تاریخ انتشار : شنبه 13 آذر 1400 - 18:28
47 بازدید
کد خبر : 143867

چاه‌های آب دستگاه‌های دولتی کنتورگذاری شوند

چاه‌های آب دستگاه‌های دولتی کنتورگذاری شوند

ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان‌جنوبی بر کنتورگذاری چاه‌های آب دستگاه‌های دولتی تأکید کرد و گفت: اکنون ۴۵ درصد از آب شرب استان، به دلیل شبکه فرسوده انتقال آب هدر می‌رود که باید هر چه زودتر در خصوص اصلاح شبکه‌های آب اقدامات موثری انجام شود. حمید ملانوری عصر یکشنبه ۱۷ اسفند در جلسه ستاد سازگاری با کم آبی

چاه‌های آب دستگاه‌های دولتی کنتورگذاری شوند

ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان‌جنوبی بر کنتورگذاری چاه‌های آب دستگاه‌های دولتی تأکید کرد و گفت: اکنون ۴۵ درصد از آب شرب استان، به دلیل شبکه فرسوده انتقال آب هدر می‌رود که باید هر چه زودتر در خصوص اصلاح شبکه‌های آب اقدامات موثری انجام شود.

حمید ملانوری عصر یکشنبه ۱۷ اسفند در جلسه ستاد سازگاری با کم آبی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: خراسان جنوبی با توجه به کویری بودن و کمبود بارندگی در سال‌های اخیر در وضعیت بحران کم آبی قرار دارد.

وی با بیان اینکه باید برنامه ریزی جدی تری در این حوزه انجام شود تا وضعیت از این که وجود دارد، بحرانی‌تر نشود، افزود: اکنون ۴۵ درصد از آب شرب، به دلیل شبکه فرسوده انتقال آب در استان هدر می‌رود که باید هر چه زودتر در خصوص اصلاح شبکه‌های آب اقدامات موثری انجام شود.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به تأثیرات نصب کنتورهای هوشمند در چاه‌های آب کشاورزی، تصریح کرد: فرسودگی شبکه‌ها و کنتورها در شهر و هدر رفت آب، تبخیر بالای آب در استان و عدم استفاده از شیوهای نوین آبیاری از جمله عواملی است که باعث شده تا این بحران تشدید شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ما برای اصلاح الگوی مصرف در بخش آب روی ۵ درصد مصرف یعنی آب شرب تأکید کرده و از سایر بخش‌ها غفلت کرده‌ایم، هر چند این پنج درصد به واسطه شرب بودن ارزش بسیار بالایی دارد، اظهار کرد: تنظیم سند سازگاری با کم آبی استان در راستای سازگاری با طبیعت کن آب خراسان جنوبی است که وظایفی در این راست به حوزه‌های مختلف استان واگذار شده است.

ملانوری گفت: میزان مصرف آب در بخش شرب خانگی حدود ۵ تا هفت درصد، در بخش صنعت و خدمات حدود سه درصد و مابقی مصرف در بخش کشاورزی است.

وی در خصوص جداسازی آب شرب از آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز، اظهار کرد: در این زمینه نیز باید با برنامه پیش برویم و مشخص شود هر سال می‌خواهیم چه میزان از این جداسازی را انجام دهیم.

وی افزود: گاهی ما با هزینه‌های بسیار و سختی فراوان آب را سالم سازی و قابل شرب کرده و وارد شبکه می‌کنیم، اما این آب در آبیاری فضای سبز و باغچه و شستن ماشین و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ملانوری تصریح کرد: بخشی از این سهل انگاری در مصرف آب به واسطه قیمت پایین آن در کشور است و اگر آب با قیمت واقعی عرضه و افراد به ارزش واقعی آن پی می‌بردند این اسراف صورت نمی‌گرفت.

وی با بیان اینکه در خراسان‌جنوبی در سال‌های ترسالی میزان بارندگی ۱۱۵ میلی متر بوده است، خاطرنشان کرد:‌ در سال زراعی جاری میزان بارندگی تاکنون تنها ۳۵ میلی‌متر بوده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.