افزایش ابتلاء کودکان به کرونا/ نگران کمبود تخت هستیم
ایسنا/خراسان رضوی رئیس بخش مراقبتهای ویژه کودکان بیمارستان اکبر با اشاره به اینکه کودکان بسیار زیادی در پیک پنجم کرونا درگیر این ویروس شدهاند، عنوان کرد: کودکان درگیر کرونا با علائم تب، اسهال، استفراغ، بیحالی و… در پیک پنج بسیار بیشتر از پیک چهارم درگیر شدهاند. آنچه که در مشهد و اطراف آن مشاهده میشود گویای
ایسنا/خراسان رضوی رئیس بخش مراقبتهای ویژه کودکان بیمارستان اکبر با اشاره به اینکه کودکان بسیار زیادی در پیک پنجم کرونا درگیر این ویروس شدهاند، عنوان کرد: کودکان درگیر کرونا با علائم تب، اسهال، استفراغ، بیحالی و… در پیک پنج بسیار بیشتر از پیک چهارم درگیر شدهاند. آنچه که در مشهد و اطراف آن مشاهده میشود گویای این است که تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان با این علائم درگیر کرونا هستند. ما در پیک چهارم با هر شرایطی موضوع را سر و سامان دادیم اما باتوجه به افزایش کودکان درگیر با کرونا نگران کمبود آیسییو و تختهای بیمارستانی هستیم.
غلامرضا خادمی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص کرونای هندی موسوم به دلتا در کودکان، اظهار کرد: در پیک پنجم کرونا که اغلب مردم با نوع کرونای دلتا درگیر میشوند، کودکان علاوه بر علائم تنفسی، علائم گوارشی نیز دارند.
وی افزود: شکل درگیری کرونای هندی در کودکان همان نوعهای قبلی کروناست. به نظر میرسد که احتمال انتقال و درگیری در این نوع بسیار زیاد است. در این موج کودکان بیشتری درگیر شدند. ویروسی که کودکان شهر مشهد بیشتر با آن درگیر هستند، علائم گوارشی، تب، اسهال و استفراغ دارد.
رئیس بخش مراقبتهای ویژه کودکان بیمارستان اکبر مشهد با اشاره به اینکه خوشبختانه اکثر این کودکان خود به خود بهبود پیدا میکنند، عنوان کرد: با مراقبتهای اولیه، مایع درمانی و درمانهای علامت درمانی حدود ۹۹ درصد این کودکان بهبود پیدا میکنند. درگیریهایی که ما با کرونای کودکان داریم، همان سندرم شوک کروناست.
این فوق تخصص عفونی اطفال با بیان اینکه در پیک کرونا کودکان کمتر با سندرم شوک کرونا درگیر شده و در انتهای پیک این درگیری اوج پیدا میکند، خاطرنشان کرد: در انتهای پیک و چند هفته بعد از اوج همهگیری، کودکان بعد از کرونا درگیر علائم شوک کرونایی مانند درگیری قلبی، فشارخون، تب، قرمزی چشمها، راشهای پوستی، بی حالی، دلدرد، تشنج، اختلال هوشیاری و… میشوند. این علائم حدود دو هفته بعد از همهگیری کرونا و زمانی که دیگر درگیر کرونا نیستند و پیکی وجود ندارد، در کودکان ظاهر میشود.
خادمی با اشاره به اینکه وضعیت این کودکان بسیار ناراحت کننده است، تاکید کرد: خوشبختانه اکثر این کودکانی که دچار سندرم شوک کرونا شدند، بهبود پیدا میکنند. با مراقبتهای بیمارستانی و آیسی یو این کودکان بهبود پیدا میکنند، اما تمامی این کودکان نیاز به آیسییو داشته و باید تحت مراقبتهای ویژه قرار گیرند.
نگران سندرم شوک کرونا در کودکانیم
وی با بیان اینکه این وضعیت کودکان نگران کننده است، اشاره کرد: معمولا خود ویروس کرونا آسیب زننده به کودکان نیست. به این دلیل گفته میشود که از ابتلاء کودکان به کرونا جلوگیری کنید که احتمال اینکه کودکان زیادی درگیر سندرم شوک کرونا شوند، بسیار زیاد است. وقتی همهگیری کرونا در شهر زیاد شود، احتمال سندرم شوک کرونا یا mif-c که شبیه به بیماری کاوازاکی در کودکان است بیشتر میشود. تشخیص بیماری کاوازاکی کودکان سخت است.
رئیس بخش مراقبتهای ویژه کودکان بیمارستان اکبر با اشاره به اینکه بیشترین ترس و وحشت ما متخصصان در کووید کودکان، سندرم شوک کرونا در کودکان است، گفت: گرچه بزرگسالان نیز با علائم تنفسی مراجعه کرده و بستری میشوند. کودکان مبتلا به کرونا با علائم تنفسی اگر مبتلا به عفونت نشوند، بهبود پیدا میکنند. اگر کودکی علاوه بر کویید به عفونت دیگری دچار شود، دردسرساز خواهد شد. سندرم شوک کرونایی بیشتر در کودکان است. این سندرم سه هفته بعد از کرونا در کودکان بروز پیدا میکند.
خادمی با بیان اینکه درحال حاضر ویروس کرونایی که در شهر بسیار شایع شده و کودکان درگیر آن میشوند کرونایی است که علائمی گوارشی دارد، اظهار کرد: این نوع ابتلا به کرونا در کودکان بهوفور در مراجعان به مطب دیده میشود. هرشب حدود پنج تا ۱۰ کودک با این علائم به مطبها مراجعه و ویزیت میشوند. این کودکان علائمی مانند تب، دلدرد، استفراغ و بیحالی دارند. کودکان با این علائم بهبود پیدا میکنند، اما بنده و دیگر متخصصان عفونی نگران این هستیم که وقتی تعداد کودکان با علائمی مانند دلدرد، استفراغ، بیحالی و… بیشتر شود بعد از حدود سه هفته، سندرمهای شوک کودکان بیشتر شده و آیسییوی بیمارستان از این کودکان پر شود. این مسئله تجربهای است که ما در پیکهای قبل مشاهده کردهایم.
رئیس بخش مراقبتهای ویژه کودکان بیمارستان اکبر با اشاره به اینکه کودکان بسیار زیادی در پیک پنجم کرونا درگیر این ویروس شدهاند، عنوان کرد: کودکان درگیر کرونا با علائم تب، اسهال، استفراغ، بیحالی و… در پیک پنج بسیار بیشتر از پیک چهارم درگیر شدهاند. باتوجه به مواردی که در مشهد مشاهده میشود این است که در شهر مشهد و اطراف آن کودکان و نوجوانان زیادی با این علائم درگیر کرونا هستند.
خادمی تاکید کرد: ما در پیک چهارم با هرشرایطی موضوع را سر و سامان دادیم، اما باتوجه به افزایش کودکان درگیر با کرونا نگران کمبود آیسییو و تختهای بیمارستانی هستیم. باتوجه به شیوع این پیک کرونا با علائم گوارشی، احتمال میدهیم در چند هفته آینده با سندرم شوک کودکان بیشتری مواجه باشیم.
کاهش سن ابتلا به کرونا در کودکان
وی با اشاره به اینکه در بیمارستان اکبر یک بخش ویژه به کرونا کودکان اختصاص دارد، افزود: سن ابتلا به کرونا پایین آمده است. ابتلا به کرونا در سنین پایینتر درحال بروز است. در دورههای قبل نوجوانان و کودکان ۹ تا ۱۱ سال درگیر میشدند، اما در حال حاضر کودکان با سنین پایین و حتی شیرخواری بستری میشوند.
رئیس بخش مراقبتهای ویژه کودکان بیمارستان اکبر با بیان اینکه به طور متوسط تنها ۱.۵ درصد کودکان نسبت به بزرگسالان بستری میشوند، خاطرنشان کرد: به این معنا که از هر ۱۰۰ بزرگسال بستری تنها ۱.۵ کودک بستری میشود. ما انتظار این میزان درگیری در کودکان را نداشتیم و این میزان نگرانکننده است. ما فکر میکردیم که این بیماری بزرگسالان است. نگرانی بیشتر ما سندرم شوک کرونا در کودکان است؛ چراکه تنها بعد از چند هفته از همهگیری، این سندرم افزایش پیدا میکند.
خادمی با اشاره به اینکه موضوع فعلی که ما با آن مواجه هستیم افسردگی و چاقی کودکان است، بیان کرد: افسردگی و چاقی نگرانی ما در وضعیت کرونا و در کودکان است. خانوادهها کودکان را به بیرون شهر در تپه، کوهها و یا بیابانهایی که کسی کمتر در آنجا بوده و یا کسی حضور ندارد ببرند تا بچهها در این فضا دوچرخهسواری، دوییدن، بازی و… انجام دهند. توصیه ما بر این است که خانوادهها کودکان خود را به فضای باز برده تا کودکان نشاط پیدا کنند. خوشبختانه مشهد کناره و یا بیرون شهر بسیار زیاد دارد. وقتی کودکان بیشتر در خانه بمانند، تغذیه بیشتر و چاقی به سراغ آنان خواهد آمد.
وی گفت: ما متخصصان توصیه میکنیم که خانوادهها در استفاده از الکل وسواس نداشته باشند. مهمانینرفتن، رعایت فاصله اجتماعی، ماسک زدن و… از توصیه ما متخصصان به خانوادههاست؛ چراکه کودکان در محیط بسته و مهمانی بهسرعت ابتلا پیدا میکنند. کودکان کرونا را به یکدیگر به سرعت انتقال میدهند. نگرانی ما مصرف الکل در خانواده است.
رئیس بخش مراقبتهای ویژه کودکان بیمارستان اکبر اظهار کرد: اگر واکسیناسیون بزرگسالان به سرعت انجام و زنجیره قطع شود، دیگر نگرانی کمتری نسبت به ابتلاء کودکان به کووید۱۹ وجود دارد. در این صورت اپیدمی در کودکان کنترل میشود. ما در زمینه واکسیناسیون کودکان استرس نداریم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰