علی مطهری: کاندیدای پوششی لاریجانی نیستم
نائبرئیس سابق مجلس شورای اسلامی گفت: من، مستقل و جدی وارد عرصه رقابت شدهام؛ کاندیدای پوششی لاریجانی نیستم. به گزارش ایسنا، علی مطهری در سلسله نشستهای بررسی و تحلیل انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ که به همت “حزب ندای ایرانیان” برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری هستیم؛ شرایط کشور ما هم شرایطی به
نائبرئیس سابق مجلس شورای اسلامی گفت: من، مستقل و جدی وارد عرصه رقابت شدهام؛ کاندیدای پوششی لاریجانی نیستم.
به گزارش ایسنا، علی مطهری در سلسله نشستهای بررسی و تحلیل انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ که به همت “حزب ندای ایرانیان” برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری هستیم؛ شرایط کشور ما هم شرایطی به معنای واقعی کلمه، حساس است. همیشه میگوییم در شرایط حساس هستیم اما امروز انصافا در شرایط ویژهای هستیم.
وی ادامه داد: نباید موضوع تاثیر انتخابات در اقتصاد را نادیده گرفت؛ حتما مشارکت بالای مردم در انتخابات تاثیر مستقیمی بر اقتصاد و جایگاه جمهوری اسلامی در دنیا خواهد داشت.
مطهری گفت: اگر ما مشارکت ۷۰ درصدی در انتخابات داشته باشیم، نگاه دنیا به ما تغییر خواهد کرد. در درجه اول باید تلاش کنیم مشارکت بالا برود. رهبر انقلاب هم فرمودند، در درجه اول بالا بودن مشارکت مهم است و انتخاب اصلح در درجه دوم است. وقتی مشارکت بالا باشد انتخاب مردم هم واقعیتر خواهد بود.
این فعال سیاسی تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم مردم برای شرکت در انتخابات راغب شوند. مردم گلایههایی دارند از سال گذشته، از آنچه در آبان ۹۸ اتفاق افتاد. ناامید هستند که آیا با انتخابات بشود تغییری ایجاد کرد یا نه؛ اما ما باید به شک پاسخ دهیم و آنها را امیدوار کنیم.
وی با بیان اینکه «با یک انتخاب خوب میشود در کشور تغییرات ایجاد کرد»، گفت: بنده هم روی همین وظیفه اعلام کاندیداتوری کردم. احساس کردم وظیفه است کسی مثل من وارد انتخابات شود. نتیجه هرچه باشد مهم نیست، مهم این است که به تکلیف خود عمل کنیم و وجدانمان راحت باشد.
مطهری سپس گفت: نواقص و کاستیهایی میبینم و فکر میکنم بسیاری از آنها قابلاصلاح است. به طور مثال روابطی که با کشورهای همسایه عربی و اسلامی داریم را باید بهبود ببخشیم. روابطمان را با جهان اصلاح کنیم. همچنین به رابطهای که با دنیای غرب داریم باید بهبود ببخشیم. طوری نباشد که فقط با دو تا سه کشور رابطه داشته باشیم و در قراردادهای اقتصادی مجبور به امتیازدهی به آنان باشیم.
وی تاکید کرد: سیاست خارجی اثر مستقیم در وضع اقتصادی ما خواهد داشت. ساختار اقتصادی کشور ما هم مهم است. ما از بخش خصوصی نیرومند برخوردار نیستیم. اقتصاد کشور ما چند بخش دارد. بخشی دولتی است، بخشی در دست نیروهای مسلح و نیروهای حکومتی است؛ در کنار اینها هم بخش خصوصی قرار دارد. به همین دلیل نتوانستهایم در برخی بازارها حضور داشته باشیم. مثل وضعی که در قطر پیش آمد و قطر تحریم شد، فرصت خوبی برای ایران بود که بازار را به دست بگیرد اما در عوض ترکیه این کار را کرد.
مطهری در بخش دیگری از این نشست در رد “کاندیدای پوششی بودن وی برای علی لاریجانی”، گفت: من بهطور مستقل و جدی وارد عرصه رقابت شدهام؛ برای گرم کردن فضا برای کسی نیامدهام. امیدوارم به تایید صلاحیت شدن؛ و انشاءالله جلو میرویم و امیدواریم هرچه برای مردم خوب است پیش میآید.
وی در پاسخ به این پرسش که “با توجه به نسبت خانوادگیای که با علی لاریجانی دارد، ممکن است برای جذب پایگاه رای اصلاحطلبان به نفع او وارد عرصه شده باشد؟” گفت: در رابطه با حضور یا عدم حضور آقای لاریجانی اطلاعاتی ندارم، صحبتی با او نکردهام و نمیدانم خواهد آمد یا خیر.
مطهری گفت: اعلام نامزدی خودم هم بدون اطلاع او بوده و خبر نداشته است؛ هماهنگی بینمان نبوده و اینکه بگویید به عنوان کاندیدای پوششی آمدهام، درست نیست. کسی که کاندیدا شده، معنیاش این است که میگوید من اصلح هستم بنابراین معنی ندارد با هدف کنار رفتن به نفع کسی وارد شود.
مطهری در بخشی از این نشست خاطرنشان کرد: بخش خصوصی ما ضعیف است. باید رقابت به معنای واقعی را در اقتصاد ایجاد کنیم. در بخش فرهنگی هم نیاز به اصلاحات داریم. در بخش توجه به حقوق مردم و اجرای فصل سوم قانون اساسی، بیتوجهیهایی وجود داشته است.
وی ادامه داد: مهم این است که هر دولتی که روی کار میآید، برنامه جامع چندبعدی داشته باشد. چنین دولتی هیچوقت ناموفق نخواهد بود. باید همه اینها به موازات هم جلو بروند.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: من احساس کاستیهایی در این موارد کردم و احساس کردم شاید بتوانم در رفع این کاستیها موثر باشم. ضمن اینکه به دولت مقتدر فکر میکردم. وجود دولت مقتدر مستلزم این است که رئیس جمهور باثبات باشد و بتواند در مقابل این دخالتها ایستادگی کند.
وی گفت: افراد و گروههایی هستند که مایلند مشارکت در انتخابات پایین باشد تا بدینوسیله به حکومت بشود پیامی داد. من این روش را قبول ندارم. اگر با مردم صحبت کنیم و شرایط امروز را برای جامعه آشکار کنیم، فکر میکنم عدهی زیادی انشاءالله شرکت خواهند کرد و خواهند آمد. مردم ما همیشه اعتقادهایی داشته و دارند؛ چون عقیده دارند اصل انقلاب باید زنده بماند؛ جایی که باید بیایند میآیند. باز هم میآیند و میدان را ترک نمیکنند. میگویند اصل انقلاب را باید حفظ کرد.
مطهری همچنین تصریح کرد: همه کسانی که احساس میکنند حرفشان برای مردم مهم است باید کمک کنند.
وی با اشاره به نقش شورای نگهبان در پرشور برگزار شدن انتخابات، گفت: یک عامل مهم این است که شورای نگهبان سختگیری نکند. بهصرف اینکه کسی قانون اساسی را قبول دارد و مشکل مالی و اخلاقی ندارد، آنها را قبول کنند. اگر فقط چند نفر افراد همفکر از یک دید باشند شور و شوقی ایجاد نمیشود.
نائبرئیس سابق مجلس گفت: ما تا به حال در مورد مذاکره با غرب بجز آمریکا مشکلی نداشتیم؛ امروز هم برای بازگشت به برجام نیازی به آمریکا نداریم. مسئله روشن است؛ این آمریکا بوده که ما را تحریم کرده و برجام را ترک کرده؛ خب او باید به قبل از ترامپ برگردد؛ پس خود این موضوع نیازی به مذاکره ندارد. اما اینکه بخواهیم گام به گام به اصل قرارداد بازگردیم موضوع دیگری است. فرضا آمریکا تحریم نفتی و بانکی را بردارد و ایران فعلا غنیسازی ۲۰ درصد را متوقف کند؛ گام بعدی برداشتن تحریم فولاد است تا ایران هم گامی دیگر بردارد. هماهنگی اینها که اسمش مذاکره نیست، اشکالی ندارد تا از این بنبست بیرون بیایم.
وی افزود: نظر مقامات کشور این است که الان جای مذاکره نیست. این سیاست درستی است که با توجه به وضعیت فعلی گام به گام میشود هماهنگیهایی کرد. این هماهنگیها مذاکره نیست؛ در واقع چیز جدیدی برای مذاکره نیست؛ نوعی روش کار است. کلا مذاکره تابو نیست. مگر پیامبر(ص) با ابوسفیان مذاکره نکرد؟ اگر قرار است بگویم مذاکره بد است این موضوعات را هم باید تبیین کنیم.
مطهری با اشاره به ضرورت تنشزدایی در منطقه، گفت: در مورد مسائل منطقه هم شخصا معتقد هستم میتوانیم مذاکره کنیم؛ در درجه اول با خود کشورهای منطقه بهجای وارد کردن آمریکا به بحث، خودمان باید با امارات، عربستان و بحرین در مورد امنیت خلیج فارس و امنیت کشورهای منطقه صحبت کنیم. ترسی که این کشورها دارند را باید زایل کنیم.
وی در همین راستا گفت: ما هم در ترساندن آنها مقصر بودیم. ما میتوانیم روابطمان با عربستان را به زمان آقای هاشمی برسانیم. پادشاه عربستان به ایران میآمد و قبرستان بقیع به روی ما باز بود. آتش زدن و حمله به سفارت عربستان کار اشتباهی بود. آنقدر نباید به کشورهای خارجی میدان دهیم که برای منطقه تصمیم بگیرند. اگر هم آمریکا اصرار دارد در مورد مسایل منطقه مذاکره کنیم هم مهم نیست. حداکثر میگویند شما نباید در سوریه باشید، ما هم میگوییم ما همسایه سوریه هستیم و به دعوت دولت سوریه آمدیم و شما همین طوری آمدید.
مطهری در ادامه این سخنان تاکید کرد که در مورد مسائل موشکی نباید اجازه مذاکره داده شود.
مطهری گفت: بهطور کلی رابطه با آمریکا باید برقرار شود؛ ایرانیان زیادی داریم که باید رفتوآمدشان آسان شود. باید در کنگره آمریکا لابی داشته باشیم. بیخود دست و پای خود را بستهایم و به نفع رژیم اسرائیل عمل کردهایم. رژیم اسرائیل به شدت نگران است که ما رابطه عادی با آمریکا داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما با فرانسه، چین و روسیه ارتباط داریم آنها طرفدار رژیم اسرائیل هستند؛ خب چرا ما با آمرکیا رابطه نداریم؟!
مطهری گفت: مردم باید حس کنند اسلام به توسعه رساندشان، ضمن حفظ آرمانهای انقلاب کمک میکند. من میگویم رابطه با آمریکا باید برقرار شود، ضمن حفظ آرمان فلسطین، این کار را بکنیم و حتی رابطه با آمریکا به نفع فلسطین میتواند باشد.
وی گفت: اینطور نیست که فکر کنیم یک روزی حکومت حزباللهی در آمریکا سر کار میآید تا مذاکره کنیم. همین الان برخی افرادی که بایدن نصب کرده متهم هستند که طرفدار ایران و ضد اسرائیل هستند.
این نماینده سابق مجلس گفت: تبلیغاتی شد که مجلس دهم مجلس اصلاحطلبان است اما اینطور نبود ۱۱۴ نفر بیشتر اصلاحطلب نداشت. اینطور تبلیغ میکردند که مشکلات را به گردن اصلاحطلبان بیاندازند.
وی گفت: تصمیم درباره بنزین تصمیم شورای سران بود؛ گاهی در این شورا مجلس را دور میزدند. اجازه ورود به موضوع بنزین را به مجلس ندادند، در این راستا وزیر کشور را میخواستیم استیضاح کنیم که طرح بسیار بد بود، اجازه ندادند. مردم احساس کردند که مجلس کارهای نیست. جایگاه مجلس پایین آمد.
مطهری شرایط را برای اثرگذاری فراکسیون امید مناسب ندید و خاطرنشان کرد، این فراکسیون در موضوعاتی مثل حوزه زنان خوب عمل کرد و موضوعاتی از مطالبات مردم را پی گرفت که مجالس پیشین به آن ورود پیدا نکرده بودند.
وی با دفاع از طرح اصلاح قانون انتخاباتی که ارائه داده بود، گفت: خود من یکی از طراحان اصلاح قانون انتخابات در مجلس بودم. دو طرح در این حوزه وجود داشت. هدف این بود که شورای نگهبان وقتی میخواهد کاندیدی را رد صلاحیت کند، بر اساس حکم دادگاه باشد، نه تحقیقات محلی. طرح خوبی بود تصویب هم شد. شورای نگهبان باید پاسخگو باشد. باید دلیل رد شدن افراد را توضیح دهد و پیشنهاد دادیم که کسی که رد شد، بتواند از شورای نگهبان شکایت کند که این موضوع رای نیاورد. طرح خوبی بود تصویب شد و به شورا رفت و به نظرم بایگانی شد. اگر مجلس یازدهم بتواند این طرح را ادامه دهد به نظرم کار خوبی است.
وی همچنین به روند کار شورای عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام انتقاد کرد.
مطهری گفت: اگر احزاب قوی وجود داشته باشند، عضویت در حزب خوب است اما الان من عضو حزبی نیستم.
وی در بخش دیگری از این نشست گفت: اگر اتفاقی بیافتد و گشایشی ایجاد شود، اگر لغو تحریمها زودتر رقم بخورد مردم برای اینکه این راه ادامه پیدا کند بیشتر در انتخابات شرکت میکنند. اگر در این چند ماه چنین اتفاقاتی بیافتد موثر خواهد بود.
مطهری در پاسخ به پرسش ایسنا که “از کدام جناح برای همراهی کمک خواهید خواست؟” گفت: من بهطور مستقل کاندیدا شدهام اما به این معنا نیست که انسان به تحولات و شرایط روز توجه نداشته باشد. هرچی جلوتر میرویم افق انتخابات روشنتر میشود و ممکن است به جایی برسیم که احساس کنم اگر همکاری با کاندیدای دیگری یا حزبی انجام شود به نفع کشور است و از روی کار آمدن فرد تندرو جلوگیری میکند، باید به حسب شرایط موجود تصمیم گرفت. اما من با احزاب و جناحها صحبتی نکردهام و با کسی ملاقات و مذاکره نذاشتهام. اگر هم بخواهند حمایت کنند بنده طبیعی است که استقبال میکنم. در آینده باید وضع نظرسنجیها و شرایط کشور را در اینباره سنجید.
وی یادآور شد: من با اکثرشان دوست و رفیق هستم مشکلی با هم نداریم گاهی نظرم به اصلاحطلبان نزدیک است و گاهی به اصولگرایان.
وی در ارتباط با تایید یا رد صلاحیت خود نیز گفت: قبلا هم گفتهام، دلیلی بر رد صلاحیت خودم نمیبینم. نظر من درباره ردصلاحیت شدنم در مجلس یازدهم این است که اشتباهی پیش آمده است.
مطهری از جلسه خود با برخی اعضای شورای نگهبان تعریف کرد که در آن جلسه مجادله کلامی بر سر برخی موضوعات داشتهاند و ادامه داد: انشاءالله اینبار شورا نگهبان از اینگونه سختگیریها نشان ندهد. در رابطه با تایید صلاحیتم فکر میکنم همه چیز روشن است و نیاز به رایزنی ندارد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰