«همایش بین المللی خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی» به صورت وبیناری برگزار میشود
ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه «همایش بین المللی خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی» در ۱۲ اسفند ماه به صورت وبیناری در دانشگاه تبریز برگزار میشود، گفت: البته تعداد محدودی از میهمانان و سخنرانان در مراسم حضور خواهند داشت. حجتالاسلام والمسلمین سید شهابالدین حسینی در جلسه هماهنگی همایش بین
ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه «همایش بین المللی خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی» در ۱۲ اسفند ماه به صورت وبیناری در دانشگاه تبریز برگزار میشود، گفت: البته تعداد محدودی از میهمانان و سخنرانان در مراسم حضور خواهند داشت.
حجتالاسلام والمسلمین سید شهابالدین حسینی در جلسه هماهنگی همایش بین المللی ربع رشیدی که در دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: اندیشههای دینی و علمی خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی در حوزه مباحث علم الادیان و همچنین معرفی و احیای موقوفات خواجه رشید الدین در راستای علم الادیان و علم الأبدان از جمله محورهای این همایش است.
وی با بیان اینکه بنای ربع رشیدی، میراثی ماندگار و اولین موقوفه ثبت جهانی شده ایران اسلامی است، اضافه کرد: این یادگار ارزشمند باعث شده تا امروز بعد از هفت قرن چنین همایشی را برگزار کنیم تا گامی در راستای این پیشینه فاخر ۷۰۰ ساله شهرمان برداشته شود؛ همچنین در قالب این همایش، در راستا احیای موقوفات خواجه رشیدالدین نیز اقدامات موثری انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه همزمان با مقدمهسازی برای برگزاری این همایش، اداره مستقلی نیز در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برای “موقوفات ربع رشیدی” دایر شده است، گفت: این اداره نیز یکی از برکات همین همایش بوده و به عنوان دبیرخانه کشوری موقوفات ربع رشیدی که در هشت استان پراکندگی دارد، انتخاب شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به اینکه جلسات متعددی با همکاری دانشکده الهیات دانشگاه تبریز و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برگزار شده و مقالات متعددی نیز به دبیرخانه همایش ارسال شده است، خاطرنشان کرد: مقدمات لازم برای چاپ این مقالات نیز فراهم شده تا مقالات برگزیده، چاپ و ماندگار شود.
وی با اشاره به برگزاری «همایش بین المللی خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی»، ادامه داد: این همایش با خیرمقدمگویی مجازی رئیس اوقاف و امور خیریه کشور، حجتالاسلام والمسلمین خاموشی آغاز شده و دکتر ولایتی نیز یا به صورت زنده و یا در قالب پیام ویدیویی سخنانی ارائه خواهند کرد. همچنین نماینده ولی فقیه در استان، استاندار آذربایجان شرقی و رییس دانشگاه تبریز هم سخنرانان این همایش هستند.
وی با تاکید بر اینکه این همایش قدم مبارکی است تا مسیر برای برگزاری سلسله همایشهای علمی و پژوهشی در رابطه با بزرگان این دیار برداشته شود، افزود: در قرن اخیر نیز سه علامه تبریز “علامه طباطبایی، علامه امینی و علامه جعفری” افتخاری در حوزه الهیات هستند و باید در راستای اندیشههای این بزرگان گامهای بزرگی برداشته شود.
میررضا مجیدی، رییس دانشگاه تبریز نیز در این جلسه، از آمادگی دانشگاه تبریز برای میزبانی این همایش بین المللی خبر داد و گفت: برگزاری این همایش اقدامی ارزشمند در راستای معرفی شخصیت و اندیشههای والای خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی بوده و همچنین گامی مبارک در جهت معرفی و احیای بنای ۷۰۰ ساله ربع رشیدی است.
رییس دانشکده الهیات و علوم اسلامی دانشگاه تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه برگزاری «همایش بین المللی خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی» از جمله همایشهایی است که در راستای همکاری دانشکده الهیات دانشگاه تبریز با موسسات و نهادهای خارج از دانشگاه انجام میشود، گفت: در این رابطه حدود یک سال است که با اداره کل اوقاف و امور خیریه استان جلساتی برگزار شده و مقدمات لازم برای برگزاری همایش را فراهم کردهایم.
صمد بهروز با تاکید بر اینکه سیاست دانشکده الهیات دانشگاه تبریز بر این است که یک سری برنامهها را با مشارکت و همکاری سازمانها و نهادهای خارج از دانشگاه انجام دهد که این همایش از نمونههای موفق در این رابطه است، افزود: بحث ارتباط با صنعت نیز جزو اولولیتهای دانشگاه تبریز بوده و دانشکده الهیات نیز در این رابطه، با نهادها و سازمانهایی چون اداره کل اوقاف و امور خیریه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سازمان تبلیغات و… همکاری کرده و در این رابطه قدمهایی برداشته و برنامههای دیگری نیز در این رابطه انجام خواهد شد.
دبیر علمی اولین همایش خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی نیز در این جلسه با بیان اینکه کارهای مهمی طی یکسال گذشته در راستای برگزاری این همایش انجام شده و با اساتیدی از کشورهای فرانسه، آلمان و ایتالیا در این رابطه ارتباط گرفتهایم، افزود: از داخل کشور نیز مقالات خوبی دریافت شده که ۱۵ عنوان مقاله برگزیده در پایان همایش به چاپ خواهد رسید.
احمد مرتاضی با اشاره به اینکه پیشتر در دانشگاههای همدان و تهران نیز همایشی در مورد خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی برگزار شده بود، اما وجه تمایز این همایش، تمرکز به اندیشههای دینی و علمی خواجه است، گفت: مقالات دریافت شده در قالب سه پنل ارائه میشود که یک پنل آن به اندیشههای خواجه رشیدالدین اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه غیر از مقالاتی که در ارزیابی اولیه مردود شدند، در مجموع حدود ۷۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است، ادامه داد: حدود ۱۵ مقاله برگزیده شده و به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، به چاپ خواهد رسید.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰