تاریخ انتشار : شنبه 22 آبان 1400 - 21:26
182 بازدید
کد خبر : 88839

افزایش شهریه مدارس تیزهوشان، معمای این روزهای مردم

افزایش شهریه مدارس تیزهوشان، معمای این روزهای مردم

ایسنا/قم افزایش شهریه مدارس تیزهوشان با فرض آموزش مجازی از نکاتی است که متاسفانه والدین دانش آموزان را دلزده کرده است. مساله ای که بسیاری از والدین انتظار آن را نداشتند. یکی از دغدغه‌های همیشگی والدین فراهم کردن بهترین امکانات آموزشی برای فرزندانشان بوده و هست و همین باعث شده خانواده‌ها به دنبال مدرسه‌ای با کیفیت

افزایش شهریه مدارس تیزهوشان، معمای این روزهای مردم

ایسنا/قم افزایش شهریه مدارس تیزهوشان با فرض آموزش مجازی از نکاتی است که متاسفانه والدین دانش آموزان را دلزده کرده است. مساله ای که بسیاری از والدین انتظار آن را نداشتند.

یکی از دغدغه‌های همیشگی والدین فراهم کردن بهترین امکانات آموزشی برای فرزندانشان بوده و هست و همین باعث شده خانواده‌ها به دنبال مدرسه‌ای با کیفیت و با امکانات آموزشی بالا باشند و در این بین مدارس تیزهوشان به دلیل داشتن سطح بالای علمی و عملی نسبت به مدارس عادی مورد توجه بسیاری از والدین و دانش آموزان قرار دارند، و از آنجایی که ورود به این مدارس مستلزم قبولی در آزمون ورودی است، والدین متحمل هزینه‌هایی برای شرکت فرزندان خود در کلاس‌های آمادگی آزمون تیزهوشان می‌شوند به خصوص برای پایه دوم متوسطه چرا که در این سه سال تحصیلی دانش آموزان باید خود را برای کنکور آماده کنند و البته این آغاز راه است و پرداخت شهریه و خرید کتاب‌های مکمل، کلاس‌های کنکور و سرویس مدرسه هزینه‌های زیادی بر دوش والدین می‌گذارد.

این در حالی است که دانش آموزان در مدرسه حضور پیدا کنند و از امکاناتی همچون ساعات زیاد تدریس، برنامه‌های آموزشی ویژه، استفاده از کتاب‌های مکمل و استفاده از مشاوره تحصیلی و کتابخانه، برگزاری کلاس‌های خاص برای مثال در طبیعت که از امتیازات مدارس تیزهوشان نسبت به مدارس عادی به شمار می‌آید بهره مند شوند.

امّا شیوع بیماری کرونا آموزش حضوری را در همه مدارس اعم از عادی، نمونه دولتی، تیزهوشان تعطیل کرده و از این حیث دیگر تمایزی بین این مدارس وجود نداشته و همه موظف به ارائه آموزش‌ها در بستر فضای مجازی شدند بنابراین با توجه به این که این مدارس استعداد درخشان(تیزهوشان) دولتی هستند و در ایّام کرونا امکان استفاده از فضای علمی- آموزشی برای دانش آموزان وجود ندارد دلیل دریافت شهریه از خانواده‌ها چیست به خصوص که همه گیری کرونا مشکلات اقتصادی خانواده‌ها را دو برابر کرده است.

در این خصوص مادر دانش آموز پایه دهم توضیح می‌دهد: فرزندم تا پایه نهم در مدارس دولتی عادی درس خواند و با توجه به اهمیت سال دهم تا دوازدهم تصمیم گرفتیم وارد مدرسه تیزهوشان شود و در آزمون ورودی پذیرفته شد و مبلغ دو میلیون و سیصد شهریه پرداخت کردیم امّا شرایط کرونا فرصت حضور در مدرسه را از همه دانش آموزان گرفته بود.

حیدری ادامه داد: در آموزش مجازی علاوه بر شاد از اسکای روم هم برای تدریس استفاده کردند امّا به هر حال آموزش‌ غیر حضوری بوده باید حداقل مبلغ شهریه را کمتر می‌کردند از نظر میزان ساعات تدریس و برگزاری کلاس‌های فوق برنامه هم فرقی با مدرسه عادی نداشتند پس بهتر بود شرایط مالی خانواده‌ها را در این اوضاع کرونا و بیکاری در نظر بگیرند.

حیدری با اشاره به اینکه هنوز وضعیت سال تحصیلی جدید مشخص نیست و نمی‌دانیم که بالاخره آموزش‌ها حضوری است یا نه گفت: مبلغ شهریه مدارس تیزهوشان افزایش پیدا کرده و گفته شده حدود دو میلیون و هفتصد تا دو میلیون نهصد است.

مادر دانش آموز پایه یازدهم هم گفت: پارسال شهریه دو میلیون سیصد بوده و با وجود غیر حضوری بودن کادر مدرسه تمام تلاش خود را برای ارائه آموزش کرده و به جز برنامه شاد از اسکای روم هم استفاده کردند و  ناگفته نماند که از کیفیت تدریس معلمان راضی بودیم امّا از برنامه آمادگی دانش آموزان برای کنکور خبری نبوده البته باید در نظر داشته باشیم که فضای مجازی محدودیت‌های زیادی دارد و نمی‌توان توقع زیادی داشت و در حد توان سعی کردند آموزش خوبی داشته باشند.

وی افزود: وقتی مدارس خاص هستند به تبع یکسری هزینه‌هایی وجود دارد و برای همین آموزش مجازی هم آمدند فیبرنوری برای مدرسه گرفتند و ۲۰ میلیون هزینه کردند که دانش آموزان بتوانند با سیستم و از طریق اسکای روم معلم را ببینند و در واقع با توجه به به شرایط کرونا فضای کلاس شکل زنده به خود گرفت امّا اینکه تا چه حد آموزش و پرورش برای ایجاد زیر ساخت های آموزش مجازی در مدارس تیزهوشان فعالیت کرده نمی‌دانم در واقع باید از رده های بالاتر دلیل دریافت شهریه را پرسید.

وی با اشاره به اینکه برای سال تحصیلی هم شهریه ها افزایش پیدا کرده گفت:حداقل امیدواریم وزارت بهداشت با همکاری وزارت آموزش و پرورش زمینه را برای حضور دانش آموزان در مدرسه و استفاده از امکانات آموزشی فراهم کنند به ویژه دانش آموزان دبیرستانی که رشته تخصصی می‌خوانند و باید برای قبولی در کنکور آماده شوند.

در این خصوص رئیس اداره استعداد درخشان آموزش و پرورش استان قم به تشریح وضعیت مدارس سمپاد و دریافت شهریه در شرایط کرونایی پرداخت.

علی طالبی رئیس اداره استعدادهای درخشان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل اجرایی ثبت نام نوآموزان و دانش آموزان که هر ساله توسط وزارت آموزش و پرورش برای مدیریت فرآیند ثبت نام در مجموعه آموزش و پرورش به استان‌ها ابلاغ می‌ شود، در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ برابر با مفاد دستور العمل مذکور، میزان حق الثبت (شهریه) مدارس استعدادهای درخشان با استناد به مصوبه هیئت امنای سازمان ملی پرورش استعداد درخشان، معادل پنجاه درصد میانگین شهریه مدارس غیر دولتی هر شهر تعیین و توسط اداره کل آموزش و پرورش هر استان به مدارس سمپاد ابلاغ می‌شود.

وی ادامه داد: در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ فرآیند تعیین شهریه مدارس سمپاد استان با حضور مسئولین ذیربط در مجموعه آموزش و پرورش استان صورت گرفت، لیکن با توجه به شرایط خاص کرونایی حاکم بر کشور، همچنین شرایط اقتصادی جامعه، به جای تعیین شهریه مدارس استعدادهای درخشان با لحاظ ۵۰ درصد میانگین شهریه مدارس غیر دولتی، با نظر موافق همکاران حاضر در جلسه، در متوسطه اول به جای ۵۰ درصد ۲۹ درصد و در متوسطه دوم ۳۱ درصد تعیین شهریه گردید.

طالبی با بیان اینکه استان قم علی رغم موفقیت های قابل توجه علمی، آموزشی و پرورشی در سال های تحصیلی اخیر، در قیاس با استان‌های همجوار همچون مرکزی (شهر اراک)، اصفهان، تهران، شهرستان های استان تهران و البرز، پایین ترین میزان شهریه را در مدارس استعداد درخشان تعیین نموده است.

رئیس اداره استعداد درخشان آموزش و پرورش در خصوص نحوه هزینه کرد شهریه های اخذ شده از دانش آموزان، بیان کرد: به استناد دستور العمل وزارتی اجرایی، اداری و مالی مدارس استعدادهای درخشان مدارس استعدادهای درخشان موظف اند تا مبالغ حاصل از دریافت شهریه را در ۵ حوزه تعیین شده در دستورالعمل مذکور اعم از هزینه های سرمایه ای و تجهیزاتی و مصرفی، حق الزحمه و حق التدریس کلاس های مکمل و فوق برنامه ، امور پژوهشی، همچنین امور پرورشی و فرهنگی و تربیت بدنی صرف نمایند.

همچنین رئیس اداره استعداد درخشان آموزش و پرورش با اشاره به این که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ که به اضطرار شرایط کرونایی، ارائه خدمات آموزشی و پرورشی در طول سال تحصیلی در بستر فضای مجازی ارائه گردید، به مدارس استعدادهای درخشان به جهت لزوم حفظ کیفیت خدمات خود، هزینه های بعضا سنگینی از جمله تقویت و تکمیل زیر ساخت های نرم افزاری و سخت افزاری کلاس های درس اضافه گردید.

طالبی با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری، توانستیم علی رغم شرایط غیر حضوری ناشی از شیوع کرونا، کیفیت خدمات آموزشی و پرورشی را در مدارس حفظ کنیم، توضیح داد: در بحث اخذ شهریه ما موظف هستیم تا دانش آموزان خانواده‌هایی که با شرایط مالی مناسبی مواجه نیستند را در حد توان و بضاعت مدرسه، تحت پوشش حمایتی داشته باشیم که بنابر گزارش‌های دریافت شده از مدارس، همکاران در مدارس سمپاد، همانند سنوات گذشته، در این خصوص انجام وظیفه کرده اند.

وی در پایان با بیان اینکه در سال۱۳۹۹، علی رغم شرایط سخت خدمات غیر حضوری به دانش آموزان سمپادی، افتخارات بسیار درخشانی در سطح استانی و ملی توسط مدارس سمپاد استان رقم خورد که گوشه‌ای از آنها، کسب ۲ رتبه از  صرفا ۲۵ رتبه بیست و دومین جشنواره جوان خوارزمی، کسب ۹ مدال رنگارنگ در المپیادهای علمی دانش آموزی، کسب ۸ رتبه زیر ۱۰۰ کشوری و ۴۰ رتبه زیر ۱۰۰۰ کشوری در کنکور سراسری ۱۳۹۹، همچنین چندین مقام استانی و کشوری در مسابقات قرآن  عترت و فرهنگی و هنری بوده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.