تاریخ انتشار: یکشنبه 21 آذر 1400 - 14:45

ایسنا/کردستان  استاد بیوسیستماتیک حشرات دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه زیستگاه‌های متنوع و غنی در کردستان وجود دارد اعلام کرد که طی پژوهش‌های مشترک با دانشگاه تهران، موسسه جانورشناسی ارمنستان و موزه جانورشناسی مسکو موفق به معرفی ۵ گونه و یک زیر گونه جدید حشرات از کردستان برای اولین بار در جهان شده‌اند. حامد غباری، استاد

ایسنا/کردستان  استاد بیوسیستماتیک حشرات دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه زیستگاه‌های متنوع و غنی در کردستان وجود دارد اعلام کرد که طی پژوهش‌های مشترک با دانشگاه تهران، موسسه جانورشناسی ارمنستان و موزه جانورشناسی مسکو موفق به معرفی ۵ گونه و یک زیر گونه جدید حشرات از کردستان برای اولین بار در جهان شده‌اند.

حامد غباری، استاد بیوسیستماتیک حشرات دانشگاه کردستان در گفت وگو با ایسنا با اشاره به خبر کشف تعدادی گونه حشره جدید در کردستان اظهار کرد که این اکتشاف حاصل یک پایان نامه کارشناسی ارشد و طرح پژوهشی در دانشگاه کردستان بوده که با همکاری اساتیدی از کشورهای ارمنستان و روسیه انجام شد.

وی افزود که در ابتدای پژوهش، با توجه به وجود زیستگاه‌های متنوع و غنی در کردستان انتظار آن می‌رفت که تعدادی گونه حشره جدید یافت شوند.

این استاد دانشگاه کردستان اعلام کرد که که اکوسیستم کردستان بسیار منحصر بفرد است که در آن شاهد جنگل، انواع مراتع و حتی بیابان هستیم که ظرفیت بالقوه کردستان را در خصوص معرفی گونه‌های جدید حشره به دنیا به عنوان افتخاری برای استان نشان می‌دهد.

وی با اشاره به همکاری گروه گیاهپزشکی دانشگاه کردستان، دانشگاه تهران، موسسه جانورشناسی ارمنستان و موزه جانورشناسی مسکو برای شناسایی حشرات تصریح کرد که طی این پژوهش‌ها ۵ گونه و یک زیرگونه حشره جدید از زیستگاه‌های کردستان به دنیا معرفی خواهد شد.

غباری عنوان کرد که معرفی این ۵ گونه و یک زیر گونه از سوسک‌های چوب‌خوار به دلیل آفت بودن، اهمیت فراوانی در محافل بین‌المللی و حوزه کشاورزی دارد.

وی خاطرنشان کرد که تحقیقات این تیم پژوهشی برای معرفی ۳ گونه جدید حشره در آب‌های رودخانه قشلاق سنندج و تعداد دیگری حشره در سایر استان‌های کشور در سال آینده ادامه خواهد داشت.

این استاد دانشگاه کردستان گفت: پژوهش بر روی گونه‌های جدید حشره در رودخانه قشلاق توسط محقق ایرانی ساکن کانادا و گروه گیاهپزشکی و شیلات دانشگاه کردستان به صورت مشترک انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه پژوهش‌های گذشته بر فونستیک حشرات کردستان جسته و گریخته بوده اظهار کرد که برای اولین بار تحقیقات تخصصی و جامع بر روی فونستیک حشرات کردستان از تیم ما و تعدادی از مراجع بین‌المللی در حال انجام است.

غباری افزود که برای اولین بار توسط تیم پژوهشی دانشگاه کردستان، ۱۲ گونه حشره که تاکنون در کشور یافت نشده بودند در کردستان گزارش شد.

وی تصریح کرد که ۴ مقاله حاصل از پژوهش‌ها در مجلات علمی کشور و بین‌المللی منتشر شده است.

این استاد دانشگاه کردستان عنوان کرد که نام علمی این ۵ گونه و یک زیر گونهDorcadion darakiensis ، Dorcadion  sarvabadensis، Dorcadion  eustriolatum، Phytoecia euimperialis، Phytoecia ambrusi  و Purpuricenus interscapillatus  marivanensis است.

وی با اشاره به اهمیت کشف این گونه‌های جدید حشره درپایان یادآور شد که برای نامگذاری این ۶ گونه به جز یک گونه، از نام مناطق کردستان مثل سروآباد و مریوان استفاده شده که این موضوع و انتشار نتایج پژوهش‌ها موجب جلب توجه محققین از سراسر دنیا به کردستان می‌شود.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل