تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 آذر 1400 - 20:22
180 بازدید
کد خبر : 137011

اراک بدون بازار از هویت تاریخی تهی می‌شود/در تخریب خانه انصاری دچار غفلت شدیم

اراک بدون بازار از هویت تاریخی تهی می‌شود/در تخریب خانه انصاری دچار غفلت شدیم

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: اراک بدون بازار از هویت تاریخی تهی میشود . به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، علیرضا ایزدی در صحن رسمی شورای شهر اراک با بیان اینکه شهرداری پدر، کلیددار و متولی شهر است و باید مناسبات و تعاملات خوبی با میراث فرهنگی داشته باشد، افزود: با تعامل

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: اراک بدون بازار از هویت تاریخی تهی میشود .

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، علیرضا ایزدی در صحن رسمی شورای شهر اراک با بیان اینکه شهرداری پدر، کلیددار و متولی شهر است و باید مناسبات و تعاملات خوبی با میراث فرهنگی داشته باشد، افزود: با تعامل مناسب بین شهرداری اراک و میراث فرهنگی می توان افق مناسبی برای اراک که در برخی از حوزه ها دچار ضعف عمقی است را ترسیم کرد که این امر قطعا نشاط اجتماعی، رونق اقتصادی و توسعه پایدار را رقم می زند .

وی تصریح کرد: اراک بواسطه برند صنعتی خود در حوزه صنعت پیشرفت های مناسبی داشته است، اما حوزه گردشگری این استان و شهر اراک مغفول مانده است در حالی که می توان سهم مناسبی را عاید حوزه شهری اراک کرد .

ایزدی توسعه گردشگری را منوط به وجود برنامه و نگاه توسعه ای دانست تا از سرریز گردشگران استان های همجوار استفاده کرد، گفت: وجود بازار اراک، تالاب میقان، روستای نظم آباد و حسین آباد بغدادی و دیگر ابنیه می تواند فضایی را جهت توسعه گردشگری ایجاد کند و این امر قطعا مشروط بر وجود الگویی مناسب جهت توسعه پایدار و تولید ثروت است .

وی با اشاره به ظرفیت های استان مرکزی در حوزه صنایع دستی تاکید کرد: اراک ظرفیت رونق بخشی صنایع دستی را در سطح کشور دارد این استان پتانسیل مناسبی در حوزه چوب و مینا کاری دارد و می توان بازار مناسبی را توام با تولید ثروت در این استان ایجاد کرد و لازم است که مجموعه شهرداری برای این ظرفیت بررسی لازم را مدنظر داشته باشد .

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه تاسیسات اقامتی و هتل های استان و اراک گفت: اراک دارای سه هتل امیرکبیر، زاگرس و پیام است و در حوزه سرمایه گذاری جهت توسعه گردشگری مشکلاتی در استان و اراک وجود دارد. همدان در بازه زمانی ۱۵ ساله اخیر از ۴ هتل به ۱۷ هتل رسید و این اتفاق به واسطه اجرای برخی معافیت های مالی برای سرمایه گذاران حاصل شد، اما در اراک با مشکلات بسیاری مواجه هستیم .

وی افزود: اراک حتی در بحث فضای تفریحی نیز با چالش هایی مواجه است تنها فضای بازی کودکان با حداقل امکانات در این شهر شهربازی لاله است که استانداردهای مورد اطمینان خانواده نیز در آن مهیا نشده است، اما تنها فضایی برای تفریح به شمار می رود .

ایزدی با تاکید بر اینکه باید قبول کرد که استان و اراک بنا به آسیب های موجود از قافله پیشرفت عقب است، بیان کرد: استان مرکزی به لحاظ صنعتی از استان های همجوار خود پیشی گرفته است، اما در حوزه گردشگری با عدم توازن مواجه هستیم و علیرغم وجود پتانسیل های مطلوب به دلیل عدم مدیریت مناسب این ظرفیت شناخته نشده است .

وی تصریح کرد: باید پاسدار هویت معماری فرهنگی و اجتماعی شهر اراک بود، اما در این راستا شاهد وضعیت بدی در انتشار خبر هستیم. متاسفانه میراث فرهنگی و شهرداری سیبل تخریب ها قرار گرفته اند هرچند که در بحث خانه حاج باشی باید طمأنینه ای صورت می گرفت .

ایزدی با بیان اینکه اگر بازار اراک و خانه های تاریخی نباشد از هویت تاریخی خود تهی می شود، گفت: در عصر و دوره ای هستیم که دفاع از هویت در شرایط خوبی قرار ندارد باید همدلی را به منصه ظهور رساند و سال ۹۸ را باید سالی برای دفاع از هویت تاریخی شهر تبدیل کرد .

وی خواستار کمک به میراث فرهنگی جهت مرمت بازار اراک شد و افزود: میراث فرهنگی به لحاظ اعتباری سال سختی را پیش رو دارد و باید با همدلی در این زمینه پیش رفت و از طرفی به منظور تشویق سرمایه گذاران معافیت های مالی از سوی شورای شهر بررسی و تصویب شود .

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با بیان اینکه خودمان باعث شده ایم که استان مرکزی و اراک به عنوان مقصد گردشگری شناخته نشود، گفت: امروز  در شرایطی قرار داریم که زمانی برای فرصت سوزی نیست. واقعیت اینجاست که شهر اراک از نظر جمعیتی دچار سیر نزولی است و باید جاذبه هایی ایجاد می شد ولی اینکار برای کاهش مهاجرت صورت نگرفته بود .

وی با طرح این سوال که چرا باید برای کافی شاپ و یا رستوران در استان و اراک عوارض دریافت شود در حالی که همه نقاط کشور این اماکن از پرداخت عوارض مالیاتی معاف هستند؟ افزود: شورا باید نگاه عوارض گیری را تغییر دهد اولویت ما حفظ میراث فرهنگی با نگاه واقع بینانه نسبت به مسائل روز جامعه است خانه حاج باشی را نمی توان حفظ کرد مگراینکه مالک پای کار باشد .

ایزدی با تاکید بر اینکه پاسکاری جوابی برای مسائل نیست، بیان کرد: اگر می خواهیم جوانان اراکی، اراکی بمانند راهی جز توسعه گردشگری و پاسداشت هویت این شهر مانند بازار نداریم .

وی با بیان اینکه تاکنون طرح مناسبی برای مرمت احیای سراها و پاخورکردن بازار با نگاه توسعه گردشگری نداشته و نداریم که ضعف متولیان بازار است، گفت: همه ما در مورد تخریب خانه انصاری دچار غفلت شدیم و برای بازار هم طرح مدون استحکام بخشی و معماری نداریم و توسعه گردشگری تا به امروز صرفا در حواب و خیال بوده است .

ایزدی تصریح کرد: مرمت بازار اراک تاکنون کارشناسی نبوده است. مقصریابی امروز دردی از شهر دوا نمی کند. وظیفه همه ما متولیان پاسخگویی است اما باید مردم را نسبت به بازار حساس کنیم تا خود نسبت به مراقبت از آن وارد شوند .

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی تاکید کرد: اولویت مجموعه میراث فرهنگی استان حفظ بناهای تاریخی است، اما هتل ها از درجه اهمیت کمی برخوردار نیستند باید همه چیز را در هم تنیده دید تا به توسعه پایدار دست یافت .طرح جامع بازار اراک باید تهیه شود کارهای مقطعی بدون نگاه کلان محکوم به شکست است و باید بازار را اصل و محور توسعه گردشگری اراک قرار داد .منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.