پایان سومین جشنواره انتخاب کتاب سال خراسان شمالی با معرفی برترینها
ایسنا/خراسان شمالی سومین جشنواره انتخاب کتاب سال خراسان شمالی با معرفی برترینهای این حوزه از بین ۱۴۵ اثر به کار خود پایان داد. آیین پایانی سومین دوره از جشنواره انتخاب کتاب سال خراسان شمالی ۶ اثر منتخب و ۶ اثر شایسته تقدیر داشت که شب پنجشنبه ۲۷ آبان ماه در سالن همایش شرکت آب منطقهای استان
ایسنا/خراسان شمالی سومین جشنواره انتخاب کتاب سال خراسان شمالی با معرفی برترینهای این حوزه از بین ۱۴۵ اثر به کار خود پایان داد.
آیین پایانی سومین دوره از جشنواره انتخاب کتاب سال خراسان شمالی ۶ اثر منتخب و ۶ اثر شایسته تقدیر داشت که شب پنجشنبه ۲۷ آبان ماه در سالن همایش شرکت آب منطقهای استان به همت فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی برگزار شد.
به گزارش ایسنا بر این اساس، در بخش ادبیات و نثر معاصر، کتاب «گاف» نوشته «سارا گریانلو» از سوی انتشارات صاد به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
در بخش ادبیات و شعر کردی، کتابهای «تاوانبار» سروده «علیرضا سپاهی لائین» و «ب زمان کی دن» سروده «برات قوی اندام» از سوی انتشارات بیژن یورد به طور مشترک برگزیده شدند.
بر اساس رأی هیئت داوران در بخش ترجمه، کتاب «یوزپلنگ» نوشته «بیژن نجدی» و ترجمه «بهاره ضیغمی» که توسط انتشارات بیژن یورد منتشر شد به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
در بخش تاریخ، جغرافیا و استان شناسی نیز کتاب «گراتی، نگین اسفراین» نوشته «محمد صادق مروی» که از سوی انتشارات باغ کاغذی اسفراین و کتاب «آرزوی دیدار – مصاحبه دفاع مقدس» به قلم «عاطفه طالب پور» که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شدهاند، به عنوان اثر برگزیده انتخاب شدند.
لازم به ذکر است؛ کتابهای «بررسی نماد نقوش و نگارههای سفره کردی نوشته «معصومه ذوالفقاری» در بخش هنرهای تجسمی، «قوشمه ساز پرواز» در بخش موسیقی اثر «مهدی رستمی»، مجموعه شعر «دوچنار» سروده «حسن روشان» و کتاب «تالک» ترجمه شعر کرمانجی به فارسی ترجمه «شیرکوه پهلوانی» در بخش ادبیات، کتاب «سلام آقا سید» به قلم «علیرضا محمودی مظفر» در بخش تاریخ، جغرافیا و مستند نگاری و کتاب «داماد کوچولو» در بخش کودک و نوجوان سروده «زهرا داوری» به عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند.
همچنین در این مراسم از خانواده زنده یاد حاج داراب بدخشان؛ شاعر آیینی استان و انتشارات بیژن یورد تقدیر به عمل آمد.
سومین جشنواره انتخاب کتاب سال خراسان شمالی به دبیری «منیژه درتومیان» و به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، این رویداد فرهنگی در راستای توسعه فرهنگ نشر در جامعه، معرفی آثار فاخر مکتوب نویسندگان و ناشران، ارتقای سطح مطالعه و ترویج کتابخوانی در دو بخش برگزار شد که بخش موضوعی شامل آثار تألیف، ترجمه و تصحیح در موضوعات ۱۰ گانه کلیات، فلسفه و روانشاسی، دین، علوم اجتماعی، علوم خاص، علوم کاربردی، هنر، ادبیات، تاریخ و جغرافیا و کودک و نوجوان است و استان شناسی، زبان و ادبیات، گویشها و خرده فرهنگهای استان نیز بخش ویژه این جشنواره بود.
حسین فرخنده با اعتقاد به این که پویایی و سرزندگی جامعه فرهنگی و هنری، پویایی جامعه را به دنبال دارد، اظهار کرد: هر زمان فرهنگ مکتوب رشد داشته به همان میزان فرهنگ عمومی نیز از رشد خوبی برخوردار بوده و زیباییها و جاذبههای موجود در آموزههای اخلاقی که در آثار و اندیشههای بزرگان و اهل علم و ادب و هنر بوده سبب شده است، تا در فرهنگ عمومی رسوخ کند و موجب اعتلای فرهنگ عمومی جامعه شود.
فرخنده در بخش دیگری از سخنان خود به نقش نویسندگان اشاره کرد و از این که نویسندگان تنها برای حال نمینویسند، بلکه برای آیندگان هم سخن می گویند، افزود: در حقیقت آینده در فکر متفکران و نویسندگان قوام پیدا میکند و آثار آن را در رفتار آیندگان میبینیم.
وی با بیان این که این رویداد فرصتی را فراهم میکند تا کتابهای خوبی را که در عرصه فرهنگ، هنر، تاریخ و ادبیات و جغرافیای استان وجود دارد بشناسیم، تصریح کرد: تمام کتابهایی که در این دوره به عنوان آثار منتخب و شایسته تقدیر شناخته شدند نسبت خود را با فرهنگ و هنر بومی منطقه تعریف کردند و اگر لازم است شناختی در خصوص فرهنگ و هنر منطقه داشته باشیم، به طور قطع معرفی این کتابها در این آیین میتواند کمک بزرگی به خوانندگان کند تا از آن طریق فرهنگ و هنر این منطقه را بشناسند و در راه صیانت و پاسداشت آن گامهای مهم و ارزندهای بردارند.
وی هم چنین از این که در چند سال اخیر اقبال و توجه به تعریف هویت بومی و محلی ما بیش از گذشته شده است و منظومههای درخشانی در زمینه فرهنگ و هنر بومی به رشته نظم درآمده است، افزود: فرهنگ، هنر و موسیقی منطقه ظرفیت غنی شدن غنا ببخشیدن را دارد و آثار نویسندگان در این زمینه میتواند کمک شایان و برجستهای در این زمینه داشته باشد.
فرخنده هم چنین ضمن تقدیر از شرکت کنندگان در این دوره از جشنواره اظهارکرد: به طور قطع معرفی آثار برگزیده نباید متکی به این رویداد باشد و باید زمینههای معرفی بیشتر آثاری که در این رویداد معرفی شدند، فراهم شود.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰