مجموعههای جوان و رسانهای در مطالبه گری آداب تواصی را رعایت کنند
ایسنا/خراسان شمالی امام جمعه بجنورد در خطبه های نماز جمعه امروز به تبیین بایستههای تواصی و مطالبه گری نسبت به مردم و مسئولان پرداخت و با تأکید بر الگوبرداری از منش مقام معظم رهبری در این زمینه، گفت: مجموعههای جوان و رسانهای باید در مطالبه گری، آداب و ملزومات تواصی و امربهمعروف و نهی از منکر
ایسنا/خراسان شمالی امام جمعه بجنورد در خطبه های نماز جمعه امروز به تبیین بایستههای تواصی و مطالبه گری نسبت به مردم و مسئولان پرداخت و با تأکید بر الگوبرداری از منش مقام معظم رهبری در این زمینه، گفت: مجموعههای جوان و رسانهای باید در مطالبه گری، آداب و ملزومات تواصی و امربهمعروف و نهی از منکر را رعایت کنند.
حجتالاسلام والمسلمین نوری در خطبههای نماز جمعه این هفته بجنورد، اظهار کرد: سخنان امام زینالعابدین (ع) در مجلس یزید چون متصل به منشأ لایزال الهی بود و از سرچشمه غیب صادر شده بود، انقلاب و تحولی را در میان مردم شام ایجاد کرد و صحنه را علیه یزید برگرداند.
وی در ادامه به تبیین فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در زمینه تواصی به حق و صبر پرداخت و افزود: بر اساس آیات سوره والعصر افراد و جامعهای که نسبت به هم تواصی به حق و صبر و استقامت در برابر دشمنان نداشته باشند زیان کردهاند.
رییس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی با بیان اینکه مطالبه گری و امربهمعروف و نهی از منکر عبارت اُخرای همین توصیه به حق و صبر است، اضافه کرد: بر این اساس همه ما باید دیگران را به عمل به حق و صبر و استقامت در برابر دشمنان و زورگویی و ظلم و ستم توصیه کنیم.
وی تصریح کرد: البته اگرچه توصیه به حق و ایستادگی در برابر فساد و هر گناهی که امکان دارد در جامعه رخ دهد لازم است؛ اما این تواصی یا امربهمعروف و نهی از منکر نکات و شرایطی دارد که باید رعایت شود.
شاخصهها و بایستههای تواصی و مطالبه گری
حجتالاسلام والمسلمین نوری خاطرنشان کرد: کسی که توصیه به حق چه نسبت به مردم و چه نسبت به مسؤولان میکند در وهله نخست باید توصیه او منطقی بوده و پشت سر آن استدلال باشد؛ زیرا ورود به توصیه و عرصه امربهمعروف و نهی از منکر بدون منطق معنا ندارد.
رییس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر خراسان شمالی ادامه داد: ثانیاً توصیه و امربهمعروف و نهی از منکر باید از عشق درونی و احساس مسؤولیتی که شخص نسبت به اصلاح فرد و جامعه و ساختار دارد، برخاسته باشد.
وی اضافه کرد: بهعنوانمثال اگر امامجمعه در تریبون نماز جمعه به اداره و نهاد و یا مجموعه دولت توصیه میکند باید نگاه او اصلاحی و دلسوزانه و از سر شفقت و محبت باشد، چنان که حقتعالی در قرآن در مورد پیامبر گرامی اسلام (ص) میفرماید: «لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ»؛ و تأکید میکند یا رسولالله! اگر قیام تو برای احیای دین خداوند با شدت و خشونت بود و با محبت و دلسوزی و شفقت و عشق همراه نبود همه از اطراف تو پراکنده میشدند؛ اما اخلاق، رفتار و منش تو نسبت به همه مردم باعث شد توصیهها و تبلیغ و دعوت به حق تو اثرگذار باشد.
حجتالاسلام والمسلمین نوری اظهار کرد: بر این اساس مطالبه گری، تواصی و امربهمعروف و نهی از منکر ما اولاً باید منطقی باشد، ثانیاً برخاسته از عشق و محبت و احساس مسؤولیت اجتماعی باشد، ثالثاً باید هوشمندانه باشد و بدانیم چه چیزی را کجا بیان کنیم و رابعاً باید با قصد قربت و توأم با اخلاص باشد و خدایناکرده برای خودنمایی خود و تحقیر دیگری نباشد.
نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی ادامه داد: نباید قصد ما از تواصی و مطالبه گری این باشد که خود را نشان دهیم و حزب یا طرف مقابل را تحقیر کرده و از صحنه خارج کنیم؛ زیرا اگر قصد قربت نداشته باشیم امربهمعروف و نهی از منکر ما تأثیر نخواهد داشت؛ به همین دلیل بهطورکلی در تواصی چه نسبت به همسر و فرزند و همکار ما باشد و چه نسبت به حزب مقابل باشد باید این مسائل را رعایت کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین نوری تصریح کرد: همچنین باید زمان و موقعیت توصیه کردن را هم بهخوبی بشناسیم زیرا گاهی اوقات اگر در موقعیتی نامناسب توصیهای بکنیم جواب عکس خواهد داشت؛ ازاینرو باید بدانیم کجا و چه زمان، با چه زبان و با چه رسانهای توصیه را بیان کنیم.
مجموعههای جوان و رسانهای در مطالبه گری آداب تواصی را رعایت کنند
رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه وقتی میخواهیم کسی یا مجموعه و نهادی را توصیه یا امربهمعروف و نهی از منکر کنیم فقط بدیهای طرف مقابل را نبینیم و مطرح نکنیم؛ بلکه خوبیهای او را هم ببینیم و بیان کنیم؛ زیرا اگر ابتدا نقاط مثبت طرف را مطرح کرده و سپس اشکالات و ضعفهای احتمالی او را طرح کنیم تواصی ما تأثیرگذاری بیشتری دارد.
وی افزود: البته توصیهها و امربهمعروف و نهی از منکر گاهی اوقات نیاز به تکرار دارد و با یک بار بیان کردن کارساز نمیشود.
خطیب نماز جمعه بجنورد اظهار کرد: امربهمعروف و نهی از منکر گاهی مربوط به عامه مردم بوده و گاهی مربوط به مسئولین و حاکمیت است، نصیحت و توصیه به حاکمیت هم مهم است و روایت داریم که بالاترین عبادت کلمه حقی است که نسبت به یک مسئول حاکمیت گفته شود.
حجتالاسلام والمسلمین نوری با تأکید بر الگوبرداری از منش مقام معظم رهبری در تواصی نسبت به مردم و دولتمردان، تصریح کرد: مجموعههای جوان و رسانهای هم باید در مطالبه گری، ویژگیهایی که مطرح شد را رعایت کنند.
وی ادامه داد: اگر این مجموعهها مطالبه گری کرده و نسبت به حاکمیت توصیهای داشته باشند توصیه آنها قطعاً میتواند تأثیرگذار باشد؛ اما باید توأم با تحلیل، رصد و پیگیری باشد؛ بهگونهای که بدانند هر مجموعه چه مشکلاتی دارد و اگر در جایی قانون رعایت نمیشود یا به بیتالمال توجه کافی نمیشود، تواصی و امربهمعروف و نهی از منکر داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین نوری با بیان اینکه رسانهها و مجموعههای مطالبه گر باید مسئولان را به عدالت اقتصادی و پرداختن به حواشی شهرها توصیه کنند، گفت: مسئول نباید منتظر بماند که دیگری شِکوه کند بلکه باید خود بررسی کرده و جای نیاز را بداند و همان جا اقدام کند؛ البته دیگران هم میتوانند با رعایت انصاف موارد را به او توصیه کنند.
سنتهای نیک نوروزی احیا و رسوم غلط ترک شود
نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک پیشاپیش عید نوروز، بر احیا و تقویت سنتهای نیک نوروزی و اجتناب از سنتهای غلط و ناپسند ایام پایانی سال تأکید کرد.
وی با بیان اینکه متأسفانه امسال در شب چهارشنبه آخر سال حدود هزار و ۹۰۰ نفر در کشور آسیب دیدند که بیش از ۵۰۰ نفر از این افراد از ناحیه چشم آسیب دیدهاند، خطاب به مردم افزود: همت کنید سنتهای غلط از بین رفته و سنتهای نیک عید نوروز مانند صلهرحم، خانهتکانی و دور ریختن کینه و کدورتها احیا شود و مهمتر از همه خانه دل خود را تکانی داده و از بدیها و هواهای نفسی و عیوب پاک کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین نوری در خاتمه تصریح کرد: البته امسال به علت شیوع کرونا باید صلهرحم را از طریق خبرگیری و تماس تلفنی انجام دهیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰