تاریخ انتشار : پنجشنبه 4 آذر 1400 - 19:19
105 بازدید
کد خبر : 121562

همه دام‌های عشایر کرمانشاه علیه “تب‌برفکی” واکسینه شدند

همه دام‌های عشایر کرمانشاه علیه “تب‌برفکی” واکسینه شدند

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از اتمام واکسیناسیون رایگان بالغ بر ۱.۲ میلیون راس از دام‌های عشایر کرمانشاه علیه تب‌برفکی خبر داد. دکتر مجید همتی در گفت و گو با ایسنا ، با بیان اینکه ۲۰ اکیپ دامپزشکی کار واکسیناسیون دام های عشایر درون کوچ(مستقر در نوار مرزی

همه دام‌های عشایر کرمانشاه علیه "تب‌برفکی" واکسینه شدند

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از اتمام واکسیناسیون رایگان بالغ بر ۱.۲ میلیون راس از دام‌های عشایر کرمانشاه علیه تب‌برفکی خبر داد.

دکتر مجید همتی در گفت و گو با ایسنا ، با بیان اینکه ۲۰ اکیپ دامپزشکی کار واکسیناسیون دام های عشایر درون کوچ(مستقر در نوار مرزی شهرستان‌های قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب) و عشایر برون کوچ(مستقر در استانهای ایلام، خوزستان و لرستان) را عهده دار بودند، افزود: واکسیناسیون رایگان دام های عشایر از این جهت در اولویت قرار گرفته بود که با توجه به کوچرو بودن عشایر احتمال انتقال بیماری در آنها بالا است.

وی با بیان اینکه جمعیت دامی استان مستعد ابتلا به بیماری تب برفکی است، گفت: به دیگر دامداران هم توصیه می‌شود حتما نسبت به خریداری واکسن برای مایه‌کوبی دام‌های خود علیه این بیماری اقدام کنند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه  اضافه کرد: واکسیناسیون رایگان دام های عشایر علیه بیماری “تب‌برفکی” همزمان با آغاز دهه فجر در استان آغاز شد و تا کنون ادامه داشته است.

همتی در ادامه با بیان اینکه بیماری تب‌برفکی حیوانات زوج سم اهلی و وحشی را درگیر می‌کند، گفت: این بیماری در دام‌ها درمان ندارد و در پی ابتلای یک دام احتمال شیوع بیماری در تمامی گله بالا است.

وی اضافه کرد: بیماری تب برفکی یک بیماری عفونی به شدت واگیر بوده و کاهش تولیدات شیر و گوشت در دام آلوده مشهود است که این موضوع درآمدهای دامداران را با کاهش مواجه خواهد کرد.

همتی مهمترین علائم بیماری تب برفکی را بی اشتهایی، آبریزش دهان و بینی، وجود زخم‌هایی در ناحیه دهان، تاج  و سُم عنوان کرد و یادآور شد: این بیماری در دام مبتلا موجب لنگش دام شده و مانع غذا خوردن نیز می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه بیماری تب برفکی در نهایت موجب کاهش تولید و لاغری دام می‌شود، افزود: طبق تحقیقات به عمل آمده این بیماری در دام‌های بالغ موجب کاهش ۲۵ درصدی تولید شیر و گوشت خواهد شد.

وی اضافه کرد: ویروس بیماری تب برفکی همچنین در دام‌های جوان(گوساله، بره و بزغاله) بر روی قلب دام اثر کرده و موجب تلفات می‌شود و گاهی این تلفات تا ۱۰۰ درصد هم می‌رسد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، مهمترین راه پیشگیری بیماری تب برفکی را انجام واکسیناسیون، رعایت امنیت زیستی در دامداری‌ها، انجام ضدعفونی به صورت مرتب وجلوگیری از تردد غیرضروری افراد و وسایل نقلیه به دامداری ها عنوان کرد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.