امکان لایروبی واحد احیای صنایع فولادسازی کشور فراهم شد/تلاش برای ساخت دستگاه لایروبی مخازن سد
محققان کشور با دستیابی به دانش فنی طراحی و ساخت دستگاه جاروی صنعتی توربو وکیوم در تلاش هستند تا با این فناوری سیستمی برای لایروبی مخازن سد طراحی کنند. رضا بیژنزاده یکی از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا، جاروی توربو وکیوم ساخته شده در این مطالعات را یک جاروی تولید خلأ دانست که با هوا کار
محققان کشور با دستیابی به دانش فنی طراحی و ساخت دستگاه جاروی صنعتی توربو وکیوم در تلاش هستند تا با این فناوری سیستمی برای لایروبی مخازن سد طراحی کنند.
رضا بیژنزاده یکی از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا، جاروی توربو وکیوم ساخته شده در این مطالعات را یک جاروی تولید خلأ دانست که با هوا کار میکند و گفت: این طرح یک روش ایجاد فشار منفی و اساس آن ایجاد فشار منفی مشابه عملکرد گردباد است، به این صورت که سیال با سرعت زیاد در یک محفظه میگردد و نیروی گریز از مرکز حاصل از هوای درون این محفظه را به جداره آن منتقل میکند و در مرکز آن فشار منفی ایجاد میشود.
وی محصول نهایی این مطالعات را جاروی توربو وکیوم پرتابل ذکر کرد که به مکندههای “وکیومکار” معروف هستند و ادامه داد: تولید این نوع مکندهها در انحصار چند کشور است و سیستمی که طراحی شده در کشور یک محصول “هایتک” است که مهندسی معکوس نیست و دانش آن کاملاً در انحصار ایران است.
بیژنزاده با تاکید بر اینکه در این طرح فناوری مورد استفاده را ارتقا دادیم، خاطر نشان کرد: دستگاههایی که تا قبل از نوسانات ارزی وارد کشور میشود، ۲ تا ۳ میلیارد تومان قیمت داشت و با تولید این محصول، به میزان ۶۰ درصد از خروج ارز جلوگیری میشود.
این محقق اضافه کرد: با روشی که در این دستگاه به کار بردیم، توانستیم دستگاههایی با فشار منفی ۸۰۰ میلیبار و دبی مکش ۶۰۰ متر مکعب در ساعت بسازیم که این مقادیر به سادگی قابل افزایش است. این افزایش تنها با کنار هم قرار دادن چند دستگاه امکان پذیر است و هزینهای برای کاربر ندارد.
بیژنزاده تولید جاروی مرکزی را از دیگر محصولات این فناوری نام برد و یادآور شد: این جارو علاوه بر سبکی و راندمان بالا، قیمت تمام شده آن نیز دارای مزیت رقابتی است.
این محقق، طراحی و ساخت دستگاه لایروب برای صنایع فولادسازی را از دیگر محصولات این پروژه مطالعاتی نام برد و گفت: در واحد احیای کارخانجات فولادسازی چاهکهایی با دهانههای قطر کم و به عمق ۳۰ متر ایجاد میشود.
وی کاربرد این چاهکها را جدایش آب از گاز دانست و ادامه داد: در فرآیند احیای گندلهها، گازی به آن تزریق میشود که این گاز همراه با منواکسید کربن است و این چاهکها مانع از فرار منواکسید خواهد شد.
بیژنزاده با تاکید بر اینکه بعد از مدتی این چاهکها گرفته میشوند، اظهار کرد: تاکنون راهکاری برای پاکسازی این چاهکها وجود نداشته است و ما با طراحی این دستگاه راهکاری برای این چالش ارائه کردیم.
وی با بیان اینکه این دستگاه وارد چاهک شده و اقدام به پاکسازی آن میکند، افزود: در صورتی که گاز منواکسید کربن نشت کند، موجب مسمومیت کارکنان خواهد شد و پاکسازی آن موجب افزایش راندمان و بهرهوری تولید در کارخانجات فولادسازی خواهد شد؛ چراکه گرفته شدن این چاهکها، کاهش تولید را در صنایع فولادسازی در پی دارد.
بیژنزاده استفاده از این فناوری در آب شیرینکنها را از دیگر طرحهای در دستور کار این شرکت نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن مطالعاتی را برای استفاده از این فناوری در طراحی و ساخت دستگاه لایروبی مخازن سدها در دستور کار داریم که مطالعات آن آغاز شده است.
به گفته وی، طرح جاروی صنعتی توربو وکیوم علاوه بر ثبت داخل به ثبت بینالمللی آمریکا در سال ۲۰۱۶ رسیده است.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰