یک کارشناس مذهبی: زینالعابدین الگوی مردمداری بود
ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی با اشاره به میلاد حضرت امام سجاد(ع)، گفت: امام سجاد(ع) در حوزه مردمداری بسیار وارسته و الگو بودند. حجتالاسلام و المسلمین مهدی مافینژاد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اعیاد شعبانیه و میلاد حضرت امام سجاد(ع)، اظهار کرد: اشتراک میان امام سجاد(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) و امام حسین(ع) در بندگی است
ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی با اشاره به میلاد حضرت امام سجاد(ع)، گفت: امام سجاد(ع) در حوزه مردمداری بسیار وارسته و الگو بودند.
حجتالاسلام و المسلمین مهدی مافینژاد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اعیاد شعبانیه و میلاد حضرت امام سجاد(ع)، اظهار کرد: اشتراک میان امام سجاد(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) و امام حسین(ع) در بندگی است و با توجه به اینکه امام حسین(ع)، اباعبدالله؛ حضرت ابوالفضل(ع)، عبد صالح و امام سجاد(ع)، زینالعابدین خطاب میشدند، فرمول زیبایی در بین هر سه بزرگوار وجود دارد که به ما مسلمانان درس عبودیت در پیشگاه خداوند متعال میدهد. اصل بندگی انسان را مترقی و بزرگ میکند و هر سه بزرگوار در ماه شعبان این پیام را میخواهند به مسلمانان بدهند که در پیشگاه خدا بنده باشید و بندگی کنید.
وی با بیان اینکه «عبد از نگاه امام صادق(ع) سه مرحله دارد»، ادامه داد: مرحله اول شناخت خداوند است. کسی که بنده خداست، او را میشناسد و خداوند را بخشنده گناهان مییابد، بنابراین انسانها همیشه باید در پیشگاه خدا بندگی کنند. گناهکاران نیز هرگز نباید ناامید شوند و همیشه میتوانند راهی برای ورود به درگاه خداوند متعال پیدا کنند، زیرا در قرآن آمده که خداوند توابین را بسیار دوست میدارد. مرحله دوم بندگی، فاصله گرفتن از هر آنچه که خداوند دوست ندارد و استفاده کردن از هر وسیلهای است که انسان را به خدا نزدیک میکند. یکی از این وسایل، محبت کردن به یکدیگر است که میتوان رضایت خداوند را به دست آورد. مرحله سوم، نزدیک شدن به خداوند است که مهمترین راه برای رسیدن به این هدف، نماز خواندن است.
مافینژاد با اشاره به اینکه «امام سجاد(ع) در حوزه مردمداری بسیار وارسته و الگو بودند»، اضافه کرد: روایت شده روزی کنیزی تازه وارد با کوزه، آب بروی دستان حضرت میریخت تا ایشان دستان خود را بشویند که به یکباره کوزه از دست این کنیز بر روی دستان امام سجاد(ع) افتاد و دست حضرت جراحت برداشت. کنیز که شناختی از حضرت نداشت خود را آماده تنبیه از سوی امام سجاد(ع) میکرد، اما حضرت به راحتی او را بخشید و برای او طلب آمرزش کرد. امام سجاد(ع) و دیگر اهلبیت اینگونه مردمدار بودند و کسانی بودند که در اوج ثروت، مکنت و مسئولیت با مردم به درستی رفتار میکردند و آنها را تحت تاثیر قرار میدادند و مردم هم با علاقه به آنها احترام میگذاشتند.
وی تأکید کرد: این مسئله مهمی است که چگونه مردم را به سمت خود میکشانی و امام سجاد(ع) این را به خوبی میدانستند و حتی با نحوه عبادت کردن خود مردم را جذب خود میکردند.
این کارشناس مذهبی با اشاره به مصیبتبار بودن واقعهی کربلا، خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد شخصیتی امام سجاد(ع) صبر ایشان است که با وجود اینکه در واقعه کربلا حضور داشتند، اما از پا در نیامدند و به مدت ۴۰ سال پس از آن واقعه زندگی کردند و به مردم امیدواری میدادند. امام سجاد(ع) تنها کسی بود که میتوانست آن مصیبت را به چشم ببیند و نه تنها مأیوس نشود، بلکه مردم را به امید و رحمت الهی جذب کند.
وی همچنین در رابطه با اهمیت «صحیفه سجادیه»، اضافه کرد: بزرگترین اقدام امام سجاد(ع) در دورهی امامت خود، معرفی کردن «صحیفه سجادیه» به مردم بود که در سرتاسر دنیا در زمان اتفاقات ناگوار، از دعاهای این کتاب استفاده میشود و حضرت با آموزش دعا و آرامشدرمانی در قلوب مردم، بزرگترین میراث خود را به یادگار گذاشتند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰