تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 آذر 1400 - 23:09
49 بازدید
کد خبر : 120750

پیشگیری، برنامه‌ریزی و مدیریت ریسک، جایگزین واکنش‌های مقطعی و مدیریت بحران شود

پیشگیری، برنامه‌ریزی و مدیریت ریسک، جایگزین واکنش‌های مقطعی و مدیریت بحران شود

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در نامه‌ای به پیروز حناچی – شهردار تهران – خواستار بهنگام‌سازی گزارش آسیب‌شناسی ریسک‌ها و جایگزینی پیشگیری، برنامه‌ریزی و مدیریت ریسک به جای واکنش‌های مقطعی و مدیریت بحران شد. به گزارش ایسنا، مجید فراهانی با اشاره به ساخت‌وسازهای غیر اصولی در رود دره‌های پایتخت و با تاکید

پیشگیری، برنامه‌ریزی و مدیریت ریسک، جایگزین واکنش‌های مقطعی و مدیریت بحران شود

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در نامه‌ای به پیروز حناچی – شهردار تهران – خواستار بهنگام‌سازی گزارش آسیب‌شناسی ریسک‌ها و جایگزینی پیشگیری، برنامه‌ریزی و مدیریت ریسک به جای واکنش‌های مقطعی و مدیریت بحران شد.

به گزارش ایسنا، مجید فراهانی با اشاره به ساخت‌وسازهای غیر اصولی در رود دره‌های پایتخت و با تاکید بر احتمال وقوع مشکلات در پی بارندگی‌های اخیر در نامه‌ای به شهردار تهران خواستار آسیب‌شناسی جدی برای پیشگیری از بحران طی سال‌های آینده شد.

وی در این نامه با عنوان «تهران شهر بی‌دفاع در مقابل سیل و بلایای طبیعی» می‌نویسد:

«جناب آقای دکتر حناچی

شهردار محترم تهران

با سلام و تحیت

با آرزوی موفقیت در سال جدید، همانگونه که مطلعید وقوع سیلاب‌های فراگیر در روزهای ابتدایی فروردین ۹۸ باعث شد تا شمار زیادی از هموطنان، شهرها و روستاهای کشورمان آسیب جدی دیده و نتایج و خسارت‌های دهشتناک برجای گذاشته که در هشدارهای مسؤولان نیز همواره شهر تهران به عنوان یکی از فضاهای احتمالی مخاطرات مشابه اعلام و هشدارباش داده شده است. اکنون که زمان درس‌آموزی از این حوادث غم‌انگیز است ضروری است با آسیب شناسی دلایلی که باعث این وقایع گردید به شناسایی و برنامه‌ریزی برای مدیریت پیشگیرانه وقوع این مخاطرات برای شهر تهران بپردازیم که ذیلاً به برخی از شواهد درخصوص چالش‌های مشابه پیش رو اشاره می‌کنم:

۱- روز یکشنبه ۴ مرداد ۶۶ سیل بزرگ تجریش باعث شد تا بیش از سیصد نفر از شهروندان تهرانی کشته و بیش از یکهزار نفر مجروح شوند. جاری شدن سیلاب در رود دره‌های دربند و گلاب دره عملاً بیش از یکصد تن گل و لای و سنگ را در مسیر رودخانه گلابدره، دربند و جعفرآباد به سمت میدان تجریش به حرکت درآورد و خسارات جانی و مالی فراوان به مردم، خانه‌ها و خودروهای ایشان وارد نمود. در بازدیدی که حدود سه ماه پیش از برخی رود دره‌های شمال تهران داشتم مشاهده کردم که برخلاف قانون توزیع آب مصوب سال ۶۱ مجلس که هرگونه دخل و تصرف در مسیر رودخانه‌ها و مسیل‌ها را ممنوع بر می‌شمرد در بسیاری از رود دره‌ها ساخت و ساز صورت گرفته که عملاً این رود دره‌ها را در زمان سیل به دره مرگ تبدیل می‌کند. (در یک مورد در بازدید از رود دره ولنجک چهار فروشگاه تغذیه با مجوز شهرداری منطقه داخل رود دره و بر روی رودخانه زیر بستر پل در حال ساخت مشاهده کردم که با پیگیری بعدی خوشبختانه عملیات ساخت و ساز متوقف و سازه‌ها جمع‌آوری گردید.)

۲- شهرداری تهران برای ساخت برخی بزرگراه‌ها همچون نیایش و امام علی (ع) و برخی بوستان‌ها همچون نهج‌البلاغه و جوانمردان عیناٌ همان اشتباه ساخت جاده و بوستان بر روی “مسیل دروازه قرآن شیراز” را تکرار کرده است. برای ساخت بزرگراه نیایش عملاً مسیل فرحزاد مسدود و با خاک پر شده و بخشی از اتوبان نیایش بر روی مسیل مسدود شده احداث شده است. همچنین احداث بوستان‌های نهج‌البلاغه در منطقه ۲ داخل رود دره فرحزاد و بوستان جوانمردان در منطقه ۲۲ داخل رود دره کن که کاملاً قابل پیش بینی است با وقوع هر گونه سیل و سیلاب در بالادست این بزرگراه‌ها و بوستان‌ها جان و مال شهروندان رهگذر در خطر جدی خواهد بود.

۳- کمتر از چهار سال پیش در روزی تعطیل در تیرماه ۹۴ سیلابی مهیب رودخانه کن در شمال شهران در مسیر منتهی به امام زاده داوود را درنوردید و شهروندان اطراق کننده در سفره خانه‌های حاشیه رودخانه و نیز خودروهای عبوری را با خود برد . چهارده کشته و بیش از یکصد زخمی و مجروح بر جا مانده از این حادثه نشان می‌دهد که تا چه حد گسترش ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهر تهران تحت عنوان سفره خانه و رستوران می‌تواند خسارت آفرین باشد رستوران‌های غیر مجاز و بدون پروانه که تخت‌های استراحت خود را بعضاٌ تا لب آب گسترانیده‌اند چگونه دعوت کننده و میزبان رهگذران خود در سیلابی ناخواسته‌اند.

۴- شرکت خاکریزآب ذیل معاونت فنی عمران شهرداری تهران متولی احداث شبکه جمع‌آوری و اجرای زیرساخت‌های مربوط به کنترل سیلاب و مدیریت و هدایت آب‌های سطحی در شهر تهران است.

اگرچه بر اساس نقشه جامع مسیرها و کانال‌های جمع‌آوری و کنترل سیلاب در شهر تهران لازم است مجموعاً ۵۳۰ کیلومتر کانال زیرزمینی در قالب ۲۱۰ پروژه کوچک و بزرگ با اعتباری بیش از سه هزار میلیارد تومان برای تحقق این نقشه جامع اجرا شود لیکن سوگمندانه باید گفت امروز که بیش از ۲۵ سال از فعالیت این شرکت می‌گذرد بدلیل مشکلات اعتباری و تخصیص بودجه کمتر از پانزده درصد از پروژه‌های لازم برای هدایت سیلاب و آب‌های سطحی بر مبنای نقشه جامع مذکور ساخته شده است و بدیهی است با عدم تکمیل این شبکه، هر زمان و هر نقطه تهران می‌تواند دستخوش سیلاب و آب گرفتگی گردد.

جناب آقای دکتر حناچی،رفع حصر تهران از حصار بی تدبیری های موروثی که حاصل نگرش های کوتاه مدت و پوپولیستی مدیران گذشته شهری بوده است وضع شهر تهران را به اینجا کشانده که به جز عبارت “شهر بی دفاع” عبارت بهتری را برای تهران نمی تواند یافت و سکوت امروز ما در قبال این همه بی مسئولیتی و بی کفایتی و عدم برنامه ریزی برای جبران مافات و عقب ماندگی ها اگر نگوییم خیانت قطعا بی تفاوتی نسبت به جان و مال شهروندان خواهد بود. این سیل نیز بگذرد اما بیایید یکبار هم که شده پیشگیری، برنامه ریزی ومدیریت ریسک را جایگزین واکنش های مقطعی و مدیریت بحران نماییم.  لذا خواهشمندم دستور فرمایید ضمن بهنگام سازی گزارش آسیب شناسی ریسک ها و مخاطرات بلایای طبیعی شهر تهران اجرای پیشگیرانه رفع این مخاطرات در برنامه ای جامع در دستور کار قرار گرفته و  وظایف دستگاهها و مدیریتهای اجرایی مختلف در تکمیل سبد پروژه های ضروری برای مدیریت این مخاطرات در هیات دولت و نیز شورای معاونان شهرداری تهران پیگیری و گزارش مربوطه به شورای اسلامی شهر تهران ارایه گردد.»

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.