تاریخ انتشار : شنبه 29 آبان 1400 - 22:16
101 بازدید
کد خبر : 108765

واحد اهدای بافت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به بانک سلول و بافت ارتقا یافت

واحد اهدای بافت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به بانک سلول و بافت ارتقا یافت

سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: با توسعه فعالیت های کمی و کیفی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و دستاوردهای علمی حاصل از آن، واحد اهدای بافت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به بانک سلول و بافت ارتقا یافت. به گزارش ایسنا به نقل از  اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور،

واحد اهدای بافت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به بانک سلول و بافت ارتقا یافت

سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: با توسعه فعالیت های کمی و کیفی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و دستاوردهای علمی حاصل از آن، واحد اهدای بافت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به بانک سلول و بافت ارتقا یافت.

به گزارش ایسنا به نقل از  اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، دکتر سعید شاه حسینی سرپرست بانک سلول و بافت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با بیان این مطلب افزود: از پیکر افرادی که با رضایت کتبی قبل از فوت و یا اخذ رضایت اولیاء متوفی به سازمان پزشکی قانونی ارجاع می شوند، در راستای مقاصد انساندوستانه و رفع مشکل بیماران به صورت علمی استفاده می شود که از آن جمله می توان به برداشت قسمتی از بافت های بدن متوفی و استفاده از این بافت ها در رفع مشکلات بیماران نیازمند به پیوند بافت اشاره کرد.

 

وی با اشاره به تفاوت اهدای عضو و بافت، اظهار کرد: بطور معمول در فرآیند اهدای عضو عموماً یک یا تعداد کمی بیمار منتفع می شوند، اما در اهدای بافت، تعداد بیشتری از بیماران از این عمل خداپسندانه بهره مند می شوند. این بافتها پس از فرآوری، در اختیار متخصصین مختلف پزشکی قرار گرفته و در جهت رفع مشکل بیماران مورد استفاده قرار می گیرند.

 

سرپرست بانک سلول و بافت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با اشاره به اینکه برداشت و فرآوری بافت های آلوژن (از انسان متوفی) در ساعات اولیه پس از فوت، شاخه ای نو در مهندسی بافت و جزو مرزهای دانش است، خاطرنشان کرد: تعداد کشورهایی که به این دانش فنی دسترسی دارند کم است.

 

وی افزود، در ایران و از سال ۱۳۹۶ این واحد در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی شروع بکار کرده است و به یاری پروردگار و همت متخصصین مربوطه، ان شاءالله تا پایان سال جاری بانک سلول و بافت راه اندازی خواهد شد.

 

وی در ادامه به فعالیت های جدیدی در بانک سلول و بافت اشاره کرد و افزود: علاوه بر استخراج بافت از پیکر اهداکنندگان که واجد مشخصات لازم هستند، می توان سلول های خاصی را نیز از این بافتها استخراج کرد که در پروژه های تحقیقاتی و مقاصد درمانی در آینده نزدیک کاربرد خواهد داشت و محصول این فرآیند در اختیار مراکز تحقیقاتی دانشگاهی مرتبط قرار می گیرد.

وی همچنین با تشویق مردم به موضوع اهدای بافت گفت: با استخراج بافت و انواع سلولها از پیکر متوفی و کاشت و پیوند آن به بیماران نیازمند، مطابق با فرآیند علمی و استانداردهای روز دنیا، می توان بیماران زیادی را از رنج و سختی نجات داد و به بهبودی آن ها کمک شایانی کرد.

 

وی بیماری های شایع ارتوپدی، دریچه های قلبی، دیابت، سرطان های پوستی، مشکلات دهان و دندان را از جمله مواردی عنوان کرد که بافت و سلولهای استخراجی فرآوری شده و یا سلولهای بنیادی در شرایط خاص، برای درمان آنها مورد استفاده قرار می گیرند.

 

به گفته دکتر شاه حسینی با این تکنولوژی، بطور متوسط حدود ۲۵ تا ۳۰ بیمار از بافتهای استخراجی یک متوفی بهره مند می شوند و یا حیات مجدد می گیرند که با ارتقاء دانش اهدا و فرآوری سلولی، بیماران بیشتری منتفع خواهند شد.

 

سرپرست بانک سلول و بافت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در پایان از کلیه محققین علاقمند این عرصه برای پیشبرد اهداف علمی مرکز دعوت به همکاری کرد.

 

گفتنی است، علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به نشانی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی واقع در خیابان بهشت مراجعه کنند و یا با شماره تلفن های ۵۵۹۸۳۰۵۷ و ۵۵۹۸۳۰۵۷ تماس بگیرند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.