آزمون خاک، مطمئنترین راه برای تشخیص میزان نیاز خاک به کودهای شیمیایی است
ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان گفت: : اگر بنا باشد کشاورز به اندازه کافی و مورد نیاز محصول از کودهای شیمیایی استفاده کند، بهترین و مطمئنترین راه آزمون خاک است. جواد صالحیان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی توسط کشاورزان، اظهار کرد: اگر بنا باشد کشاورز به
ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان گفت: : اگر بنا باشد کشاورز به اندازه کافی و مورد نیاز محصول از کودهای شیمیایی استفاده کند، بهترین و مطمئنترین راه آزمون خاک است.
جواد صالحیان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی توسط کشاورزان، اظهار کرد: اگر بنا باشد کشاورز به اندازه کافی و مورد نیاز محصول از کودهای شیمیایی استفاده کند، بهترین و مطمئنترین راه آزمون خاک است.
وی ادامه داد: هزینه آزمون خاک برای کشاورزان میتواند مقداری سنگین باشد، اما هر آزمایش میتواند تقریباً برای پنج هکتار زمین در نظر گرفته شود.
صالحیان افزود: کشاورزان برای انجام آزمون خاک میتوانند به کارشناسان ما در جهاد کشاورزی مراجعه کنند، یا اینکه خودشان از عمق ۳۰ سانتیمتری زمین و به صورت تصادفی از گوشههای مختلف زمین حدود یک کیلو خاک بردارند و به آزمایشگاههای خاک ما تحویل بدهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: ما یک سامانه پهنه بندی داریم که در آن هر کارشناس یک پهنه را در اختیار دارد و کشاورزان با آن کارشناس به صورت مستقیم در ارتباط هستند و مشکلی ندارند.
وی با اشاره به اینکه امسال سهمیه کود ازته استان ۷۷ هزار تُن، کود ریشه یا فسفاته ۲۰ هزار تُن و کود پتاسه ۴۴۰۰ تُن است، عنوان کرد: مشکلی که پیش آمده این است که مواد اولیه کودهای فسفاته و پتاسه از خارج وارد میشود، تا سال گذشته این کودها با ارز ۴۲۰۰ تومان تأمین میشدند ولی امسال با ارز نیمایی تأمین میشود و این یک معضل در کل کشور است که کشاورز ما دیگر از کودها فسفاته و پتاسه استقبال نمیکند و علت آن نیز عدم تمکن مالی است.
صالحیان بیان کرد: کودها را شرکت خدمات حمایتی به صورت اعتباری به ما میدادند، اما الان ابتدا باید پول را واریز کنیم که به ما کود بدهند، عاملهای کود ما بخش خصوصی هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: سهمیه استان ۱۹۰۰ تُن کود فسفاته است و کمتر از ۱۰۰۰ تُن در انبار داشتیم که بین شهرستانها توزیع شد و از این میزان تنها ۳۰۰ تُن مصرف شده که علت آن را میتوان قیمت تمام شده کود دانست.
وی تأکید کرد: کودهای محلولی نیز داریم که کشاورزان بعد از سبز شدن محصول میتوانند به صورت مایع از آن استفاده کنند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰