کمبود امکانات درمانی در کارزار کرونا/آمبولانس کوهسرخ برانکارد ندارد
ایسنا/خراسان رضوی کمبود امکانات درمانی در کوهسرخ به یک معضل اساسی برای مردم تبدیل شده، به طوری که بسیاری از ساکنان این شهرستان برای انجام برخی امور درمانی باید با طی مسیرهای کوهستانی به شهرهای همجوار از جمله کاشمر مراجعه کنند که این موضوع علاوه بر صرف وقت، خطرات و هزینههای بسیاری را برای بیماران به
ایسنا/خراسان رضوی کمبود امکانات درمانی در کوهسرخ به یک معضل اساسی برای مردم تبدیل شده، به طوری که بسیاری از ساکنان این شهرستان برای انجام برخی امور درمانی باید با طی مسیرهای کوهستانی به شهرهای همجوار از جمله کاشمر مراجعه کنند که این موضوع علاوه بر صرف وقت، خطرات و هزینههای بسیاری را برای بیماران به دنبال دارد.
وقتی شهرستان شدن کوهسرخ در سال ۹۸ به طور رسمی ابلاغ شد و تابلوی بخشداری این بخش به فرمانداری تغییر یافت، بسیاری خوشحال از پایان چندین دهه محرومیت روزهای روشنی را به دور از کمبودها در ذهن خود ترسیم نمودند اما وقتی کرونا رخ خود را نشان داد، محرومیتهای این منطقه بیشتر نمایان شد، به طوری که فرمانداری این شهرستان ۲۷ هزار نفری اعلام میکند هیچ امکانات و مکان مناسبی برای بستری بیماران کرونایی ندارد.
رئیس ستاد مقابله با کرونای شهرستان کوهسرخ در همین خصوص در گفتوگو با ایسنا با ابراز تأسف از اینکه نبود امکانات بستری در شهرستان کوهسرخ موجب شده بیماران کرونایی برای بستری شدن به بیمارستان شهید مدرس کاشمر انتقال داده شوند، افزود: اگر چه امکانات واکسیناسیون و آزمایشهای PCR و رپید در کوهسرخ انجام میشود ولی هیچگونه امکاناتی برای بستری بیماران مبتلا به کرونا در شهرستان نداریم و این از مهمترین معضلات و مشکلات موجود است.
رضا رمضانی طرقی تأمین امکانات مناسب در حوزه بهداشت و درمان برای بستری بیماران در شهرستان کوهسرخ را بسیار ضروری دانست و اظهار کرد: اگر به سطحی برسیم که کاشمر نتواند جوابگوی بستری بیماران باشد، قطعا با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد و باید از سالنهای ورزشی برای بستری بیماران استفاده کنیم.
وی ادامه داد: تجهیز یک مکان اگر چه ضرورت دارد اما کادر درمان مهمتر است. متأسفانه در کوهسرخ حتی کادر بیمارستانی هم نداریم چون پزشک، پزشک متخصص، تختهای مراقبتهای ویژه و انجام آزمایشها را در کوهسرخ نداریم؛ به همین خاطر نبود این امکانات بر دوش شهرستانهای مجاور میافتد.
فرماندار کوهسرخ ضمن تقدیر از کادر درمانی شهرستان کاشمر، گفت: هنوز در شهرستان کوهسرخ اتفاقات خاصی برای تجهیزات بهداشت و درمان نیفتاده است.
رمضانی افزود: در سفر استاندار وقت به کوهسرخ مصوب شد که مرکز درمانی شهر ریوش تجهیز و به ساختمان جدید انتقال یابد که تاکنون فضای فیزیکی مجموعه پیشرفت ۹۰ درصدی دارد اما از تجهیزات مورد نیاز هنوز تنها ۲۰ درصد به شهرستان انتقال داده شده است.
وی اظهار کرد: تاکنون چندین مرتبه از استان پیگیریهایی را برای مرکز درمانی شهر ریوش داشتیم که امیدواریم هر چه زودتر با توجه به موقعیت حساس منطقه به بهرهبرداری برسد و بیماران با خیال راحتتری از این فضا استفاده کنند.
فرماندار کوهسرخ گفت: علیرغم اینکه تاکنون ۲ اورژانس ۱۱۵ در روستاهای ایور و اوندر راهاندازی شده و مجهز هم است اما با امکانات فعلی آنگونه که باید نمیتوانیم در شهرستان کوهسرخ خدمات ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: اگر یک مادر باردار از روستای داغی، سنجدک یا بندقرا بخواهد به مرکز ریوش انتقال داده شود، فقط اقدامات اولیه انجام میشود اما برای اعزام بیمار و پذیرش وی در بیمارستان کاشمر باید نزدیک به ۸۰ کیلومتر مسافت را طی کنند.
رمضانی گفت: هدف از شهرستان شدن کوهسرخ بهرهمندی مناطق کم برخوردار و دریافت امکانات و خدمات بهتر برای مردم بوده است نه اینکه فقط تابلوی بخشداری به فرمانداری تغییر کند.
وی به مهمترین اولویتهایی که در حوزه بهداشت و درمان شهرستان کوهسرخ باید مورد توجه قرار گیرد اشاره کرد و افزود: تکمیل و تجهیز مرکز درمانی جدید کوهسرخ از جمله اولویتهایی است که باید مورد توجه مسئولان استان قرار گیرد.
رئیس ستاد مقابله با کرونای شهرستان کوهسرخ همچنین مطرح کرد: اگر بیماران، مادران باردار، بیماران اورژانسی، مصدومان ناشی از اتفاقات جادهای و سایر حوادث را بخواهند به شهرستان کاشمر منتقل کنند، با حداقل امکانات اعزام صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: آمبولانسهای موجود در کوهسرخ خودروهایی نیست که تمام تجهیزات مورد نیاز را داشته باشند و مردم از آن بهرهمند شوند؛ این یکی از مهمترین نقصهایی است که باید در کوهسرخ رفع شود.
وی گفت: در فصل بارندگیها با توجه به کوهستانی و صعبالعبور بودن جادهها به آمبولانس دو محور با تجهیزات کامل نیاز داریم تا اگر بیماری در مسیر دچار مشکل شد، بتوانند حداقل وی را احیا کرده و در صورت نیاز شوک بدهند.
رمضانی تصریح کرد: وقتی یک آمبولانس برای مسیر ۶۰ تا ۷۰ کیلومتری در نظر گرفته میشود، باید از امکانات مجهزی برخوردار باشد اما اکنون این گونه نیست.
وی همچنین حضور پزشکان متخصص در منطقه را یکی دیگر از ضروریات دانست و از پزشکان متخصص کوهسرخی که در دیگر مناطق هستند، درخواست نمود به مردم زادگاهشان کمک کنند و هفتهای چند ساعت از وقت خود را ایثار کرده و به مردم منطقه خدمات ارائه دهند.
آمبولانس بدون برانکارد
با سرد شدن هوا و شروع بارندگیها که عمدتا زودتر از فرا رسیدن زمستان این منطقه سفیدپوش است، دسترسی مردم برای علاج بیماریها به مراکز درمانی و بیمارستانی کاشمر بسیار سخت و دشوار میشود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان کوهسرخ نیز با اشاره به وضعیت امکانات شهرستان در حوزه بهداشت و درمان به ایسنا گفت: اگر چه کوهسرخ به شهرستان ارتقا یافته و شبکه بهداشت و درمان مستقل شده اما هنوز امکانات مورد نیاز به منطقه نیامده و این یکی از گلههای جدی هر هفته ما از مسئولان استانی است.
عمید شمسایی تصریح کرد: به رغم اینکه توقعات مردم شهرستان از ما در حد شبکهای با تمام امکانات و تجهیزات است اما در واقع امکانات ما در حد یک مرکز بهداشتی درمانی بوده و این موجب بروز مشکلات و گلایههای جدی مردم شده است.
وی اظهار کرد: هر چند با پیگیریهای بسیار نماینده مردم در مجلس و فرماندار شهرستان پس از چندین ماه توانستیم یک آمبولانس بگیریم اما امکانات و تجهیزات همان هم هنوز کامل نیست، به طوری که برانکارد و دیگر دستگاههای ضروری مورد نیاز را ندارد که در این خصوص درخواستهایی را برای تکمیل آن از مسئولان استانی داشتیم ولی هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان کوهسرخ گفت: چون ساخت بیمارستان برای شهرستانی مانند کوهسرخ صرفه اقتصادی ندارد، به همین خاطر احداث آن منتفی است. بر اساس نظر کارشناسان اگر یک آمبولانس درجه یک با تمام امکانات داشته باشیم، بهتر از آن است که برای ساخت یک بیمارستان با این جمعیت که معلوم نیست در ماه چند بیمار داشته باشد، به صورت میلیاردی هزینه کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مرکز درمان بستر شهرستان کوهسرخ تا ۲۲ بهمن امسال افتتاح خواهد شد، گفت: اگر همین مرکز هم راهاندازی شود، در ارائه خدمات به مردم وضعیت بهتر خواهد شد.
شمسایی در ادامه با انتقاد از اینکه شبکه بهداشت و درمان کوهسرخ برای مسائل مالی هنوز وابسته به کاشمر است، افزود: میطلبد در این خصوص هر چه زودتر تدابیر لازم اتخاذ شود، حتی بسیاری از خیران حوزه سلامت کوهسرخ کمکهای خود را به کاشمر میکنند، در صورتی که خود این شهرستان در حوزه بهداشت و درمان نیازها و کمبودهای بسیاری دارد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان کوهسرخ افزود: امیدواریم با توجه به محرومیت کوهسرخ خیران شهرستان به این منطقه توجه بیشتری داشته باشند. اگر چه خیران به کاشمر کمکهای ۲ تا سه میلیاردی دارند اما کمکهایی که به این شهرستان محروم میشود، نهایت در حد یک دستگاه فشارسنج است.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط مالی و ارائه خدمات بهتر به شهروندان نیازمند توجه خیران شهرستان و مسئولان استانی به حوزه بهداشت و درمان کوهسرخ هستیم.
پراکندگی روستاها و کوهستانی بودن منطقه را نمیتوان دلیلی بر غفلت دیرینه برای تأمین امکانات بهداشتی درمانی آن هم در شهرستانی که زیباترین طبیعت و تاریخیترین بافت منطقه ترشیز یعنی کوهسرخ را دارد و اغلب در روزهای تعطیل و پایانی هفته پذیرایی جمعیتی بالغبر ۱۵ هزار نفر است، دانست.
هر چند برخی مسئولان معتقدند تعداد متخصصان در کل کشور رضایتبخش است اما شهرستان کوهسرخ هنوز از داشتن پزشک متخصص محروم است.
بدون شک تأمین امکانات درمانی از مهمترین و اولین نیازهای مردم منطقه است. متأسفانه شهرستان کوهسرخ با وجود ۲۸ روستا به مرکزیت شهر ریوش و جمعیتی بیش از ۲۷ هزار نفر از امکانات بهداشتی و درمانی مناسب محروم است و این موجب شده در بسیاری مواقع مردم این شهرستان مجبور باشند برای تأمین نیازهای درمانی خود مسیر کوهستانی را طی و به کاشمر مراجعه کنند که در این راه با مشکلات زیادی هم رو به رو میشوند. میطلبد مسئولان ذیربط برای برون رفت کوهسرخ از این محرومیت و معضل جدی در راستای جذب تجهیزات، امکانات و حضور پزشکان متخصص در منطقه تلاش بیشتری کنند.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰