به ضرورت بایستی در جهت بینالمللیسازی آموزش عالی حرکت کنیم
ایسنا/خراسان رضوی نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امروزه ارتباط با دیگر دانشگاهها و بینالمللی ساختن دانشگاه جزو ماهیت و ذات هرمجموعه علمی قرار گرفته و بایستی به شاخصهای بینالمللی در دانشگاه اعم از شاخصهای آموزشی، دانشجویی و… به عنوان یک عامل تاثیرگذار توجه کنیم. حسن کلاته، امروز ۵ اسفندماه در نشست همکاریهای علمی و
ایسنا/خراسان رضوی نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امروزه ارتباط با دیگر دانشگاهها و بینالمللی ساختن دانشگاه جزو ماهیت و ذات هرمجموعه علمی قرار گرفته و بایستی به شاخصهای بینالمللی در دانشگاه اعم از شاخصهای آموزشی، دانشجویی و… به عنوان یک عامل تاثیرگذار توجه کنیم.
حسن کلاته، امروز ۵ اسفندماه در نشست همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه جامع علمی کاربردی با دانشگاههای افغانستان که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: حیات دانشگاه همواره منوط به چند ویژگی است. دانشگاه زمانی میتواند درمسیر پیشرفت و موفقیت قرار بگیرد و ماناتر باشد که به چند موضوع همواره توجه داشته باشد و آن را در دستور کار خود قرار دهد.
وی افزود: ویژگی اول، بینالمللی ساختن دانشگاه است. ما اگر در شبکه دانایی جهانی قرار نگیریم و کیفیت خود را به کیفیتهای مدنظر بینالمللی نرسانیم، با بنبستها و مشکلات جدی مواجه خواهیم شد. امروزه ارتباط با دیگر دانشگاهها و بینالمللی ساختن دانشگاه جزو ماهیت و ذات هرمجموعه علمی قرار گرفته و بایستی به شاخصهای بینالمللی در دانشگاه اعم از شاخصهای آموزشی، دانشجویی و… به عنوان یک عامل تاثیرگذار توجه کنیم. بنابراین به ضرورت بایستی در جهت بینالمللی سازی آموزش عالی حرکت کنیم.
رییس گروه همکاریهای دوجانبه علمی وزارت علوم تاکید کرد: ویژگی پر اهمیت دوم احساس وظیفه و مسئولیت پذیری اجتماعی دانشگاهها است. دانشگاه درکنار تربیت دانشجو، وظایفی در قبال اجتماع و جامعه خود دارد، مخصوصا در شرایطی که این بیماری منحوس فراگیر شده خیلی از مراکز و نهادها از جامعه علمی انتظار راهحل و حل مسئله را دارند. تولید واکسن کرونا، مقابله با شرایطی که کرونا ایجاد کرده، بحرانهای زیست محیطی و… همه اینها مسئولیتهایی را متوجه دانشگاه کرده که اگر دانشگاههای ما درصدد پاسخگویی به این نیاز برنیایند، مطمئنا در آینده با مشکلات و شرایط حادی مواجه خواهیم شد.
کلاته با اشاره به اینکه «دانشگاه جامع علمی کاربردی حاصل تجربه نظام آموزش عالی ایران است»، عنوان کرد: این دانشگاه در صدد پاسخگویی بخشی از نیازهای جامعه است و ضمن اینکه درمدار بینالمللی شدن در سالهای اخیر شتاب خوبی گرفته و با دانشگاههای منطقه و فرامنطقه و کشورهای اروپایی و جهانی تعاملات مناسبی برقرار کرده است. اکنون فرصت خوبی برای عزیزان افغانستانی فراهم شده که از تجریبات ما در این زمینه بهره ببرند و این تجربیات و آگاهیهای دانشگاه علمی کاربردی را به جامعه علمی افغانستان و دانشگاههای افغانستان انتقال بدهند.
نماینده وزارت علوم تصریح کرد: وزارت علوم و تحقیقات فناوری سیاستها و محورهای مختلفی را در رابطه با همکاری با کشور افغانستان لحاظ کرده است که اکنون نیز درحال پیگیری آنها هستیم. یکی از مهمترین سیاستها کمک به جامعه علمی و اعضا هیأت علمی افغانستان بوده است تا بتوانند در سطوح عالی مشغول به تحصیل شوند، خصوصا در دو تا سه سال اخیر که جمهوری اسلامی ایران بیشترین بورس را به دانشجویان و اعضاء هیأت علمی کشور افغانستان تعلق داده است.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از محورهای مورد نظر ما ورود زنان افغانستانی به جامعه علمی است، گفت: هربارکه درخواستی از سمت زنان جامعه افغانستان به ما ارسال میشود با دیده باز از آن استقبال شده است. ما همواره به تقویت زبان و ادبیات فارسی بین دو کشور توجه ویژهای داشته ایم و تقریبا با اطمینان میتوان گفت هر درخواستی در زمینه تدریس در رشته زبان و ادبیات فارسی از سوی دوستان افغانستانی مطرح بشود با روی باز از آن استقبال خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: سالهاست دنبال راه اندازی شعبهای از دانشگاه جامع علمی کاربردی در کشور افغانستان هستیم و امیدواریم درآینده نزدیک شاهد راه اندازی آن در دانشگاه افغانستان باشیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰