معاون دانشگاه لرستان مطرح کرد: عرفه؛ مکمل شبهای قدر
ایسنا/لرستان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه عرفه ارزشی برابر با شبهای قدر دارد، گفت: عرفه بهنوعی مکمل و تکمیل کننده شبهای قدر، تعیین سرنوشت انسان، تضرع و دعا به درگاه باریتعالی است. حجتالاسلام حسین فلاحیاصل در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه روز نهم ذیالحجه از مناسبتهای دینی و تقویمی اسلام
ایسنا/لرستان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه عرفه ارزشی برابر با شبهای قدر دارد، گفت: عرفه بهنوعی مکمل و تکمیل کننده شبهای قدر، تعیین سرنوشت انسان، تضرع و دعا به درگاه باریتعالی است.
حجتالاسلام حسین فلاحیاصل در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه روز نهم ذیالحجه از مناسبتهای دینی و تقویمی اسلام بهعنوان روز عرفه نامگذاری شده است، اظهار کرد: در خصوص وجه تسمیه نامگذاری روز عرفه گفتهها و احادیث فراوانی وجود دارد و نمونه آن برگزاری مناسک عرفه در محلی به نام عرفات است و عرفه نیز برگرفته از نام همین محل است.
وی با اشاره به اینکه در روز عرفه و در عرفات جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل شده و عرض کرد یا رسولالله آیا متوجه عظمت و بزرگی این روز شدهاید، افزود: این امر نشان از جایگاه رفیع روز عرفه دارد که جبرئیل بر بزرگی و عظمت آن تاکید دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه از دیدگاه اسلام در طول ایام و روزگاران همواره مناسبتهای خاصی از ارزش ویژهای برخوردار است و از عرفه میتوان با عنوان فرصتی برای خودسازی و بخشش گناهان یاد کرد، ادامه داد: آنچه از روایات برداشت میشود آن است که عدم بهرهبرداری معنوی از عرفه، موجب حسرت است و خوشا به حال کسی که در این ایام با انجام مستحبات، توشهای برای آخرت ذخیره میکند.
فلاحیاصل با تاکید بر اینکه عرفه از روزها و ایام سال روزی است که خداوند دوست دارد فقط از او تقاضا داشته باشند، تصریح کرد: شب و روز عرفه از چنان جایگاه و اهمیتی در اسلام برخوردار است که آن را تکمیل کننده و مکمل شب قدر میدانند چراکه عرفه فرصتی برای تعیین سرنوشت، دعا و مناجات با خداوند است.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه لرستان با بیان اینکه روز عرفه فرصتی برای جاماندگان از شبهای قدر است و بعد از شبهای قدر، شب و روزی به فضیلت عرفه وجود ندارد، ادامه داد: یکی از بهترین مستحباتی که در این روز سفارش شده است روزه گرفتن است.
وی با اشاره به این که مناسب ادعیه دعاها و اعمال دعای عرفه فراوان هستند، ادامه داد: روزه گرفتن به شرطی مستحب است که باعث ضعف انسان در حین اعمال و اذکار نشود و اگر انسان در حین انجام دعاها و اعمال روز عرفه دچار ضعف شود بهتر آن است که روزه نگیرد.
فلاحیاصل بر لزوم بهرهگیری از مستحبات و اعمال شب و روز عرفه تاکید کرد و گفت: بهترین عمل مستحبی که در این روز سفارش شده است دعای عرفه مشهور به دعای امام حسین(ع) است که دارای مضامین بالای عرفانی، اخلاقی، دینی و معرفتی است زیرا از زبان معصوم بیان شده است.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه لرستان با بیان اینکه دعای عرفه سراسر شکر نعمتهای خداوند است، ادامه داد: زمانی انسان به نعمتهایی که خداوند به او عطا کرده است فکر میکند نباید مغرور شود و این خود درسی برای همه انسانها است از طرفی شناخت عمیق خداوند نیز از طریق دعاهایی مانند دعای عرفه میسر میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه دعای عرفه تمام مراحل حیات و زندگی انسان از زمان کودکی تا پیری را به تصویر میکشد و دارای پیامهای لطیف اخلاقی است، خاطرنشان کرد: در این شرایط کرونایی، یکی از مهمترین راهکارهایی که میتواند باعث سلامت روحی و جسمی شده و به آرامش انسان کمک کند بهرهگیری از دعا و نیایش از جمله دعای عرفه است.
وی با یادآوری این مطلب که عرفه از مناسک حج است که در قرآن کریم نیز با عنوان یکی از مناسک حج از آن یاد شده است، تصریح کرد: روز نهم ذیالحجه، حاجیان در عرفات وقوف میکنند و تا غروب شرعی در آنجا میمانند کمااینکه شیعیان در آنجا دعای عرفه را برپا میکنند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰