طوفان کرونا در تولد یکسالگیاش
ایسنا/چهارمحال و بختیاری کرونا با ما و زندگیمان چه کرد؟ کارهایی که برایمان تبدیل به روزمرگی شده بود، این روزها تبدیل به حسرت و داغی بر دل شدهاند، کرونا آمد و بسیاری از چیزها را از میانمان برد. این ویروس لعنتی داغ بسیاری از عزیزانمان را بر دلمان نشاند و دیدیم که زندگی بدون یکدیگر، دیگر
ایسنا/چهارمحال و بختیاری کرونا با ما و زندگیمان چه کرد؟ کارهایی که برایمان تبدیل به روزمرگی شده بود، این روزها تبدیل به حسرت و داغی بر دل شدهاند، کرونا آمد و بسیاری از چیزها را از میانمان برد.
این ویروس لعنتی داغ بسیاری از عزیزانمان را بر دلمان نشاند و دیدیم که زندگی بدون یکدیگر، دیگر زیبایی نخواهد داشت، این ویروس به ما آموخت که ارزشهای واقعی جامعه چه کسانی هستند و کادر درمانی هر کشوری بسیار ارزشمندتر از سلبریتیها هستند.
به گزارش ایسنا، ۱۲ اسفندماه ۹۸ حوالی ظهر بود که خبر نخستین ابتلای یک شهروند چهارمحال و بختیاری به ویروس کرونا از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اعلام شد و دقیقا در آستانه یک سالگی این ویروس ناخوانده در استان، باید خبر از ورود ویروس انگلیسی کرونا را منتشر کنیم.
کرونا در یکسال اخیر در کشور رنگین کمان به راهانداخته، یک روز سفید، یک روز خاکستری، زرد، قرمز، نارنجی و این روزها آبی، هر کدام از این رنگها نشاندهنده وضعیت شهرها از نظر شیوع ویروس کرونا است و این رنگبندیها مبنای تصمیمات مسئولان برای اعمال محدودیت و ممنوعیت قرار میگیرد.
خبر ورود واکسن روسی به کشور و رونمایی از واکسن ایرانی موجی از امیدواری را دل مردم زنده کرد، امید بازگشت به روزهای قبل کرونا، رفتن به مهمانی، مسافرت، عروسی و …، اما زهی خیال باطل! انتشار خبر ورود کرونای انگلیسی به کشور بعد از یکسال دست و پنجه نرم کردن با ویروس کرونای چینی تمام دلخوشیهایمان را نقش برآب کرد.
این ویروس منحوس در یکسال اخیر تقریبا تمام ابعاد زندگیمان را تحت تاثیر تبعات ناشی از خود قرار داد، کمتر قشری در این دوران از تبعات این ویروس مصون بودند، زندگیهایمان شکل جدیدی به خود گرفته است و شاید تصور اینکه روزی بدون محدودیت و ممنوعیت زندگی میکردیم برای همهمان سخت شده است، گاهی در خیالاتمان نیز خودمان را با ماسک و اسپری ضدعفونی تصور میکنیم.
ابتلای بیش از ۲۴ هزار نفر به کرونا در یکسال اخیر
مجید شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه از ابتدای شیوع ویروس کرونا از ۷۱ هزار و ۳۴۷ مورد مشکوک به بیماری کرونا در استان نمونهگیری انجام شده است، اظهار کرد: از این تعداد پاسخ تست بیش از ۲۴ هزار بیمار مبتلا به کرونا مثبت اعلام شد و تا روز گذشته حدود ۷۷۲ نفر جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در آستانه شناسایی اولین بیمار کرونایی در چهارمحال و بختیاری پای کرونای انگلیسی به این استان باز شد، افزود: متاسفانه قدرت سرایتپذیری این نوع ویروس بالا است.
وی تاکید کرد: باتوجه به شیوع کرونای جهشیافته در کشور پیشبینی میشود امسال نیز در نوروز محدودیتهایی برای سفر و دورهمیهای خانوادگی در نظر گرفته شود، چهارمحال و بختیاری پس از خوزستان در معرض خطر افزایش شیوع بیماری کرونا قرار دارد.
شیرانی با اشاره به اینکه باید محدودیتها در دو هفته آینده با جدیت اجرا شود، یادآور شد: اگر پس از دو هفته بتوانیم وضعیت شهرستانهای استان را از زرد به آبی تبدیل کنیم، آن زمان میتوان با یکسری پروتکلها اجازه سفرها و دورهمیهای کوچک را به خانوادهها داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد توضیح داد: باتوجه به نامشخص بودن وضعیت بیماری کرونا در هفتههای آینده برگزاری مراسم نوروز در هالهای از ابهام قرار دارد، اگر مردم در عمل به پروتکلهای بهداشتی همکاری لازم را نداشته باشند، احتمالا به محدودیتهای شدیدتر از گذشته بر میگردیم.
وی در خصوص تعطیلی بازار، بیان کرد: تا زمانی که وضعیت شهرستانها به قرمز تبدیل نشود، برای بازار محدودیت اعمال نمیشود، کسبه از تجمع در محل کسب جلوگیری و از دو ماسک برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونای انگلیسی استفاده کنند.
شیرانی با اشاره به افزایش موارد سرپایی و بستری ناشی از ویروس کرونا در مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری، گفت: خوشبختانه موارد مرگ و میر در هفتههای اخیر ثابت و رو به کاهش بوده است، اما طبق تجربه گذشته با افزایش موارد سرپایی در چند هفته آینده شاهد موارد مرگ و میر نیز خواهیم بود.
کادر درمان جزو اولین اقشاری بودند که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار گرفتند، جان خود را برای حفظ سلامت مردم به خطر انداختند تا از داغدار شدن خانوادهها جلوگیری کنند، در این راه نیز شهدای بسیاری را نیز تقدیم کردند، شهیده رضوان نورمندچالشتری پزشک متخصص در حوزه ( فلوشیپ الکتروفیزیولوژی بالینی قلب) یکی از دهها شهید راه خدمت حوزه سلامت بود که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد، شاید سالها طولا بکشد تا بتوانیم پزشکی با این تخصص را در کشور تربیت و جایگزین کنیم.
کادر درمان این روزها خستهاند از بیمبالاتیهای مردم! خبر شیوع کرونای انگلیسی نیز موجی از نگرانی را در بین آنها ایجاد کرده است، قطعا این قشر باید مجددا در پیک جدید بیماری بار سنگینی را به دوش خود بکشند و شاید باید با داغ از دست دادن همکاران خود مواجه شوند.
یکسال محروم از دیدار مادر
پیکفلک یکی از پرستاران شاغل در مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اکنون یکسال از زمان شیوع ویروس کرونا در استان میگذرد، کادر درمان در این مدت سختیهای فراوانی را متحمل شدند اما بهنظر میرسد زحمات این قشر جبران نشده است.
وی افزود: در یکسال اخیر نتوانستم از هیچکدام از مرخصیهایم استفاده کنم، در این مدت در هیچ دورهمی، مسافرت، تفریح خانوادگی و … شرکت نکردهام، تنها ارتباط من با نزدیکانم از جمله مادرم تنها از طریق تماس تلفنی و پیامکی بوده است، زیرا نگرانی بابت سلامتی آنها موجب شد که نتوانم از نزدیک آنها را ببینم.
این پرستار شاغل در مرکز درمانی شهرکرد با بیان اینکه در یکسال گذشته حدود ۴۰ درصد کادر درمان به کرونا مبتلا شدند، گفت: خواه ناخواه ابتلای هر کدام از پرستاران به این بیماری موجب میشد که شیف کاری آنها بین سایر پرسنل تقسیم شود، این مسئله در یکسال اخیر فشار مضاعفی را به کادر درمان وارد میکرد.
وی با بیان اینکه شیوع کرونای انگلیسی در چهارمحال و بختیاری موجی از نگرانی را برای کادر درمان ایجاد میکند، توصیه کرد: باتوجه به اینکه این ویروس قدرت سرایت و مرگ و میر بالایی دارد، مردم رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند؛ کادر درمان و پرستاران فرزندان همین استان هستند و مردم باید به فکر آنها باشند.
پیک فلک در پایان گفت: مردم اگر به مهمانی و مسافرت نروند اتفاق خاصی نمیافتد، پرستاران و کادر درمان در طول یکسال اخیر از بیمارانی نگهداری و مراقبت کردند که حتی خانواده آنها جرات نزدیک شدن به آنها را نداشتند.
از طرفی محدودیتهای کرونایی در ایام منتهی به نوروز در سال گذشته موجب شد که کسبهای که تنها چشم امیدشان به بازار شب عید بود، نتوانند اجناس خود را بهفروش برسانند و متحمل خسارتهای فراوان شوند، این محدودیتها محدود به ایام پایانی سال نبود و در طول یکسال اخیر در چند مرحله برای فعالیت صنوف مختلف محدودیت ایجاد شد.
این قشر اکنون دل نگران و چشمانتظار مصوبات ستاد کرونا برای ادامه فعالیتشان در ایام منتهی به سال نو هستند، اخیرا شایعاتی در بین این قشر برای تعطیلی بازار در دو هفته پایانی سال دست به دست میشود، اما طبق گفته مسئولان همه چیز بستگی به رفتار مردم دارد، اگر مردم با حساسیت پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، شاهد تعطیلی و محدودیتها نخواهیم بود.
خسارت به صنوف چهارمحال و بختیاری
نجف کریمی رئیس اتاق اصناف چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در یکسال گذشته خسارت فراوانی به تمامی صنوف وارد شد، اظهار کرد: تالارداران، رستورانها و واحدهای توزیع پوشاک جزو صنوفی بودند که در یکسال اخیر بیشترین خسارت را متحمل شدند.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه وضعیت شهرستانهای چهارمحال و بختیاری در حالت زرد و آبی قرار دارد، تاکنون هیچ مصوبهای برای تعطیلی بازار اعلام نشده است.
کریمی گفت: بهعلت شیوع کرونای انگلیسی میطلبد بازاریان بیشتر از گذشته رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند، این مسئله به اتحادیههای اصناف اطلاعرسانی شده است و نطارت بر بازارتشدید میشود.
کرونا و چالش آموزش مجازی
مدارس یکی از بخشهایی در کشور بود که از روزهای اول تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفت و برای حفظ سلامت دانشآموزان مدارس تعطیل شدند، وزارت آموزش و پرورش از همان روزهای ابتدایی آموزش مجازی را در دستور کار قرار داد، اما به علت فراهم نبودن زیرساختهای لازم این روش آموزشی چالشهای بسیاری را برای دانشآموزان ایجاد کرد.
آموزش مجازی مشکلات بسیاری را برای دانشآموزان و والدین و حتی معلمان ایجاد کرده است، شاهد بودیم که مادران در این ماهها پا به پای معلمان و فرزندشان در بحث آموزش شرکت داشتند و به نوعی معلم دوم فرزندشان شدند.
۱۶۸ هزار دانشآموز حاضر در فضای مجازی فعال هستند
فرحناز قائدامینی مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در حال حاضر نمیتوان آسیب حاصله از شیوع کرونا به آموزش را ارزیابی کرد، ادامه داد: با وجود انتشار این ویروس، بسیاری از خانوادهها تمایل دارند فرزندان در مدرسه حضور پیدا کنند، اما بهدلیل شرایط بیماری مسلما ممانعت از حضور کامل دانشآموزان کم و بیش بهوجود میآید.
وی یادآور شد: در ۱۵ شهریورماه جاری استقبال خوبی از بازگشایی مدارس در استان صورت گرفت و حدود ۷۳ درصد از دانشآموزان استان با رعایت پروتکلها در مدارس حاضر شدند و با وجود فقر مالی، ضعف زیرساختی و فرهنگی، مسئولان استانی همکاری خوبی در این زمینه داشتند.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۶۸ هزار دانشآموز حاضر در فضای مجازی فعال هستند، تصریح کرد: از این تعداد، ۱۴۸ هزار نفر فعال دائم هستند.
قائدامینی با بیان اینکه طراحی برنامه شاد، مناسب بوده و گزینههای قوی در خصوص بارگذاری محتوا در این برنامه جانمایی شده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با حمایت اولیا و تلاش معلمان امتحانات نیمسال اول برگزار شد و هدف امتحانات نه تنها بررسی عملکرد دانشآموز، بلکه رصد کار معلم و مدرسه نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه به پیشنهاد ادارهکل آموزش و پرورش استان، اطلس دانشآموزی بهمنظور ارزیابی عملکرد دانشآموزان و معلمان چهارمحال و بختیاری تدوین شده است، اضافه کرد: در این اطلس، وضعیت محصلان، تعداد نفرات هر کلاس، نحوه بهرهمندی از فضای علمی ( مجازی، تلویزیون، حضوری)، حضور معلمان در فضای مجازی و نوع فعالیت آنان در اختیار مدیر مدرسه قرار گرفته و از این طریق میتوان بسیاری از ضعفها را مرتفع کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از کادر آموزش و پرورش استان، ۱۰ هزار و ۲۸ نفر معلم هستند، اظهار کرد: از این تعداد نیرو بر اساس ارزیابی اطلس دانشآموزی، ۲۶ نفر در سالجاری بهعنوان نیروی کمکار در فضای مجازی شناخته شده بودند که با بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که چند نفر از آنان بهصورت حضوری در مناطق حاضر شده و وظیفه خود را حتی بسیار دقیقتر انجام میدهند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰