تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 آذر 1400 - 17:10
81 بازدید
کد خبر : 169585

‌ پل فیروز آباد به عنوان اولین سازه صنعتی اردبیل به ثبت ملی رسید

‌ پل فیروز آباد به عنوان اولین سازه صنعتی اردبیل به ثبت ملی رسید

ایسنا/اردبیل معاون میراث فرهنگی اداره‌ کل‌میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل گفت: پس از ۸۶ سال از زمان ساخت پل فیروزآباد شهرستان کوثر، فرایند ثبت این اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور تکمیل شد.   معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل در گفت و گو با ایسنا

‌ پل فیروز آباد به عنوان اولین سازه صنعتی اردبیل به ثبت ملی رسید

ایسنا/اردبیل معاون میراث فرهنگی اداره‌ کل‌میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل گفت: پس از ۸۶ سال از زمان ساخت پل فیروزآباد شهرستان کوثر، فرایند ثبت این اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور تکمیل شد.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: کار ثبت پل فیروزآباد به عنوان نخستین اثر معماری صنعتی استان اردبیل در فهرست آثار ملی به اتمام رسید.

وی ادامه داد :  پل فیروزآباد در سال ۱۳۱۲ هجری شمسی با مشارکت مهندسان اتریشی و ایتالیایی بر روی رودخانه “گیوی چای” در بخش  فیروز آباد شهرستان کوثر احداث شده است و در حال حاضر  این پل از آثار تاریخی منحصربه فرد شهرستان کوثر محسوب می‌شود.»

کریم لطفی افزود : این پل ۲۰متر طول، ۱۵ متر ارتفاع و پنج متر عرض دارد و با یک دهانه قوس بیضی شکل که با دو هلال بزرگ و کوچک دو صخره سنگی بزرگ را به هم متصل می کند.

وی تصریح کرد: پل فیروزآباد با مصالح بتن خام اجرا شده است  و اگرچه هیچ‌گونه میلگردی در سازه آن به کار نرفته است، اما جزو سازه‌های صنعتی مستحکم کشور به شمار می‌رود.

لطفی اضافه کرد: ظاهرا این پل با هدف بهره‌برداری نظامی و انتقال سریع اداوت جنگی به مرزهای شوروی سابق ساخته شده است و از لحاظ  فرم و مصالح، این پل با پل‌های سنتی ایران متفاوت است و به  سبک پل های  اروپایی ساخته شده است .

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل عنوان کرد:  احداث به دوره پهلوی اول برمی گردد و جزو اولین سازه‌های صنعتی کشور به شمار می‌رود که از لحاظ مصالح  با مصالح سنتی ساخت پل‌های ایران مطابقت ندارد.

لطفی ادامه داد: ساخت این پل چهار سال  طول کشیده است و در حال حاضر نیز  قابل استفاده است و از سال ۱۳۸۸ به بعد طی چند مرحله توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل مرمت شده است.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.