تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 - 18:55
60 بازدید
کد خبر : 160523

یک کارشناس مذهبی: حضرت زینب(س) از حیثیت اسلام دفاع کرد

یک کارشناس مذهبی: حضرت زینب(س) از حیثیت اسلام دفاع کرد

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: حضرت زینب پیام شهدای کربلا را به گوش جهانیان رساند و با دفاع از حیثیت اسلام، در کوفه و شام انقلاب و تحولی به وجود آورد. حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صالحی‌کیا در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ویژگی‌های شخصیتی حضرت زینب (س)، اظهار کرد: تمام عمر با برکت حضرت زینب(س) از

یک کارشناس مذهبی: حضرت زینب(س) از حیثیت اسلام دفاع کرد

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: حضرت زینب پیام شهدای کربلا را به گوش جهانیان رساند و با دفاع از حیثیت اسلام، در کوفه و شام انقلاب و تحولی به وجود آورد.

حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صالحی‌کیا در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ویژگی‌های شخصیتی حضرت زینب (س)، اظهار کرد: تمام عمر با برکت حضرت زینب(س) از زمان تولد تا زمانی که از دنیا می‌روند برای شیعیان درس و یک الگوی حسنه است. در قرآن و در سوره احزاب و ممتحنه از اسوه حسنه برای حضرت محمد(ص) و حضرت ابراهیم استفاده و تکرار شده است.

وی افزود: اسوه حسنه به معنای الگوی نیکو در مبارزه با دشمنان اسلام در راه اهداف دین در این دو سوره برای حضرت محمد(ص) و حضرت ابراهیم(ع) به کار برده شده است. زمانی که مشرکین مکه در سال هشتم هجرت تصمیم گرفتند کار اسلام را یکسره کنند، خداوند در سوره احزاب با اشاره به جنگ خندق به پیامبر اکرم(ص) اشاره دارد که چگونه در برابر دشمنان ایستادگی کرده است. در آن دوران برخی‌ها ایمان‌شان متزلزل شد و وعده‌های پیامبر را پوچ می‌دانستند. خداوند، پیامبر را به خاطر استقامت در برابر دشمنان که بتواند نماز و روزه را به پا دارد، اسوه‌ حسنه معرفی کرده است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: زندگی حضرت زینب(س) در راه مبارزه با دشمنان اسلام برای ما یک اسوه‌ حسنه محسوب می‌شود. مومنین باید همانند ایشان در مبارزه با دشمنان اسلام استقامت کرده و در میانه راه کم نیاورند. اگر به تاریخ نگاهی بیندازیم خیلی از مومنان در میانه راه که باید صبر و استقامت پیشه می‌کردند، کم آورده و از مسیر خود منحرف شدند.

صالحی‌کیا با اشاره به نقش حضرت زینب(س) در داستان کربلا، خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) برای تکمیل نهضت عاشورا حضرت زینب(س) را با خود با کربلا برد. پیامبر اکرم(ص) در شب خداحافظی امام حسین(ع) در مدینه، به خواب ایشان آمده و می‌فرمایند که «خداوند از تو خواسته که به سمت عراق خروج کنی تا در این راه شهید شوی تا با شهادت تو دین خدا حفظ شود. همچنین خداوند از تو خواسته که حضرت زینب(س)، زن و فرزندانت را به همراه خود به عراق ببری تا با اسارت آنان دین خدا حفظ شود». بنابراین حضرت زینب(س) به دلیل استقامت و توانایی‌اش در به دوش کشیدن این مسئولیت از سوی خداوند انتخاب شده است.

وی تصریح کرد: اگر امام حسین(ع) اهل‌بیت خود و حضرت زینب(س) را به همراه خود به کربلا نمی‌برد، دشمنان اسلام، تاریخ را تحریف کرده و نهضت عاشورا به مردم انتقال پیدا نمی‌کرد. مردم پس از شهادت امام حسین(ع) بیدار شدند که نتایج آن وقوع قیام‌های توابین و مختار بود. در طول تاریخ همگان به قیام امام حسین(ع) نگاه کرده‌اند و اگر حضرت زینب(س) نبود، نهضت عاشورا از بین می‌رفت.

این کارشناس مذهبی با اشاره به وظایف حضرت زینب(س) پس از شهادت امام حسین(ع)، گفت: حضرت زینب(س) در ابتدا پس از شهادت برادر خود، رهبری کاروان اسرا و مراقبت از آنان را بر عهده داشت. به زنان و بچه‌هایی که پدران و برادران خود را در کربلا از دست داده بودند، دلداری می‌داد. حفاظت از جان امام سجاد(ع) از دیگر وظایف حضرت زینب بود. در زمان به آتش کشیدن خیمه‌ها، عبور اسرا در قتلگاه و در مجلس ابن‌زیاد در کوفه، حضرت زینب جان امام سجاد(ع) را نجات دادند.

صالحی‌کیا عنوان کرد: همچنین در روایات آمده که چندین ساقی آب در کربلا وجود داشت. زمانی که آب سهمیه‌بندی شد، حضرت زینب(س) در کنار امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل سهمیه آب خود را به کودکان بخشیدند. در دوران اسارت نیز به دلیل کمبود غذا، سهمیه خود را به کودکان می‌بخشیدند که به دلیل ضعفی که در ایشان حاکم شده بود، نمازهای خود در دوران اسارت را نشسته به جا می‌آوردند.

وی تصریح کرد: حضرت زینب(س) با خطبه‌های خود به تبلیغ دین و ترویج عاشورا در طول راه اسارت خود برای مردم شهرها و روستاها از جمله کوفه و شام پرداخت و توانست دشمنان اسلام و یزید را رسوا کند. حضرت زینب(س) پیام شهدای کربلا را به گوش جهانیان رساند و با دفاع از حیثیت اسلام، در کوفه و شام انقلاب و تحولی به وجود آورد.

این کارشناس مذهبی گفت: حضرت زینب(س) با خطبه‌های خود توانست کاملاً ورق را بازگرداند. یزید که در شام جشن گرفته بود و از تمامی بزرگان شهر دعوت کرده بود، پس از خطبه‌های حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) تمام تقصیرات داستان کربلا را به دوش ابن‌زیاد انداخت و اعلام کرد که راضی به قتل امام حسین(ع) نبوده است. یزید که جشن پیروزی گرفته بود، خودش در میان اسرا، اسیر شده بود که در نهایت دستور داد تا اسرا با احترام به مدینه منتقل شوند.

صالحی‌نیا افزود: حضرت زینب(س) الگوی تمام خوبی‌ها است. در اهداف خود خستگی ناپذیر بود و در مبارزه با دشمنان اسلام حتی یک لحظه از اهداف بلند مدت خود کوتاه نیامد. صبر، رضایت در برابر رضای خدا، ایثار و از جان‌گذشتگی ایشان از جمله ویژگی‌های شخصیتی ایشان است که الگوی تمام مسلمین محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.