تاریخ انتشار : شنبه 29 آبان 1400 - 21:31
134 بازدید
کد خبر : 108118

آغاز دوران پسا خادم در کشتی

آغاز دوران پسا خادم در کشتی

کشتی ایران در سال ۱۳۹۸ بدون شک موفق ترین رشته ورزشی ایران در رقابت های جهانی و آسیایی بود، قهرمانی آسیا در تمامی رده های سنی به همراه کسب سکوهای نخست تا سوم جهان در رده های مختلف سنی حاکی از عملکرد موفق کشتی ایران در سال گذشته است. به گزارش ایسنا، کشتی ایران سال

آغاز دوران پسا خادم در کشتی

کشتی ایران در سال ۱۳۹۸ بدون شک موفق ترین رشته ورزشی ایران در رقابت های جهانی و آسیایی بود، قهرمانی آسیا در تمامی رده های سنی به همراه کسب سکوهای نخست تا سوم جهان در رده های مختلف سنی حاکی از عملکرد موفق کشتی ایران در سال گذشته است.

به گزارش ایسنا، کشتی ایران سال پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت، حواشی زیاد پیرامون برگزاری انتخابات و در نهایت انتخاب علیرضا دبیر به عنوان رییس جدید فدراسیون کشتی، مهمترین اتفاق این ورزش در سال ۱۳۹۸ بود.

در بحث نتیجه‌گیری نیز کشتی ایران سال موفقی را مخصوصا در رده های پایه پشت سر گذاشت.

سومی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان ایران در جهان، قهرمانی تیم های ملی کشتی فرنگی نوجوانان و امید ایران در جهان، نایب قهرمانی کشتی آزاد نوجوانان و امیدها در جهان و سومی آزادکاران جوان در جهان حاکی از نتایج درخشان تیم های ایران در رقابت های جهانی داشت تا جایی‌که به غیر از تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان، تمامی تیم های ایران به روی سکوی جهانی رفتند.

در آسیا نیز تیم های ایران در تمامی رده ها موفق به فتح سکوی نخست قاره کهن شدند تا کشتی ایران در سال ۹۸ در مجموع نمره قبولی بگیرد.

همچنین کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان ایران نیز با کسب نیمی از سهمیه ها در رقابت های جهانی قزاقستان عملکرد موفقی داشت، هر چند شیوع ویروس کرونا باعث لغو رقابت های گزینشی المپیک در تمامی نقاط جهان شد و به تبع آن تعطیلی اروهای تیم ملی نیز باعث بلاتکلیفی کشتی در سراسر جهان شد.

 

در ادامه مهمترین اتفاقات کشتی ایران در سال ۹۸ را می خوانید:

*پروسه طولانی برگزاری انتخابات

پس از ماجراهای دنباله دار استعفای رسول خادم، ۲ چهره ورزشی و سیاسی سکان ورزش اول ایران را به عنوان سرپرست در دست گرفتند،حمید بنی تمیم، دبیر و نایب رییس رسول خادم و پس از وی نیز بهروز نعمتی جمعا طی زمانی در حدود ۹ ماه عهده دار سرپرستی فدراسیون کشتی شدند.

پروسه برگزاری انتخابات فدراسیون کشتی روندی کسل کننده و غیر منطقی پیدا کرده بود اما مسئولان وزارت ورزش بدون توضیح قانع کننده ای، نرسیدن پاسخ استعلام تایید صلاحیت برخی کاندیداها را عامل به درازا کشیده شدن انتخابات عنوان می کردند.

* علیرضا تایید شد، امیررضا و عباس نه!

بسیاری جنگ اصلی انتخابات را میان دبیر و امیررضا خادم می دانستند و برخی نیز شانس بنی تمیم را بیش از این دو می دانستند، بسیاری حتی نسبت به تایید صلاحیت دبیر با دیده شک نگاه می کردند و برخی دیگر نیز با توجه به جنجال های پیش آمده در دوره رسول خادم و سرپنجه شدن او با وزارت ورزش، معتقد به پایان سلطه خادم ها بر کشتی بودند تا جاییکه حتی احتمال عدم تایید صلاحیت برادر بزرگتر رسول و معاون سابق وزیر ورزش را نیز دور از ذهن نمی دانستند.

کمتر از ۴۸ ساعت تا ۲۶ تیر و موعد برگزاری انتخابات باقی بود اما هنوز صلاحیت دبیر و خادم رقبای اصلی این کارزار به همراه عباس جدیدی صادر نشده بود، در نهایت از میان ۳ هم تیمی سابق تنها علیرضا دبیر تایید شد و امیررضا خادم که تا پیش از آن به مدت چند سال معاون پارلمانی وزارت ورزش بود تایید صلاحیت نشد!

 

*حذف آخرین بازمانده خادم

وقتی امیررضا خادم نتوانست وارد کارزار انتخابات شود، بسیاری معتقد بودند رای های او و حامیان برادرش به سمت بنی تمیم می رود و او رییس بعدی خواهد شد اما در مقابل، بسیاری دیگر او را دارای شانس نمی دانستند.

انتخابات در دور اول با نتایج عجیبی همراه بود، علیرضا دبیر ۱۸، عبدالمهدی نصیرزاده ۱۲، حمید بنی تمیم ۱۱ و اصغر آزوره ۲ رای، این یعنی بنی تمیم با وجودیکه سال ها با هیات های استانی در ارتباط نزدیک بود، نتوانسته بود به اندازه نصیرزاده غریبه با کشتی رای اعتماد بگیرد، این یعنی حذف بی سر و صدای تنها بازمانده خادم و آغاز دورانی جدید در کشتی.

شاید تعامل بنی تمیم و نصیرزاده می توانست کار را در دور اول به سود آن ها تمام کند اما در عمل این اتفاق رخ نداد تا دبیر سکان فدراسیون را در دست گیرد.

آغاز دوران پسا خادم در کشتی!

در دور دوم دبیر ۳۱ و نصیرزاده نیز همان ۱۲ رای را از آن خود کردند تا همان تعداد اندک طرفداران بنی تمیم نیز ظرف چند دقیقه در چرخشی ۱۸۰ درجه ای به سمت دبیر بروند و دوران پسا خادم در کشتی رسما آغاز شود.

 

* کشتی بازنده اصلی انتخابات!

انتخابات همیشه در تاریخ با شکست و پیروزی همراه بوده اما کار وقتی زننده می شود که هدف وسیله را توجیه کند و رقابت سالم جای خود را به توهین و تخریب بدهد. در انتخابات کشتی نیز برخی افراد از هیچ کاری برای طرفداری از خودی و زدن رقیب دریغ نکردند و آخرت خود را به دنیای افراد دیگر فروختند.

کار حتی به هتاکی و توهین به خانواده رقیب و درگیری زشت برخی گوش شکسته ها تا یادآوری گذشته یکدیگر نیز رسید تا جاییکه صدای پیشکسوتان هم درآمد و کار به دادگاه و شکایت رسید. هر چه بود جدا از هر نتیجه ای که بدست می آمد، کشتی و مرام پهلوانی بازنده اصلی این انتخابات بودند.

 

*تغییر عجیب سرمربیان موفق رده‌های پایه

طبق انتظار، دبیر به مرور افراد مورد نظر خود را در مناصب مدیریتی و فنی وارد گود کرد، اما در تیم های ملی بزرگسالان به عنوان ویترین اصلی کشتی ایران، بنا و محمدی با حکم سرپرستان قبلی روی کار آمده بودند و با توجه به زمان یکساله تا المپیک دبیر نیز همکاری را بر قطع آن ترجیح داد. هر چند انتقادات زیادی به چرایی تغییر کادر تیم های ملی رده های پایه نوجوانان و جوانان با وجود کارنامه خوب آن ها به فدراسیون کشتی وارد شد، اما ادامه همکاری  با غلامرضا محمدی و محمد بنا حداقل تا المپیک نشان از نقشه خوانی خوب دبیر در بعد فنی بود. بکارگماردن محسن کاوه و حسن رنگرز به عنوان مدیران فنی تیم های ملی آزاد و فرنگی نیز از دیگر تصمیمات اثربخش دبیر در حوزه فنی بود، در این میان هر چند بکارگیری حمید سوریان به عنوان نایب رییس فدراسیون مورد استقبال قرار گرفت اما بدون شک این پست نمی تواند شایسته دارنده ۷ طلای جهان و المپیک باشد.

* دبیر و کار سخت تحقق وعده ها

اما انتظارات از دبیر با توجه به شعارهای انتخاباتی اش بالا بود و با رفتن بزرگترین حامی مالی کشتی، اینک نوبت او بود تا نشان دهد چیزی کم از فدراسیون قبلی ندارد اما قیمت ارز به بالاترین حد خود رسیده بود و دیگر خبری از دلار ۳ هزار تومانی نبود، اوضاع اقتصادی نیز در بدترین وضع خود قرار داشت و هیچ کدام از بنگاه های اقتصادی رغبتی برای سرمایه گذاری در ورزش حتی کشتی نداشتند تا اینکه فدراسیون دبیر اخیرا با یک حامی مالی نامدار به توافق رسید و باید دید اسپانسر جدید چقدر از کشتی حمایت می کند و آیا دبیر می تواند در سال پیش رو مشکلات را با زیرگیری برق آسا در خاک بنشاند یا خیر؟

 

* کارنامه قابل قبول با سکوی سومی جهان

سومی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان در رقابت های جهانی طلسم چند سال روی سکو نرفتن ایران را شکست تا کارنامه دبیر از حیث نتیجه قابل دفاع باشد، قهرمانی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان در آسیا نیز هر چند شیرین اما قابل قیاس با سومی جهان نبود. تیم ملی کشتی فرنگی نیز با صعود ۷ پله ای نسبت به سال قبل در جایگاه چهارمی قرار گرفت.

 

* انتقاد دبیر از حجم بالای بدهی های بجامانده

دبیر  بارها در صحبت های خود به تمجید از رسول خادم پرداخته و او را شایسته احترام دانسته اما در مقابل انتقاداتی را نیز نسبت به بریز و بپاش های صورت گرفته از جمله تعداد زیاد کارمندان فدراسیون و حقوق های بالا، هزینه میلیاردی برای عضویت در هیات رییسه اتحادیه جهانی کشتی و رها کردن ناگهانی آن و برجا ماندن ۵۸ میلیارد تومان بدهی را مطرح کرده و مدیریت با چنین میراثی را بسیار سخت و طاقت فرسا عنوان کرد. هر چند مدیران فدراسیون قبلی هیچ گاه این رقم بدهی را تایید نکردند و خادم نیز بدهی فدراسیونش در پایان ۷ سال سکانداری کشتی را مبلغی در حدود ۵ تا ۶ میلیارد تومان دانست. حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان از رقم بدهی ها مربوط به مالیات و باقی آن نیز مربوط به دوران سرپرستی بنی تمیم و نعمتی عنوان شد.

* کسب نیمی از سهمیه های المپیک در نورسلطان

در سالی که مهمترین برنامه کشتی ایران برنامه ریزی برای حضور موفق در المپیک توکیو و کسب سهمیه های کامل بود، کشتی گیران ایران در رقابت های جهانی قزاقستان به نیمی از سهمیه ها رسیدند، کشتی آزاد و فرنگی هر کدام ۳ سهمیه بدست آوردند تا از  حیثت کسب سهمیه بتوانم نمره تا حدی قابل قبول را به کشتی ایران بدهیم.

 

* کسب ۳ سهمیه المپیک توسط شاگردان بنا

در کشتی فرنگی سهم شاگردان محمد بنا در رقابت های جهانی قزاقستان ۳ برنز و ۳ سهمیه المپیک بود. علیرضا نجاتی چهره با آتیه کشتی ایران به همراه محمدعلی گرایی و سعید عبدولی ۳ مدال آور ایران در این مسابقات بودند. هر چند از رنگ مدال های کشتی فرنگی ایران در نورسلطان چنگی به دل نزد اما کسب نیمی از سهمیه های المپیک نتیجه چندان بدی هم نبود.

در رقابت های آسیایی نیز کشتی فرنگی ایران با ۵ طلا، یک نقره و ۳ برنز بر سکوی نخست ایستاد. باخت عمدی بهروز هدایت بدلیل مثبت اعلام شدن دوپینگ او در مسابقات قبلی، از جمله حواشی تیم ایران در این رقابت ها بود.

 

*کشتی آزاد موفق‌تر از فرنگی

اما در بعد نتیجه گیری کشتی آزاد موفق تر از کشتی فرنگی بود. شاگردان غلامرضا محمدی با مدال طلای حسن یزدانی، نقره علیرضا کریمی و ۲ برنز بهنام احسان پور و یونس امامی و کسب ۳ سهمیه المپیک به کار خود در رقابت های قهرمانی جهان پایان دادند. رضا اطری در ۵۷، حسن یزدانی در ۸۶ و اخیرا هم یدالله محبی در ۱۲۵ کیلوگرم برای ایران سهمیه گرفتند.

*ایران پس از ۵ ماه جای آمریکا را گرفت

بدنبال دوپینگ کشتی گیر سنگین وزن ازبکستان در رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان که با گذشت ۵ ماه از برگزاری این رقابت‌ها مشخص شد، سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو به یدالله محبی، نماینده ایران در سنگین وزن این رقابت‌ها رسید که به رده ششم وزن خود صعود کرد تا با این جابجایی کشتی آزاد ایران هم صاحب سومین سهمیه المپیک شود و هم جای آمریکا را بر روی سکوی سوم جهان بگیرد.

 

* قهرمانی فرنگی کاران نوجوان ایران در جهان

تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان ایران برای چهارمین بار در رقابت‌های جهانی به عنوان قهرمانی دست یافت.

تیم تحت هدایت فرشاد علیزاده با ۴ طلای امیررضا ده بزرگی، سعید اسماعیلی ، رضا ساکی و شاهرخ میکائیلی  با اقتدار و برای چهارمین بار به عنوان قهرمانی دست یافت.

 

*قهرمانی فرنگی کاران نوجوان در آسیا

همچنین در رقابت های قهرمانی آسیا نیز تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان ایران با چهار مدال طلای امیررضا ده بزرگی، سعید اسماعیلی، حجت رضایی و سعید کریمی زاده، ۲ مدال نقره دانیال سهرابی و رضا ساکی و یک مدال برنز شاهرخ میکائیلی زاده و کسب ۱۸۱ امتیاز بعنوان قهرمانی رسید.

فرشاد علیزاده در ادامه به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال انتخاب شد.

 

* نایب قهرمانی شاگردان امیر توکلیان در جهان

تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان ایران با ۳ طلای رحمان عموزاد خلیلی، امیرحسین فیروزپور و سهیل یوسفی، ۳ نقره علی فیروزجا، مهدی ویسی، عرفان الهی و یک برنز ابوالفضل ولی پور پس از روسیه به عنوان نایب قهرمانی جهان رسید.

* اعتراضی که قهرمانی را از ایران گرفت!

نمایش درخشان شاگردان امیر توکلیان در حالی بود که یک اعتراض نابجا و سخت گیری داوران، ایران را از سکوی قهرمانی پایین کشید.

در وزن ۵۱ کیلوگرم علی قلی زادگان برای کسب مدال برنز جهان در دیدار رده بندی برابر میکیتا آبراموف از اوکراین به روی تشک رفت و در پایان در حالیکه ۵ بر ۳ شکست خورده بود به علت اعتراض به داوری و دست ندادن با داور دیسکالیفه شد و ۱۰ امتیاز پنجمی او گرفته شد تا با این اعتراض نابجا و از دست رفتن ۱۰ امتیاز ایران عنوان قهرمانی را از دست بدهد و بعد از روسیه دوم شود.

 

* آزادکاران نوجوانان بر سکوی نخست آسیا

شاگردان امیر توکلیان در رقابت های آسیایی نیز با کسب ۷ مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز با اقتدار به عنوان قهرمانی رسیدند.

 

* سومی آزادکاران جوان ایران در رقابت های جهانی استونی

تیم ملی کشتی آزاد جوانان  ایران با کسب ۲ مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز بعنوان سومی رقابت های قهرمانی جهان در استونی رسید.

ایران با ۲ مدال طلای امیرحسین مقصودی و عباس فروتن، یک مدال نقره امیرحسین زارع و یک مدال برنز محمدصادق فیروزپور و کسب ۱۱۹ امتیاز بعنوان سوم رسید. تیم روسیه با ۱۶۱ امتیاز قهرمان این مسابقات شد و آمریکا با ۱۲۰ امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت.

 

* نایب قهرمانی فرنگی کاران جوان ایران در رقابت های جهانی

تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران با هدایت حمید باوفا و با کسب ۲ مدال طلا و ۳ مدال برنز نائب قهرمان رقابتهای قهرمانی جهان شد.

ایران با ۲ مدال طلای محمد ناقوسی و علی اکبر یوسفی و ۳ برنز پویا دادمرز، شاهین بداغی و محمدرضا رستمی و کسب ۱۲۱ امتیاز به عنوان نایب قهرمانی دست یافت. تیم های روسیه و ترکیه نیز به ترتیب با ۱۵۷ و ۱۱۷ امتیاز اول و سوم شدند.

* قهرمانی مقتدرانه فرنگی کاران جوان ایران در آسیا

تیم ایران با کسب ۷ مدال طلا، یک نقره و یک برنز با اقتدار قهرمان رقابت های کشتی فرنگی جوانان آسیا در تایلند شد.

ایران با ۷ مدال طلای بهرام معروف خانی، محمدرضا رستمی، محمد ناقوسی، حسین فروزنده، حسن فروزنده، حامد عبدولی و علی اکبر یوسفی، یک مدال نقره سعید ارجمندی و یک مدال برنز میلاد رضانژاد  و کسب ۲۱۸ امتیاز با اقتدار قهرمان شد. تیم‌های قزاقستان و هند نیز به ترتیب با ۱۴۶ و ۱۴۵ امتیاز دوم و سوم شدند.

 

* قهرمانی آزادکاران جوان ایران در آسیا

ایران با کسب ۶ مدال طلا، یک نقره و یک برنز قهرمانی رقابت‌های کشتی آزاد جوانان آسیا در تایلند شد.

ایران با ۶ مدال طلای مهدی شیرازی، محمدصادق فیروزپور، عبدالله شیخ اعظمی، علیرضا عبدالهی، علیرضا رکابی و امیرحسین زارع، یک مدال نقره علیرضا اشکیور و یک مدال برنز امیرحسین کاووسی و با کسب ۲۰۱ امتیاز بعنوان قهرمانی رسید. پس از تیم ایران تیم‌های ژاپن و هند به ترتیب با ۱۴۹ و ۱۲۹ امتیاز دوم و سوم شدند.

 

* قهرمانی فرنگی کاران امید ایران در جهان

تیم ملی کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال (امید) ایران در رقابت‌های جهانی مجارستان با کسب ۳ مدال طلا و ۳ مدال برنز بعنوان قهرمانی دست یافت.

ایران با ۳ مدال طلای میثم دلخانی، محمدرضا گرایی و علی اکبر یوسفی و ۳ مدال برنز مهدی محسن نژاد، سجاد ایمن طلب و محمدهادی ساروی و کسب ۱۲۲ امتیاز به عنوان قهرمانی دست یافت. تیم های گرجستان و روسیه نیز با کسب ۱۲۱ و ۱۱۸ امتیاز پس از تیم ایران به عنوان های دوم و سوم رسیدند.

 

* نایب قهرمانی کشتی آزاد امید ایران در جهان

تیم ملی کشتی آزاد زیر ۲۳ سال (امید) با کسب ۳ مدال طلا، یک مدال نقره و ۲ مدال برنز عنوان نایب قهرمانی رقابت‌های جهانی مجارستان را از آن خود کرد.

ایران با سه مدال طلای کامران قاسم پور، مجتبی گلیج و امیرحسین زارع، یک مدال نقره محمد نخودی و ۲ مدال برنز علیرضا سرلک و حسین شهبازی و کسب ۱۳۹ امتیاز بعنوان نایب قهرمانی دست یافت. تیم های روسیه با ۱۴۵ امتیاز و آذربایجان با ۱۱۱ امتیاز عنوان های اول و سوم را از آن خود کردند.

 

* کشتی فرنگی امید ایران بر سکوی نخست آسیا

تیم ایران با ۴ مدال طلای میثم دلخانی، امین کاویانی نژاد، مهدی ابراهیمی و محمدهادی ساروی ، ۳ مدال نقره پویا دادمرز، محمدرضا گرایی و علی اکبر یوسفی و ۲ مدال برنز مهدی محسن نژاد و حسن آریانژاد و کسب ۲۰۲ امتیاز با اقتدار قهرمان شد.

 

* قهرمانی آزادکاران امید ایران در آسیا

رقابت‌های کشتی آزاد زیر ۲۳ سال آسیا روزهای ۲ تا ۴ فروردین ماه در شهر اولان باتور مغولستان برگزار شد و در پایان تیم ملی کشتی آزاد امید با ۴ مدال طلای علی سوادکوهی، احمد بذری، ارشک محبی و عباس فروتن ، ۳ مدال نقره امیرمحمد یزدانی، فرهاد نوری و نوید زنگنه و ۲ مدال برنز محمد نامجومطلق و محمد مرادی  و کسب ۲۰۰ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت. پس از تیم ایران تیم‌های مغولستان و قزاقستان به ترتیب با ۱۷۷ و ۱۴۶ امتیاز دوم و سوم شدند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.