لزوم تشکیل انجمنهای علمی بین رشتهای/به ثمر رسیدن فعالیتهای علمی در گرو شبکهای شدن آنهاست
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت با بیان اینکه امروزه در دنیای علم به ثمر رسیدن فعالیتها نیازمند شبکهای شدن آنهاست، بر لزوم تشکیل انجمنهای علمی بین رشتهای تأکید کرد. به گزارش ایسنا، دکتر غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت با بیان اینکه امروزه در دنیای علم به ثمر رسیدن فعالیتها نیازمند شبکهای شدن آنهاست، بر لزوم تشکیل انجمنهای علمی بین رشتهای تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت که به صورت مجازی در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، ضمن تقدیر از دانشگاه علم و صنعت ایران برای برگزاری این رویداد مهم علمی دانشجویی گفت: بزرگوارانی که از اولین دوره جشنواره در برگزاری آن اهتمام و مشارکت داشته اند، به خوبی از جایگاه این فعالیت بزرگ و درخشان آگاه بوده اند و اگر چنین نبود، چنین مشارکتی را در مجموعه انجمنهای علمی شاهد نمیبودیم.
وی تاکید کرد: آنچه امروزه داریم و همه وسعت و افزودهها و داراییهای جشنواره حرکت، حاصل تلاش دانشجویان است و خوشحالیم که هم دانشجویانی که از روزهای اول آغازین جشنواره حرکت، مشارکت کردند و هم دوستان آنها که این جشنواره را استمرار دادند و با اقبال و تلاش خود آغازگر حرکتی وسیع در فضای علمی کشور شدند و هم همه همکاران دانشگاهی و ستادی که در برگزاری این جشنواره ها نقش داشتهاند، به خوبی از ضرورت و اهمیت جشنواره حرکت، آگاه بودهاند و هر ساله با همراهی دانشجویان، نقطههای تازهتر و نویی بر این جشنواره افزودهاند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه تاکید کرد: خوشبختانه امروز جشنواره بین المللی حرکت هم در سطح ملی و هم جهانی به خوبی شناخته می شود و این حاصل اهتمام یکایک افرادی است که این حرکت را با قوت و جدیت دنبال کردند.
وی افزود: بالندگی، رشد و تکاپوی یک جامعه، وابسته به تلاش و اهتمام افراد آن است بخصوص هنگامی که تلاشی عالمانه و از سر تعهد و بر مبنای رضایت درونی کنشگران اجتماعی و صاحبان آن حرکت باشد، بالندگی چشمگیری اتفاق میافتد و حرکت در انجمنهای علمی دانشجویی از این جنس است. آورده های انجمنها نیز برای خود دانشجو، تشکل، دانشگاه، وزارت عتف و در نهایت برای کشور خواهد بود.
دکتر غفاری با اشاره به اینکه امروزه در دنیای علم به ثمر رسیدن فعالیتها نیازمند شبکهای شدن آنهاست، گفت: فعالیت علمی باید بتواند خود را در یک منظومه تعریف کند و شکل گیری این منظومه، بیش از هر چیز نیازمند مجموعه ای از اتصالات است. وقتی واحدهای پراکنده، مکمل یکدیگر میشوند به اتحاد بیشتری دست می یابند که مایه پیروزی و قوت آنهاست و خوشبختانه این وضعیت را در انجمنهای علمی میبینیم.
وی تصریح کرد: جدای از اینها هدف دیگری که در صف و ستاد باید دنبال شود، تشکیل انجمن های علمی بین رشتهای است. چراکه در دنیای امروز، رویشهای انجمنها منوط به این است که هر دپارتمان فراتر از رشته خود را ببیند تا به کارآیی بیشتری دست یابد. همه علوم با حیات اجتماعی سر و کار دارند و به دنبال این هستند که زندگی بهتر و با کیفیت بیشتری داشته باشیم که در آن، مطلوبها حاکمیت بیشتری داشته باشند و با چنین نگاهی، دیگر نمیتوان علوم را به صورت نقطه ای دید و باید علوم بینرشته ای را مورد توجه قرار داد و به دنبال افقهای تازه بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با تاکید بر اینکه انجمنهای علمی دانشجویی به دلیل تاریخ و سابقه خود، انباشتی از دانش و تجربه هستند، گفت: این انجمن ها می توانند بازوی مؤثری برای دانشگاه اجتماعی و مؤثر که به مسایل پیرامون خود حساس است، باشند و نگاه مدبرانه، واقع گرایانه و برنامه مداری را می طلبند تا فهم مناسبی از جامعه داشته و بتوانند در رفع تنگناهای آن گام بردارند.
وی از تک تک دانشجویان انجمنهای علمی، کارشناسان و مدیران دست اندرکار و معاونین فرهنگی و رؤسای دانشگاهها تقدیر کرد و از رؤسای دانشگاهها و معاونین فرهنگی و اجتماعی آنها خواست حمایتهای خود را با سعه صدر بیشتر و تمام توان استمرار دهند، چرا که رشد انجمنهای علمی یعنی اعتلای دانشگاه.
دکتر ارجمندی، دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت ضمن تبریک پیشاپیش نوروز ۱۴۰۰ با اشاره به میزبانی دانشگاه علم و صنعت در برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت، افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران مفتخر به میزبانی این دوره از جشنواره بین المللی حرکت است. امیدواریم میزبان خوبی برای دانشجویان و مهمانان جشنواره باشیم و از خداوند خواستاریم که در مسیر خدمت به جوانان و دانشجویانی که در مسیر علم و دانش کوشا هستند، ما را موفق بدارد و بتوانیم خدمت گذاری صادق در عرصههای علمی، فرهنگی، باورهای الهی و مسئولیتهای اجتماعی باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به تغییر نگاه دانشگاهها به کارکرد آنها، گفت: امروزه ارتباط دانشگاه با جامعه تبدیل به اصل غیر قابل انکاری شده است و دانشگاهها تلاش میکنند این ارتباط را هر چه قویتر به نمایش گذارند و با توجه به نیازهای جامعه اقدام به توسعه خویش کنند. در این راستا دانشگاه علم و صنعت ایران، ضمن برقراری رابطه عمیق و معنادار با جامعه، حل مشکلات اجتماعی را از اولویتهای خویش قرار داده و در برنامه راهبردی پنجم توسعه این دانشگاه، موضوع ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی، از محورهای اساسی است.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت با تاکید بر اینکه دانشجویان پیشرو و فعال، پل ارتباطی دانشگاه و نیازهای اجتماعی جامعه هستند، اظهار کرد: انجمن های علمی، نمونه ای موفق از گروه های دانشجویی در بروز و ظهور استعدادها و خلاقیت ها و شکوفایی علمی دانشجویان هستند که به ارتباط دانشگاه و جامعه کمک می کنند.
دکتر ارجمندی با تاکید بر این که دانشگاه علم و صنعت ایران در سال های اخیر، بسترهای مساعد و مناسبی را برای فعالیت های دانشجویان جهت کمک به حل مشکلات جامعه فراهم آورده است، گفت: یکی از بهترین این بسترها ۲۱ انجمن علمی دانشگاه هستند که علیرغم تعطیلی ظاهری دانشگاه در دوران کرونا، دهها وبینار علمی دانشگاهی، ملی و بین المللی برگزار کردند و بیش از ۵۰۰ ساعت برنامه آموزشی را برای حدود ۳ هزار نفر در سامانه مجازی دانشگاه ارائه کردند و جالب توجه اینکه در همین دوران، کتاب انجمن های علمی دانشگاه نیز برگزیده جشنواره دکتر حسابی شناخته و معرفی شد.
وی افزود: سیزدهمین جشنواره ارزشمند بین المللی حرکت، نتیجه فعالیت انجمنهای علمی دانشگاههای داخل و دیگر کشورهای شرکت کننده است و امیدواریم دانشجویان و اعضای هیات علمی از فرصتهای ایجاد شده توسط آن، بهره مند شوند.
دکتر واعظی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی و دبیر بخش ایدهشو جشنواره حرکت در ویدئویی با اشاره به اینکه در سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت، شاهد برگزاری سومین دوره ایده شو هستیم که دبیرخانه دائمی آن در دانشگاه شهید بهشتی مستقر است، هدف از راه اندازی بخش ایده شو را ایجاد شور و نشاط علمی، شناسایی ایده های خلاقانه و ترویج فرهنگ ایده پردازی در جامعه برای حل مشکلات کشور عنوان کرد و گفت: بخش ایده شو دارای ۴ محور است و در جشنواره سیزدهم، جمعا ۹۶ ایده محوری در قالب ۴۲ تیم و با مشارکت ۳۶ دانشگاه به دبیرخانه واصل شد. ۱۱ مربی در قالب ۵ کارگاه آموزشی ایده تا عمل، امر آموزش را بر عهده داشتند و در نهایت ۲۴ ایده به مرحله بعد راه یافتند که باید در ۲۰۰ ثانیه، ایده خود را به صورت ویدئو، ضبط کرده و ارائه می دادند. در ادامه، ۸ ایده برتر وارد مناظره شدند که در نهایت، ۳ ایده به عنوان برتر انتخاب و در اختتامیه معرفی و تقدیر خواهند شد.
در ادامه، مهندس فلاح، دبیر علمی سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت، گزارشی از فعالیت های دبیرخانه و روند برگزاری جشنواره ارائه کرد.
وی با ذکر این مطلب که دبیرخانه جشنواره سیزدهم از زمان پایان جشنواره دوازدهم در ۲۱ مردادماه ۱۳۹۹ آغاز به کار کرد و پس از بازنگری در فرآیند داوری، آبانماه ۹۹ دستورالعمل جشنواره سیزدهم را منتشر کرد، گفت: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه تا ۲۰ دی ماه بود و آثار دریافتی ۲۵ دی ماه جمعبندی شد.
دبیر علمی جشنواره حرکت در خصوص آثار دریافتی اظهار کرد: به طور کلی ۱۴۲۷ اثر دریافت شد که به تفکیک، ۹۶ اثر در بخش کارآفرینی، ۶۶ اثر در بخش کتاب، ۳۰۲ اثر در بخش انجمن برتر، ۸۳ اثر در بخش ویژه، ۱۴۹ اثر در بخش مسابقه، ۲۶۶ اثر در بخش نشریه، ۲۱۵ اثر در بخش فعالیت خلاقانه، ۱۲۰ اثر در بخش محتوای دیجیتال، ۵۰ اثر در بخش اختراع، ۴۸ اثر در بخش انجمن پویا و ۳۲ اثر در بخش دانشگاه برتر بوده اند.
وی همچنین گفت: در مرحله داوری غیرحضوری، ۱۲۰ داور از رشتههای مختلف از دانشگاههای دولتی و غیردولتی کل کشور به مدت یک ماه آثار را ارزیابی کردند که در نهایت، ۵۳ اثر حائز رتبه اول، ۴۰ اثر دوم، ۳۴ اثر سوم و ۳۰ اثر شایسته تقدیر شناخته شدند.
دکتر زهتاب، دبیر بخش انجمن پویای سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت نیز در ادامه به معرفی این بخش از جشنواره و اقدامات آن پرداخت و افزود: انجمن پویای جشنواره سومین سال فعالیت خود را می گذراند و با این هدف به جشنواره افزوده شد که به انجمنهای علمی، دانشجویان و اساتید راهنما یادآوری کند علاوه بر انتخاب هدف برای انجمن علمی، انتقال تجربیات و گزارش فعالیتها نیز مهم است. در واقع، انجمن پویا، انجمنی دیده شده که علاوه بر اینکه راه خود را به درستی انتخاب می کند، شیوه راه را نیز به دیگران منتقل می کند که چگونه بروید که به نتیجه برسید.
وی در خصوص معرفی روند فعالیت این انجمن نیز توضیح داد: در جشنواره امسال ۴۸ اثر از ۱۹ دانشگاه دریافت شد که در قالب ویدئوی ۵ دقیقهای موضوعی که موفقیت آن ثبت شده را به انتخاب خودشان معرفی کرده بودند. طی داوری ۱۰ اثر برای ارائه نهایی انتخاب شدند که به صورت آنلاین کار خود را معرفی می کنند و بر اساس نظر داوران، اثر برگزیده انجمن پویا معرفی می شود.
در بخش پایانی این مراسم، غرفههای مجازی سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت توسط دکتر غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم افتتاح شد.
بر اساس اعلام دانشگاه علم و صنعت، سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت، ویژه آثار و دستاوردهای اتحادیهها و انجمنهای علمی دانشجویی،از روز گذشته ۲۳ اسفند ماه در دانشگاه علم و صنعت آغاز به کار کرده و تا ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹ ادامه دارد.
مراسم اختتامیه این جشنواره روز دوشنبه ۲۵ اسفندماه با حضور دکتر غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با معرفی برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره برگزار خواهد شد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰