ایسنا/خوزستان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: پیش‌بینی می‌شود میزان تولید گل و گیاهان زینتی در سال ۱۴۰۰ به سطح ۱۲۷۰ هکتار و تولید ۴۲۰ میلیون شاخه، اصله و گلدان برسد. تورج نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استان خوزستان با اقلیم منحصر به فرد و متنوع، یکی از مهمترین مناطق تولید

ایسنا/خوزستان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: پیش‌بینی می‌شود میزان تولید گل و گیاهان زینتی در سال ۱۴۰۰ به سطح ۱۲۷۰ هکتار و تولید ۴۲۰ میلیون شاخه، اصله و گلدان برسد.

تورج نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استان خوزستان با اقلیم منحصر به فرد و متنوع، یکی از مهمترین مناطق تولید گیاهان زینتی در سطح کشور است و با داشتن ذخایر ژنتیکی مهم برخی از گیاهان زینتی، داشتن پتانسیل و امکانات بسیار بالا در این صنعت مانند شرایط آب و هوایی مناسب، نیروی کار مستعد، بخش‌های تحقیقاتی و اجرایی گسترده، دسترسی مطلوب به بازارهای مصرف داخلی و خارجی از قطب‌های مهم کشور در صنعت تولید گل و گیاهان زینتی به ویژه گل رز، گل مریم، گل نرگس و انواع گل‌های شاخه بریده دیگر نظیر داودی، لیسیانتوس، گلایول، لیلیوم، زنبق و گیاهان زینتی آپارتمانی نظیر آزالیا، شمعدانی، حنا، بگونیا، لاله، بنت قنسول و انواع گیاهان برگساره ای و درختچه‌ای، برگ زینتی، فصلی، نشایی و درختی و درختچه‌ای با تنوع بسیار بالا به شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه خوزستان از لحاظ سطح زیر کشت گل و گیاه زینتی بعد از تهران و مازندران رتبه سوم کشور را دارد، افزود: همچنین از لحاظ سطح گلخانه‌های تولید گیاهان زینتی با پوشش پلاستیک بعد از استان تهران رتبه دوم کشور و از لحاظ سطح فضای آزاد رتبه چهارم کشور بعد از مازندران، تهران و مرکزی را به خود اختصاص داده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: خوزستان با سطح ۱۶۳ هکتار و تولید ۴۵ میلیون و ۳۰۰ هزار گل شاخه بریده و ۵۴۵۰ تن پیاز و پیازچه، رتبه اول سطح زیر کشت گل مریم و پیاز مریم در کشور را کسب کرده است.

نوروزی تصریح کرد: استان خوزستان رتبه اول سطح زیرکشت گل رز و بعد از استان مرکزی رتبه دوم تولید گل رز با سطح حدود ۴۵۹ هکتار و تولید حدود ۱۳۸ میلیون گل شاخه بریده را در کارنامه خود دارد.

وی افزود: استان خوزستان از نظر سطح زیر کشت و تولید گل نرگس با سطح ۳۸۰ هکتار و تولید حدود ۱۱۵ میلیون گل شاخه بریده و ۳۴۰۰ تن پیاز و پیازچه، بعد از استان فارس رتبه دوم را در کشور دارا است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی خوزستان در سال ۹۹، یک هزار و ۱۶۱ هکتار بوده است، تصریح کرد: در سال ۹۹ حدود ۳۸۶ هکتار کشت در گلخانه‌ها و حدود ۷۷۵ هکتار کشت در فضای آزاد انجام شد که از این سطوح، ۳۶۹ میلیون گل شاخه بریده و اصله گل، برداشت شده و این میزان نسبت به سال ۹۸، ۱۱ درصد رشد داشته است.

نوروزی عنوان کرد: گیاهان زینتی تولیدشده در استان در سال گذشته به تفکیک شامل ۳۲۱ میلیون شاخه انواع گل‌های شاخه بریده رز، مریم، گلایول، نرگس و سایر گل‌های شاخه بریده، حدود ۱۵ میلیون گلدان گیاه زینتی، حدود ۱۸ میلیون عدد نشاء گیاهان فصلی و نشایی و حدود ۱۶ میلیون اصله درخت و درختچه زینتی بوده است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود میزان تولید گیاهان زینتی در سال ۱۴۰۰ به سطح ۱۲۷۰ هکتار و تولید ۴۲۰ میلیون شاخه، اصله و گلدان برسد.

نوروزی با اشاره به میزان اشتغال به وجود آمده در تولید گل و گیاهان زینتی در خوزستان تشریح کرد: در استان یک هزار و ۲۰۰ تولیدکننده گل و گیاهان زینتی هستند که با احتساب شاغلان فصلی مستقیم و غیرمستقیم، میزان اشتغال در این رسته به حدود ۱۰ هزار نفر می‌رسد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به شهرهای تولیدکننده گل و گیاهان زینتی در خوزستان اظهار کرد: شهرستان‌های ایذه، باغملک، بهبهان، رامهرمز، دزفول، شوش، شوشتر و گتوند تولید گل و گیاهان زینتی را انجام می‌دهند و از این میان، شهرستان‌های دزفول، بهبهان، اندیمشک، شوش و باغملک بیشترین سطح زیر کشت و تولید گل و گیاهان زینتی را در استان به خود اختصاص داده‌اند.

وی با بیان اینکه ارزش تولید گل و گیاهان زینتی استان بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برآورد می‌شود، گفت: تولیدات گل و گیاهان زینتی استان علاوه بر تامین نیاز بازار استان، به سایر استان‌ها به ویژه تهران ارسال و در بازار گل شهید محلاتی و امام رضا (ع) توزیع می‌شوند و بخشی از آن‌ها نیز صادر می‌شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

خروج از نسخه موبایل