تاریخ انتشار : دوشنبه 24 آبان 1400 - 23:30
95 بازدید
کد خبر : 95182

قابلیت‌های جالب روبات‌های انسان‌نما

قابلیت‌های جالب روبات‌های انسان‌نما

توی ذهن ما آدم‌ها در همه این سال‌ها آرزوهایی جا خوش کرده‌اند مثل آرزوی پرواز، سفر به ماه، ساخت خودروی پرنده، ساخت روبات، سفر به اعماق آب و کلی چیزهای دیگر که از گذشته‌ها در فیلم‌ها دیده‌ایم و حالا بسیاری از آن‌ها را به صورت یک تکنولوژی یا فناوری می‌شناسیم. به گزارش ایسنا، «خراسان» در

قابلیت‌های جالب روبات‌های انسان‌نما

توی ذهن ما آدم‌ها در همه این سال‌ها آرزوهایی جا خوش کرده‌اند مثل آرزوی پرواز، سفر به ماه، ساخت خودروی پرنده، ساخت روبات، سفر به اعماق آب و کلی چیزهای دیگر که از گذشته‌ها در فیلم‌ها دیده‌ایم و حالا بسیاری از آن‌ها را به صورت یک تکنولوژی یا فناوری می‌شناسیم.

به گزارش ایسنا، «خراسان» در ادامه نوشت: تا چند سال پیش وقتی فیلم‌های تخیلی با روبات‌هایی شبیه انسان با کلی قابلیت عجیب و غریب پخش می شد، از خودمان می‌پرسیدیم چطوری امکان دارد یک روبات شبیه انسان باشد و رفتار و احساس و حرکاتی‌ شبیه انسان داشته باشد؟ اما حالا شرایط فرق کرده است. روبات‌هایی شبیه خودمان ساخته شده‌اند و می‌توانند با ابزارهای ساخته شده توسط انسان تعامل داشته باشند؛ جسمی را حرکت دهند، در محیط کار وظایف آدم‌ها را انجام دهند، به مهمانان خوش آمد بگویند، از آن‌ها پذیرایی کنند و … . هفته گذشته خبری منتشر شد که بازتاب زیادی هم داشت. به تازگی، روباتی به نام Eva در دانشگاه کلمبیا ساخته شده که با استفاده از ۲۵ عضله مصنوعی قادر به تقلید حالات چهره انسان بوده و سر و صدای زیادی در دنیای فناوری به پا کرده است. این خبر را بهانه‌ای کردیم تا علاوه بر آشنایی با Eva از مهم‌ترین روبات‌های انسان‌نمای داخلی و خارجی در چند سال گذشته بگوییم و قابلیت‌ها و توانایی‌های این آدم آهنی‌های شبیه خودمان را با همدیگر مقایسه کنیم.

ویژگی شگفت‌انگیز روبات تقلیدکار «ایوا»

به تازگی محققان دانشگاه کلمبیا در آمریکا روباتی ساخته‌اند که قادر به تقلید از حالات صورت انسان است. سیستم‌های روباتیکی که امروزه در فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها یا حتی قفسه‌های ذخیره‌سازی در فروشگاه‌های مواد غذایی دیده می‌شوند، ماهیتی کاملاً روباتیک دارند یعنی آن‌ها نمی‌توانند ماهیتی مانند ماهیت طبیعی انسان‌ها و بیان احساسات داشته باشند و کارهایشان را بر اساس داده‌ها انجام می‌دهند. اما یکی از موضوعاتی که به تازگی توجه دانشمندان را به خود جلب کرده این است که بتوانند فاصله بین انسان و روبات را کمتر کنند و روبات‌هایی بسازند که بیشتر به انسان شباهت دارند. در این بین، گروهی از محققان دانشگاه کلمبیا به منظور برقراری ارتباط بهتر و ایجاد ارتباط عاطفی بین انسان و ماشین، روبات EVA  را ایجاد کرده‌اند. ایوا یک روبات نرم خودکار با چهره‌ای انعطاف‌پذیر است که قادر به تقلید احساسات انسانی است و این اتفاق برای اولین بار در دنیای فناوری، لباس واقعیت پوشیده است.

روبات آواتار

این روبات با نام T-HR۳ در سال ۲۰۱۷ توسط تویوتا عرضه شد که قادر به تقلید از حرکات اپراتورهای انسانی است. این روبات به عنوان دستیار جراحی به شکل کنترل از راه دور، قابل استفاده است و پیش بینی می‌شود تا چند سال آینده، خبرهای بسیار بیشتری درباره این روبات و عملکردش مورد توجه قرار گیرد.

 

روبات بازیگر

این روبات انگلیسی در سال ۲۰۱۴ تولید شد و قادر به همکاری با بازیگران، رایانه و طراحان پویانمایی است. این روبات که Robo Thespian نام دارد، می‌تواند احساسات مختلفی را بروز بدهد. احوال پرسی، آوازخوانی و ژست گرفتن از دیگر قابلیت‌های روبات بازیگر است.

روبات فضانورد

روبات «ویوم میترا» یک روبات مونث هندی است که در سال ۲۰۲۰ به یک ماموریت فضایی رفت. این روبات قرار است آزمایش‌هایی را درخصوص وضعیت جاذبه در فضا انجام دهد تا حضور در خارج از جو زمین برای انسان‌ها ساده‌تر شود. این را هم اضافه کنیم که روسیه در سال ۲۰۱۹ روبات فضانوردی به نام فدور تولید کرده که به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرد تا طی یک راهپیمایی فضایی به انجام تحقیقات بپردازد. این روبات بعد از مدتی به زمین بازگشت.

روبات تحویل اقلام

شرکت فورد اولین شرکتی است که از این روبات در کارخانه خود استفاده کرد. این روبات انسان نما بدون سر و به امکانات انتقال و تحویل کالا مجهز است. بالا رفتن از پله‌ها، شناسایی موانع و عبور از محوطه‌های مختلف و حفظ تعادل در حین حمل بسته‌های حداکثر ۱۸ کیلوگرمی از جمله توانمندی‌های این روبات است.

روبات متصدی رستوران

روبات «کیم» وظیفه خدمت رسانی در تحویل غذا و نوشیدنی‌ها را برعهده دارد و توسط یک شرکت اسپانیایی تولید شده است. این روبات می‌تواند در هر ساعت ۳۰۰ لیوان را پر از نوشیدنی کند. این روبات کاربرد خانگی ندارد اما برای کافی شاپ‌ها و ادارات، انتخاب خوبی به نظر می‌رسد.

روبات سفیر

این روبات را سوفیا هم می‌نامند. چهره این روبات شباهت زیادی به انسان‌ها دارد. سوفیا در سال ۲۰۱۶ توسط یک شرکت هنگ کنگی تولید شده و هوش مصنوعی آن در سال ۲۰۲۰ ارتقا پیدا کرده تا بتواند به عنوان سفیر ایفای نقش کند. قابلیت آموزش‌پذیری توسط انسان‌ها، راه رفتن، نقاشی کشیدن، حرف زدن، آواز خواندن و ابراز احساسات از جمله قابلیت‌های این روبات شگفت‌انگیز است.

روبات انسان‌نمای ایرانی در بین ۱۰ روبات برتر جهان

شاید بپرسید کشورمان در ساخت روبات‌های انسان نما چه جایگاهی دارد و ما تاکنون چند روبات انسان نما ساخته‌ایم؟ پروژه ساخت روبات انسان‌نما در ایران با نام سورنا ۱ از سال ۱۳۸۷ آغاز شد. این پروژه امروز با نسل چهارم خود در دنیا شناخته شده و چند روز پیش خبر رسید که سورنا۴ جزو ۱۰ روبات برتر در سال ۲۰۲۰ قرار گرفته است.

روبات سورنا از کجا آمده است؟

سورنا اولین روبات انسان نما در ایران است. سورنا در مرکز سیستم‌ها و فناوری‌های پیشرفته دانشگاه تهران متولد شد و اکنون نسل چهارم آن با نام سورنا ۴ به جهان معرفی‌ شده است.

سورنا ۴ چه کارهایی می‌تواند انجام دهد؟

سورنا ۴ نام خود را از یک سردار جنگی دوران اشکانیان گرفته است،او قادر است با دوستان خود عکس سلفی بگیرد و نام خود را روی وایت برد بنویسد. این روبات انسان نما ۶۸ کیلو وزن و ۱۷۰ سانتی‌متر قد دارد. سورنا ۴ می‌تواند به کمک سنسورهای حرکتی که در تمام بدنش وجود دارد، به‌خوبی تعادل خود را حفظ کند و زمین نخورد. نکته جالب این جاست که حتی اگر او را هل بدهید بازهم می‌تواند با حفظ تعادل، از زمین خوردن خود جلوگیری کند. سورنا ۴ می‌تواند چهره شما را دنبال و حرکات‌تان را تقلید کند و اشیا را به دست بگیرد. از پله بالا برود و به توپ ضربه بزند. این روبات حتی می‌تواند با شما به زمین بازی بیاید و توپ بازی کند. این روبات توانایی شنیدن ۱۰۰ فرمان صوتی را هم دارد. شما می‌توانید دستورهای مشخصی بدهید و سورنا ۴ اطاعت می‌کند! اکنون نسل پنجم و ششم این روبات هم در حال طراحی و ساخت است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.