافه کرد: در زمان امام سجاد(ع) هم دوران خفقان بود و آن حضرت پیام‌ها و صحبت‌های خود را در قالب دعا و مناجات بیان می‌کرد.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی لرستان با تأکید بر اینکه بعد از حکومت بنی‌امیه بنی‌عباس روی کار آمد و چون بنی‌عباس نمی‌خواست راه بنی‌امیه را در پیش گیرد، در ابتدای حکومت خود تظاهر به اسلام می‌کرد، افزود: این امر موجب شد در آن مقطع زمانی امام باقر(ع) شروع به تشکیل حوزه علمیه کند که نتیجه آن پرورش شاگردان زیادی در عرصه‌های مختلف بود.

وی با اشاره به اینکه زندگی امام باقر(ع) در ابعاد علمی، عبادی، سیاسی و اجتماعی برجستگی دارد، افزود: ابعاد عبادی بیانگر ارتباط با خداوند و توحید، ابعاد اجتماعی بیان‌کننده ارتباط با مردم و شیوه‌های برخورد با دشمنان، منافقان و مشرکان است.

دریکوند به ابعاد شخصیت عبادی امام محمدباقر(ع) اشاره و اظهار کرد: جامعه ما همه چیز را برای خدا می‌خواستند و اجازه نمی‌دادند کوچک‌ترین خدشه‌ای به اصل توحید وارد شود، چراکه دشمنان فراوانی در آن روزگار به‌دنبال تحریف روایات و آثار اهل‌ بیت(ع) بودند.

نایب‌رئیس شورای هیئت‌های مذهبی کشور با اشاره به اینکه اطاعت از خداوند و تسلیم محض بودن در برابر امر الهی ویژگی ممتاز و برجسته امام پنجم شیعیان است، تصریح کرد: در احوالات آن حضرت آمده است که به شاگرد جوانش می‌فرماید ما به هر چه رسیده‌ایم به‌خاطر اطاعت است و این امر بیان‌کننده ابعاد عبادی و تسلیم شدن در برابر امر خداوند متعال است از طرفی هرگاه نگاه امام باقر(ع) به خانه خدا می‌افتاد گریه می‌کرد و ناله می‌کرد و مدت‌ها سر به سجده می‌گذاشت.

وی دائم‌الذکر بودن را از دیگر ویژگی‌های برجسته عبادی امام محمدباقر(ع) دانست و گفت: امام صادق(ع) می‌فرمود پدرم زیاد ذکر می‌گفت، اگر راه می‌رفت، غذا می‌خورد و در هر حالی دائم‌الذکر بود. از ویژگی‌های عبادی امام محمدباقر(ع) چنین برداشت می‌شود که چه قدر از جلسات ما به جای ذکر خدا گفتن به غیبت و تهمت پرداخته می‌شود. مگر می‌شود کسی تابع ولایت باشد ولی با ذکر و دعا بیگانه باشد. پس با الگوگیری از سیره عبادی ائمه رذایل اخلاقی را از خودمان دور کنیم.

نایب‌رئیس شورای هیئت‌های مذهبی کشور با اشاره به اینکه ابعادی در زندگی ائمه وجود دارد که هنوز در منبرها بیان نشده است، به ابعاد سیاسی دوران امام محمدباقر(ع) پرداخت و گفت: امام محمدباقر(ع) با مشرکان، منافقان و ستمگران مقابله و به شکل صریح و مشخص موضع خود را نسبت به حاکمان بیان می‌کرد.

حجت‌الاسلام دریکوند با یادآوری اینکه از دیدگاه امام محمدباقر(ع) همنشینی با منافقان باعث فراموشی مرگ می‌شود، به دیگر ابعاد سیاسی زندگی آن حضرت اشاره کرد و افزود: امام باقر(ع) به عمر ابن‌ عبدالعزیز حاکم وقت می‌فرماید در این دنیا اگر سه ویژگی در هر کسی باشد ایمان او کامل است، وقتی کسی خشنود است حکم به باطل نکند، زمان عصبانیت حکم صادر نکند و کسی که به یک پست و عنوانی رسید چیزی که مال او نیست را غصب نکند؛ به‌معنای دیگر امام باقر(ع) با این سخن خود به حاکم وقت می‌گوید که بعد از رحلت نبی مکرم اسلام تاکنون بزرگان شما غاصب خلافت بودند.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی لرستان با اشاره به اینکه حریت و ایستادگی ائمه اطهار(ع) در برابر حاکمان و غاصبان طول تاریخ برای علمای شیعه الگو بوده است، تصریح کرد: علمای ما در مقابل دشمنان ایستادند میرزای شیرازی‌ها در مقابل قاجاریان ایستادند، امام امت ما در مقابل پهلوی ایستاد و در این راه از هیچ چیز نترسید و هیچ چیزی نتوانست او را ناامید کند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.